Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Tarptautinė konferencija Biržų technologijų ir verslo mokymo centre „Tarptautinė partnerystė – teigiamas poveikis profesiniam mokymui“

logo erasmus plusa

      Sausio 13 – ąją, svarbią Lietuvos tautai Laisvės gynėjų dieną, šiauriausioje Lietuvos profesinio mokymo įstaigoje, Biržų technologijų ir verslo mokymo centre, įvyko neeilinis renginys – tarptautinė konferencija „Tarptautinė partnerystė – teigiamas poveikis profesiniam mokymui“.

      Simboliška, kad būtent Sausio 13-ąją buvo pasidalinta tarptautinių stažuočių gerąja patirtimi. 1991 metais Laisvės gynėjų pasiaukojimas, narsa atvėrė vartus Lietuvos mokiniams, mokytojams dalyvauti stažuotėse, praktikose Europos šalyse.

      Šešeri metai – tokia Biržų technologijų ir verslo mokymo centro renginių, sklaidos seminarų, konferencijų, susijusių su tarptautiškumu, patirtis.

      Pradžia, 2010 metai, buvo labai nedrąsūs. Diskusijos, pasikalbėjimai, aptarimai, ką matėme tarptautinių stažuočių metu, vyko su vietinės bendruomenės nariais. „Mokykloje tarptautiniai projektai yra bendravimo, bendradarbiavimo, komandinės „dvasios“ ugdymo galimybė“. Tokie žodžiai skambėjo prieš šešerius metus pirmojo stažuočių užsienio šalyse sklaidos seminaro metu. Dabar jau galima tvirtai teigti, kad projektai, stažuotės, praktikos jungia, vienija ne tik vietos, bet ir skirtingų profesinio mokymo įstaigų bendruomenes. Jungia bei vienija netgi šalis ir tautas...

      Sunku buvo įsivaizduoti, numatyti, kad toks bendradarbiavimas pasieks tikros partnerystės lygį. Biržai-Paryžius, Biržai-Plymoutas ar Londonas, Biržai-Barselona, Biržai – Lisabona ar Porto, Biržai-Tenerifė, Biržai-Helsinkis. Tai tik keli maršrutai, „nubrėžti“ padangėse per paskutinius penkerius metus.

      Šių metų konferencija neeilinė todėl, kad ji iš rajoninės-regioninės tapo tarptautine. Joje dalyvavo ne tik partneriai, kolegos iš Panevėžio regiono (Kupiškio technologijų ir verslo mokyklos, Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės technologinės mokyklos, Rokiškio technologijų, verslo ir žemės ūkio mokyklos) profesinio mokymo įstaigų, Biržų rajono verslo įmonių (UAB „Biržų duona“, Renatos Greviškienės IĮ, UAB „AKKA“, Biržų kredito unijos) atstovai, bet ir priimančiųjų organizacijų užsienio šalyse atstovai - Jose Ventura, Int. Education College TEMIS/Tene generalinis direktorius, ir Urtė Žukauskaitė, EPD – European Projects Development koordinatorė. Konferencijoje dalyvavo Biržų rajono savivaldybės vadovai – meras Valdemaras Valkiūnas ir vicemerė Irutė Varzienė bei švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Gintutė Žagarienė.

      Konferencijos pranešėjai išsakė daug gražių minčių apie tarptautinę partnerystę ir jos poveikį jaunam žmogui bei mokytojui. Marytė Bistrickienė, Biržų TVMC projektų vadovė, skaitė pranešimą „Įgyvendinami Erasmus+ projektai Biržų technologijų ir verslo mokymo centre“, Diana Šutienė, Rokiškio TVŽUM projektų vadovė, - “Tarptautinė partnerystė: nauji iššūkiai ir galimybės“, Raimonda Domžienė, Kupiškio TVM direktoriaus pavaduotoja ugdymui, ir Modesta Baniulienė, projektų vadovė, - „Kupiškio TVM kokybės vadybos modelio tobulinimas plėtojant tarptautiškumo strategiją“, Dainius Žukauskas, Biržų TVMC direktoriaus pavaduotojas ugdymui, - „Kokybės vadybos samprata Katalonijos profesinio mokymo įstaigose: „svarbiausia ne ugdymo, bet pedagogų mąstymo keitimas“, Greta Liutkienė, M. Rimkevičaitės TM projektų vadovė, ir Mindaugas Yčas, profesijos mokytojas, - „Inovatyvių mokymo metodų plėtra“, Jose Ventura, priimančios organizacijos Int. Education College TEMIS/Tene generalinis direktorius, - „Stažuočių Ispanijoje ir Jungtinėje Karalystėje apibendrinimas“, Regina Karosienė, Biržų TVMC profesijos mokytoja, - „Inovatyvių mokymo formų patirtis ES mokymo kontekste“, Jolanta Širmelienė, Biržų TVMC profesijos mokytoja, - „Mokinių atranka stažuotėms“, Urtė Žukauskaitė, priimančios organizacijos EPD – European Projects Development koordinatorė, - „Mokinių stažuočių Portugalijoje apibendrinimas“. Stažuotės Portugalijoje metu įgyta gerąja patirtimi dalijosi ir Biržų TVMC mokiniai. Jų mintys, įžvalgos sustiprino nuomonę, kad tarptautinis bendradarbiavimas šiuolaikinei profesinio mokymo įstaigai yra būtinas.

      Pasinaudojant gerąja tarptautinių stažuočių patirtimi, stiprinamas socialinių partnerių bendradarbiavimo tinkliukas:tinkliukasa

      Analizuojant Ispanijos, Prancūzijos, Vokietijos profesinio mokymo įstaigose įdiegtas kokybės vadybos sistemas, stiprėja nuostata, kad ši priemonė prisideda prie vietos bendruomenių mąstymo keitimo, pokyčių svarbos. Tai aiškiai parodo nustatytos, įvardintos veiklos, kuriose kokybės vadybos pagalba įvyko teigiami pokyčiai:pokyciaia

      Po konferencijos Biržų technologijų ir verslo mokymo centro atstovai svečius supažindino su Biržų krašto istorija. Svečiai lankėsi Biržų regioniniame parke, bibliotekoje, muziejuje, dalyvavo edukacinėje programoje Biržų pilyje.

      Visi konferencijos dalyviai išsinešė šiltus ir gerus prisiminimus. Tikimės, kad ši tarptautinė konferencija – tai tiltas į sėkmingą bendradarbiavimą ir kokybišką veiklų įgyvendinimą ateityje.

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus