Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Biržų skyriaus gyvenimas 2011-12

    Rugsėjo 1-oji Biržų technologijų ir verslo mokymo centre

 

    Rugsėjis dovanoja gražiausią ir prasmingiausią Mokslo ir žinių šventę – Rugsėjo 1-ąją. Šiuos mokslo metus pasitikome atnaujintoje mokykloje, kuri dabar jau vadinama Biržų technologijų ir verslo mokymo centru.

    Šventė prasidėjo tradiciniu vėliavos pakėlimu. Visiems susirinkusiems šventės organizatoriai linkėjo kuo daugiau prasmingų ir laimingų akimirkų, stiprybės, kantrybės, meilės ir geros nuotaikos. Direktorius A. Araminas sveikino mokytojus, mokinius, bendruomenę bei svečius su Rugsėjo 1-ają ir pasidžiaugė, kad mokiniai mokysis šiltesniuose juokesniuose kabinetuose.

Mokinių tarybos rinkimai

 

P9150031b    2011 m. rugsėjo 15 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centre įvyko centro mokinių tarybos rinkimai.

    Į mokinių tarybą išrinkta penkiolika mokinių: aštuoni iš Biržų skyriaus ir septyni iš Vabalninko skyriaus:

Netradicinė pamoka

 

    Rugsėjo 21 d. Biržų skyriuje buvo organizuota netradicinė etikos pamoka, kurios metu Panevėžio kino centro ,,Garsas“ edukologė pristatė projektą ,,Atrask savo kiną“. Mokiniams buvo demonstruojamas kino filmas ,,Akvariumas“, pelnęs 18 apdovanojimų ir 15 nominacijų.

Konstitucijos dienos paminėjimas

 

      Spalio 25 d. tradiciškai minėjome Konstitucijos dieną. Mokiniai tikrino savo žinias laikydami Konstitucijos egzaminą. Šiais metais dalyvavo 26 I – III kurso mokiniai. Prizinių vietų laimėtojų laukia piniginiai paskatinimai. Ačiū visiems dalyviams.

Helovynas

 

Helovynas      Jau treti metai, kai pirmakursių krikštynos bendrabutyje sutampa su Helovyno karnavalu.

      Tamsus spalio 26 d. vakaras. Bendrabutyje nejaukiai tylu. Koridoriaus gale sušmėžavo tamsus siluetas, pasigirdo siaubingas klyksmas, pro bendrabučio budėtoją pralėkė dailiai apsirengęs vampyras.

Netradicinė geografijos pamoka „Lobio ieškojimas“

 

PA270037a      Spalio 27 d. vyko netradicinė geografijos pamoka. Mokiniai susiskirstė į II pogrupius, kūrė „lobio“ žemėlapį. Sukūrę žemėlapį, mokiniai grupėje jais apsikeitė. Vyko „lobio paieška“.

Besimokančių mokyklų tinklai

 

BMT3      Lapkričio 2 d. mokykloje vyko Besimokančių mokyklų tinklai 3 (BMT3) seminaras „Mokymosi motyvacija, išlaisvinant mokinių kūrybiškumą“. Seminare dalyvavo Biržų skyriaus ir Vabalninko skyriaus mokytojai. Todėl dar kartą buvo visi supažindinti su BMT3 projektu, kodėl mes ten dalyvaujame, ką sužinojome ir išmokome.

Pirmakursių išbandymai...

 

PB100059a      Lapkričio 10 d. įvyko Biržų skyriaus pirmakursių krikštynos. Renginį organizavo ir vedė Vabalninko skyriaus mokiniai J. Kubeckas, V. Lenčiauskaitė, M. Sriubikė, V.Juozėnas, P. Marciuškaitė, L. Janušonis, vadovaujami mokytojos Valentinos Jarutienės. Jiems talkino Biržų skyriaus mokinių tarybos narės Lina Matulytė ir Eglė Bankauskaitė.

Tolerancijos uosto atidarymas...

 

Tolerancijos diena      Lapkričio 16 – ąją mokiniai atplukdė savo laivus į tolerancijos uostu virtusį mokyklos fojė.

      Renginį pradėjo skyriaus vedėjas M. Vegys. Jis palinkėjo visiems gerbti vienas kito savitumus.

      Tolerancijos dienai skirtu renginiu dėmesį sutelkėme į tarpusavio santykių sritį.

Mokėmės bendrauti be streso, valdyti stresą ....

 

Streso valdymas      Stresas yra neišvengiamas gyvenimo reiškinys, galintis skatinti veiklumą, padedantis žmogui tobulėti, tačiau jei jis stiprus, dažnai besikartojantis ar ilgai užsitęsęs, gali sukelti ligas.

      Biržų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Violeta Valiukienė bendradarbiavo organizuojant Biržų technologijų ir verslo mokymo centre seminarą‚ „Stresas žmogaus gyvenime“, kurį vedė psichologas Evaldas Karmaza.

Akcija „Parsinešk Kalėdas į namus“

 

      Aktyviai įsijungėme į Biržų rajono mokinių tarybos organizuojamą akciją „Parnešk Kalėdas į namus“. Centro biblioteka virto dirbtuvėmis, kur bibliotekos vedėja savo idėjas ir kūrybinę patirtį dalino mokiniams.

Išmintingos šventės

 

Knygų eglute      Šventiniu laikotarpiu mokyklos vestibiulyje išdygo kalbantis medis, prisnigo kalbančio sniego... Tai išminties eglutė, ošianti apie matematiką, lietuvių kalbą, chemiją, biologiją, ir išminties sniegas, margas nuo jį puošiančių raidžių gausybės...

Integruota pamoka

 

Integruota pamoka      Š.m. gruodžio 21 d. mūsų mokykloje, Biržų technologijų ir verslo mokymo centre, vyko karjeros planavimo ir verslo plano projektavimo integruota pamoka, kurią vedė Biržų Kredito unijos administratorės pavaduotoja Otilija Stirkienė.

Juodojo drakono belaukiant

 

      Ant slenksčio Šv. Kalėdos, Naujieji metai. Nueinančių metų simbolis – kiškis. Pro langą žvelgia Juodasis vandens drakonas.

      Dažnai tą laiką norime praleisti ypatingai, ryškiai pasiruošę, kad prisiviliotume sėkmę ateinančiais metais.

Mokinių gamybinė praktika Ispanijoje

 

Mokiniu susitikimas su Ispanu      Kiekvienais mokslo metais centro visų profesijų baigiamųjų kursų mokiniai privalo atlikti 15 savaičių gamybinę praktiką įmonėse. Mokiniams ieškoma galimybių atlikti praktiką ne tik Lietuvos įmonėse, bet ir užsienyje.

Šachmatų varžybose aukso medalis

 

šakmatai      Sveikiname Biržų skyriaus merginų šachmatininkių komandą Irmą Šimaitę ir Eglę Bankauskaitę 2012 metų Lietuvos profesinio mokymo įstaigų mokinių sporto žaidinių šachmatų finalinėse varžybose laimėjusiai pirmą vietą ir iškovojusias aukso medalius.

      Sveikiname Irmą Šimaitę individualioje įskaitoje tapus Lietuvos čempione, o Eglę Bankauskaitę užėmusią antrąją vietą.

Akcija „Linkime pasveikti“

 

Akcija "Linkime pasveikti"      Vasario 11-a - Pasaulinė ligonių diena. Šiemet ją minėsime jau dvidešimtą kartą. Tradiciškai ji minima įvairiose gydymo įstaigose ir susilaukia vis didesnio susidomėjimo. Ligonis yra žmogus, kuriam reikia kitu bendrystės, atjautos ir supratimo. Akcijos „Linkime pasveikti“ tikslas-aplankyti tuos, kuriems labai reikia mūsų gerumo ir šypsenos.

Tėvai ir mokykla

 

      Tėvų susirinkimasVasario 10 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Biržų skyriuje įvyko mokinių tėvų susirinkimas. Per renginį stengtasi tėvams atskleisti visapusišką mokyklos gyvenimą.

      Vestibiulyje veikė mokinių kūrybos paroda. Renginio pradžioje aktų salėje mokiniai, vadovaujami meninės saviraiškos būrelio mokytojos Editos Prunskienės, demonstravo madas bei šoko. Lietuvių kalbos mokytojų Astos Bacevičienės ir Gražinos Kregždienės parengti mokiniai dėkingumą tėvams išreiškė deklamuodami eiles. Savo kūrybą pristatė meniškieji virėjai - fotografija besidomintis Žygimantas Šernas ir gitara grojantis Tomas Talmontas.

Valstybės atkūrimo diena

 

      Vasario 16 d.Vasario 15 d. mokiniai ir mokytojai buvo pakviesti į mokyklos aktų salę paminėti Vasario 16 – osios, Valstybės atkūrimo dienos. Minėjimo metu buvo pagerbti Konstitucijos egzamino laimėtojai ir dalyviai, jiems įteikti garbės ir padėkos diplomai.

Teisinių žinių konkursas „Temidė“

 

Temide      BTVMC Biržų skyriuje įvyko teisinių žinių konkurso „Temidė“ I etapas. Konkurso užduotis („Prisistatymo“, „Testų sprendimo“, „Kryžiažodžio sprendimo“, „Modulio žaidimo“, „Dienoraščio pristatymo“ ir „Atsisveikinimo“) pasiryžo įveikti jungtinė „Teisės žinovų“ (1,2 ir 127 grupių), jungtinė „Smūgio“ (4 ir 128 grupių), „Nestraipsninių“ (129 grupės), „S.T.O.P.“ (3 grupės) komandos.

Šventinė savaitė

 

Lietuvos vėliava      Kovo 5 d. Biržų skyriuje pradėjome giedodami tautišką giesmę. Taip pradėjom šventinę savaitę skirtą paminėti kovo 11 d. Grupės gavo kūrybines užduotis, kurias turės atlikti iki savaitės pabaigos.

Kovo 19-25 d. „Savaitė BE PATYČIŲ“

 

Savaitė "BE PATYČIŲ"      Kovo 19 dieną skyriaus vedėjas Mindaugas Vegys linkėjo visiems būti draugiškiems, supratingiems geriau įsiklausyti į vienas kitą.

      Socialinė pedagogė supažindino su visos savaitės renginiais. Linkėjo būti atidesniems, jautresniems vienas kito atžvilgiu, gerbti, pastebėti šalia esantį, ištiesti pagalbos ranką ....

Jaunojo verslininko konkursas „Padovanok savo kraštui EKO verslo idėją“

 

P3270066a      2012-03-27 vyko Jaunojo verslininko konkursas „Padovanok savo kraštui EKO verslo idėją“. Konkurse dalyvavo prekybos įmonių vadybininko padėjėjo ir virėjo specialybių mokinių grupių komandos. Konkurso tikslas – skatinti inovacijas, verslumą ugdymo procese, didinti profesinio mokymo patrauklumą ir motyvaciją mokytis. Konkurso uždaviniai – ugdyti mokinių verslumą, bendruosius gebėjimus ir asmenines savybes, lavinti mokinių bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius.

Teisinių žinių konkurso „Temidė“ II etapas

 

 Temide II etapas     Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Biržų skyriuje kovo 30 dieną vyko Biržų rajono mokyklų mokinių teisinių žinių konkurso „Temidė“ II etapas. Konkurse dalyvavo Biržų „Atžalyno“ vidurinės mokyklos komanda „Kontaktai“ ir Biržų technologijų ir verslo mokymų centro Biržų skyriaus komanda „STOP“.

Įspūdžių ir svečių savaitė mokykloje

 

Atvirų durų savaitė      Kovo 26 – 30 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Biržų skyriuje vyko ,,Atvirų durų“ savaitės renginiai. Savaitė prasidėjo nuo susitikimo su Biržų rajono savivaldybės tarybos nariu ūkininku Kęstučiu Armonu. Svečias pristatė įvairios veiklos plėtojimo Biržų rajone galimybes. Mokiniai susidomėję klausėsi K. Armono pasakojimo apie jo ūkyje veikiančios vėjo jėgainės statybą.

„Darom 2012“

 

Darom2012      Akcijos ‚DAROM“ tikslas yra ne vien tik tvarkyti ir švarinti aplinką, bet ir skatinti žmonių savimonę, pilietiškumą, ugdyti meilę gamtai, aplinkai, kurioje gyvename patys, auga vaikai.

Konkursas Vilkijos žemės ūkio mokykloje

 

Konkursas Vilkijoje      2012 m. gegužės 9 d. Vilkijos žemės ūkio mokykloje vyko Lietuvos inovatyvių profesinio rengimo įstaigų asociacijos organizuotas Jaunojo verslininko konkursas, kuriame dalyvavo 28 profesinio mokymo įstaigos iš visos Lietuvos.

Šeimos dienos

 

Šeimos diena      Gegužės 15-oji – Šeimos diena. Jungtinių Tautų organizacijos sprendimu ji minima nuo 1994 metų. Šia proga socialinė pedagogė ir etikos mokytoja Laimutė Šlekienė paruošė stendą, kuriame buvo eksponuojami mokinių sukurti Šeimos medžiai ir herbai.

Sporto šventė

 

Krepšinis      Gegužės 30 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Biržų skyriuje buvo minima mokslo metų sporto varžybų sezono pabaiga. Draugiškas krepšinio varžybas žaidė Biržų skyriaus ir Biržų ,,Saulės“ gimnazijos komandos.

Pasaulinė diena be tabako

 

Pasaulinė diena be tabako      Rūkymas yra viena iš rimčiausių mirties priežasčių, kurių galėtume išvengti. Tabako epidemija kasmet nusineša 6 milijonus gyvybių, iš kurių 600 000 yra pasyvaus rūkymo aukos. Baisi – statistika!

      Šių metų gegužės 31 – ą dieną minint Pasaulinę dieną be tabako, Pasaulio sveikatos organizacija siekia atkreipti visuomenės dėmesį į tabako industrijos veiksmus, trukdančius sklandžiai vystyti nerūkymo politiką.

„Verslumas - jaunimui!“

 

Verslumas jaunimui      Prieš Kalėdas pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Biržų Kredito unija davė didžiulį rezultatą. Iš bendruomenių rėmimo programos „Neįtikėtina kooperacijos jėga!“ Biržų Kredito unija finansavo projektą „Verslumas - jaunimui!“. Jį įgyvendinant nuveikta nemažai darbų ugdant mokinių verslumą bei finansinį išprusimą

Gamybinė praktika Ispanijoje

 

Praktika Ispanijoje      Dalyvaujant „Animafest Experience“ programoje, mokiniams yra sudaroma galimybė ne tik atlikti gamybinę praktiką, bet ir vasarą išvykti į Ispaniją padirbėti. Pasinaudoję šia galimybe virėjo specialybės mokiniai Žygimantas Šernas ir Tomas Talmontas atliko trijų mėnesių praktiką Lanzarotėje (Ispanija) keturių žvaigždučių „Grand Teguise Playa“ viešbučio restorane.

Leonardo Da Vici projektai 2012-2013 m.m.

 

Leonardo Da Vici      Šiais mokslo metais projektinėje veikloje buvo siekiama platesnio bendradarbiavimo su užsienio bei socialiniais partneriais. Stengtasi skatinti mokinių pilietiškumą ir bendrųjų gebėjimų ugdymą: verslumą, finansinį išprusimą, savarankiškumą, gebėjimą bendradarbiauti, pasitikėjimą savo jėgomis, gebėjimą dirbti su įvairių kultūrų atstovais. Tuo tikslu parengtas Leonardo da Vinci mobilumo projektas LLP-LdV-IVT-2012-LT-0694 „Mobilumo ir naujoviškos praktikos plėtotė“, skirtas prekybos įmonių vadybininko padėjėjo specialybės mokiniams.

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus