Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Įvadas į profesiją

 20170926 103407a

      Kiekvienas naujas atradimas ir pažinimas tobulina žmogų. Šiais mokslo metais pradėta įgyvendinti virėjo modulinė programa. Mokant pirmąjį modulį – įvadą į būsimą profesiją – tarp mokytojų ir virėjų bei konditerių mokinių užsimezgė naudinga ir smagi pažintis. Buvo organizuotos išvykos į obuolių sodą. Čia mes visi draugiškai kibome į talką: skynėme bei rinkome raudonskruosčius obuolius. Darbas visus suvienijo ir leido pajusti pagalbą vienas kitam. Mūsų surinktus obuolius vežėme į Medeikiuose įsikūrusią Ernesto Balčiūno obuolių spaudyklą. Ūkio savininkė mus mielai sutiko ir viską aprodė. Stebėjome tolimesnį obuolio kelią iki tol, kol tampa gardžiomis sultimis. Diena buvo saulėta ir šilta, tokią kaip tą dieną buvo mūsų nuotaika.

      Kita mūsų pažintinė veikla, buvo Vaidutės ir Vytauto Stankevičių ekologiniame pieno ūkyje. „Šis ūkis – šeimos pasiaukojimo pavyzdys“, - nuoširdžiai vaikams pasakojo ūkio įkūrėjas Vytautas Stankevičius. Stankevičiai jį išpuoselėjo tik savo darbu, užsispyrimu ir darbštumu. Gautas „Metų ūkininko“ apdovanojimas – tai, dar vienas jų įvertinimas už nuolatinį tobulėjimą ir naujovių siekimą. Pasiekimų nemažai: įrengtas įnovatyvus grūdų daiginimo cechas, baigiama įrengti moderni sūrinė. Vaikai mielai glostė karvutes, domėjosi, kaip vyksta melžimo procesas, aiškinosi, koks tolimesnis pieno kelias. Išsamus ūkininko pasakojimas paliko daug įspūdžių bei suteikė žinių.

      Įvadą į specialybę vainikavo apsilankymas į UAB „Biržų duona“. Tai ne tik viena iš didžiausių veikiančių įmonių mūsų mieste, kurioje dirba 370 darbuotojų, bet sėkmingai ir sparčiai plėtojanti savo parduotuvių tinklą Lietuvoje. Mes likome sužavėti paprastumu ir šiltu personalo vadovės Giedrės bendravimu. Ji mums papasakojo, kaip gaminami skanūs ir tokie laukiami kiekvieno namuose kepiniai: duona, pyragas, sausainiai, bandelės. Kiekvienas darbas reikalauja meilės, atsidavimo ir kantrybės, tą mes supratome, kai išvydome visą ilgą darbo procesą. „Riekelės šilumos, kąsnelis laimės“, - toks mūsų kredo, - tarė Giedrė.

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus