Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

"Inovatyvių mokymo metodų plėtra"

logo erasmus plusa

"Inovatyvių mokymo metodų plėtra", Nr. 2015-1-LT01-KA102-013350

Profesijos mokytojų stažuotė Prancūzijoje, Paryžiuje

Priimantis partneris EURL ARISTOTE

Projekto tikslai:

  1. Kurti patrauklią ir skatinančią mokytis visą gyvenimą mokymo aplinką, užtikrinti profesinio mokymo patrauklumą, lankstumą bei kokybę, diegiant inovatyvius mokymo metodus.
  2. Suteikti profesinių mokyklų pedagogams profesinių žinių ir įgūdžių bei reikiamų gebėjimų, diegiant naujus mokymo (-si) metodus bei užtikrinti jų prieinamumą jaunų žmonių grupei.

      Projekto koordinatorius: Biržų technologijų ir verslo mokymo centras.

      2016 m. kovo 7-13 d. profesijos mokytojai iš Biržų technologijų ir verslo mokymo centro (I. Ruplėnienė, L. Pilkauskienė, E. Prunskienė ir V. Povilionis), Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės technologinės mokyklos (J. Narkevičienė), Kupiškio technologijų ir verslo mokyklos (D. Balužytė ir V. Zovė) ir Rokiškio technologijos, verslo ir žemės ūkio mokyklos (V. Garškienė ir R. Guzikauskas) dalyvavo Erasmus+ projekto „Inovatyvių mokymo metodų plėtra“ stažuotėje Prancūzijoje, Paryžiuje.

      Vizito metu lankėmės Paryžiaus pameistrystės statybininkų centre CFA ERMONT BTP, stebėjome darbo procesą, diskutavome apie mokymo metodus, pritaikytus skirtingų gebėjimų mokiniams. CFA IGIS pameistrystės centre stebėjome, kaip inovatyvūs mokymo metodai daro mokymo procesą patrauklų, lankstų bei kokybišką. Vizito metu į profesinį licėjų Polluart de places didžiausią įspūdį padarė mokomasis licėjaus restoranas, kuriame visą darbą atlieka mokiniai, stebimi mokytojų formuotojų. Šis mokymo metodas yra ypač patrauklus jaunų žmonių grupei. Pameistrystės centre UFA apprentissage   mums buvo pristatytas modulinis mokymas, diskutuojama apie socialinių partnerių - įmonių, kuriose praktiką atlieka mokiniai, paieška, pameistrystės bei inovatyvių mokymo metodų naudą mokymo procesui. Susitikome su Statybos specialybių ir mažų įmonių konfederacijos   atstovais, diskutavome apie mažų įmonių ir pameistrystės centrų bendradarbiavimo ypatumus. Profesinio mokymo sk. vadovas Olivier Weber pristatė pameistrystės koncepsiją, privalumus, pradedančio specialisto reikšmę tolimesnei darbinei veiklai. Lektorė Sorbonos universiteto dėstytoja Giedrė Cibulskaitė-Veršinskienė seminaro metu supažindino su Prancūzijos švietimo sistema, inovatyviais mokymo metodais, pameistrystės ir profesinio mokymo licėjų skirtumais, pameistrystės privalumais.

      Priimančioji organizacija EURL ARISTOTE rūpinosi ne tik dalykiniais stažuotės dalyvių vizitais, bet ir kultūrine programa: aplankėmė Luvro muziejų, Versalio rūmus, Triumfo arką, apžvelgėme Paryžių nuo Monmarto kalvos ir Eifelio bokšto. Paryžiaus Dievo Motinos katedra privertė stabtelėti ir pagalvoti apie gyvenimą, kelionė Senos upe atskleidė Paryžiaus architektūros grožį, o naktinis pasivaikščiojimas Eliziejaus laukų alėja sužavėjo savo prabanga. Mėgavomės Prancūzų virtuvės ypatumais ir aptarnavimo kultūra.

      Dėkojame BTVMC projektų vadovei Marytei Bistrickienei už sugebėjimą lanksčiai ir puikiai suorganizuoti vizitą, kolegoms iš kitų profesinių mokyklų - už gerą nuotaiką, gražų bendravimą ir bendradarbiavimą, o priimančiosios organizacijos atstovei Giedrei Cibulskaitei-Veršinskienei už šiltą, produktyvų ir smagų vizitą.

      Projektas vykdomas, gavus Europos Sąjungos paramą pagal Mokymosi visą gyvenimą programą, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

      Projekto dalyviai: profesijos mokytojai Iveta Ruplėnienė, Edita Prunskienė, Laimutė Pilkauskienė ir Vidas Povilionis.

      Tinklapyje publikuojama medžiaga atspindi autorių nuomonę ir Europos Komisija ar jos institucijos neatsako už jame esančią informaciją.

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus