Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Pamokėlė „Apie patyčias kitaip“

Pamokėlė „Apie patyčias kitaip“

 

IMG 6266a      Dar vieną įdomią, prasmingą veiklą „Veiksmo savaitėje BE PATYČIŲ“ organizavome kovo 20 dieną lopšelyje – darželyje „Drugelis“. Biržų technologijų ir verslo mokymo centro mokiniai, socialinė pedagogė, bendrabučio auklėtoja, visuomenės sveikatos biuro slaugytoja svečiavomės šioje įstaigoje ir vedėme pamokėlę. Labai nerimavome, kaip apie patyčias kalbėti su darželinukais, kad informacija aiški ir lengvai suprantama.

      Nusprendėme, kad žaisdami žaidimus ne tik smagiai praleisime laiką, bet ir mokysime vaikučius pagarbaus bendravimo: valdyti pykti, reikšti jausmus.

      Vaikai klausėsi įvairių pamokančių istorijų, kurių herojai susiduria su panašiais sunkumais kaip ir jie. Drąsiausi galėjo atlikti vaidybines užduotis. Visi svarstėme, kaip jaučiasi įskaudintas draugas iš kurio atėmė žaislą, pastūmė ar pravardžiavo, kiek ilgai lieka randas jo įskaudintoje širdelėje.

      Kad vaikams būtų vaizdingiau ir suprantamiau atlikome užduotį – kalėme vinis į lentelę ir stebėjome, kaip jas ištraukus lieka žymė, kuri simbolizavo įskaudinto vaiko širdelėje likusį randą.

      Baigiantis pamokėlei visus blogus poelgius darželinukai „sudėjo“ į popieriaus lapą, jį suglamžė, įmetė į didžiulę dėžę ir atidavė Centro mokiniams, kad išneštų iš darželio. Taip simboliškai vaikai atsikratė blogio – nedraugiško elgesio, patyčių ir kt..

      Vaikai gavo dovanėlių - mokinių sukurtų spalvingų knygų skirtukų, lipdukų. Kiekvienos grupės auklėtojoms įteikėme mokymo centro „Savaitės BE PATYČIŲ“ simbolį „Šluotelę“ su rekomendacija kaip naudotis ja. Palinkėjome naudotis „Šluotelės“ magiška galia, kad grupėje skaudinantis elgesys nevirstų patyčiomis.

      Pamokėlės pabaigoje visi apsikabinome, palinkėjome šiltų tarpusavio santykių ir įsiamžinome bendroje nuotraukoje. Buvome sužavėti darželinukų šypsenėlių, kolektyvo geranoriškumo, aktyvumo, nes čia nebuvo žiūrovų, visi buvo aktyvūs pamokėlės dalyviai.

Biržų technologijų ir verslo mokymo centro socialinė pedagogė Laimutė Šlekienė

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus