Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Biržų skyriaus gyvenimas 2013-14

Pasitinkant naujus mokslo metus

 

DSC 0001a      Biržų technologijų ir verslo mokymo centre 2013-2014 mokslo metus pradėjo 428 mokiniai, iš jų 188 pirmakursiai. Suformuotos 6 pirmakursių grupės: 3 grupės mokinių, turinčių pagrindinį išsilavinimą ir siekiančių įgyti vidurinį išsilavinimą bei specialybę, taip pat 3 grupės mokinių, turinčių vidurinį išsilavinimą ir siekiančių įgyti tik specialybę. Jie mokysis apdailininko (statybininko), automobilių mechaniko, prekybos įmonių vadybininko padėjėjo, virėjo, floristo specialybių.

Laimėta seimo nario Aleksandro Zeltinio vardo taurė!

 

P9080745a      2013 m. rugsėjo 8 d. Kupiškyje vyko šaškių ir šachmatų varžybos, skirtos seimo nario Aleksandro Zeltinio vardo taurei laimėti. Varžybose dalyvavo labai stiprūs sportininkai iš Ukmergės, Radviliškio, Rokiškio, Pakruojo, Zarasų, Panevėžio, Anykščių ir Biržų rajonų. Išviso buvo devyni rungtynių ratai (pagal šveicarišką sistemą). Laiko kontrolė 15 min. partijai.

Lietuvos profesinio mokymo įstaigų sporto žaidynių nugalėtojai ir prizininkai

 

DSC 0008ab      Rugsėjo 25 d. Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro rūmuose vyko 2012 – 2013 mokslo metų Lietuvos profesinio mokymo įstaigų mokinių sporto žaidynių nugalėtojų ir prizininkų apdovanojimai.

      Renginyje dalyvavo geriausiai žaidynėse pasirodžiusių profesinio mokymo įstaigų vadovai ir kūno kultūros mokytojai, už kūno kultūrą profesinio mokymo įstaigose atsakingi metodininkai.

Išvyka į Naisius

 

DSC 0404a      Įgyvendinant „Mokinių socialinės adaptacijos Biržų technologijų ir verslo mokymo centre programą“ rugsėjo 27 dieną buvo organizuota išvyka į Naisių kaimą.

      Nors diena buvo lietinga, oras šaltokas, socialinė pedagogė, I kurso grupės auklėtojai ir mokiniai išvyko į Naisius. Ekskursija prasidėjo nuo susitikimo su gide, kuri supažindino mus su visomis miestelyje esančiomis įspūdingomis skulptūromis, papasakojo jų simboliką. Visiems didelį įspūdį paliko Alkos kalnas, nuo kurio atsiskleidė nuostabus Naisių miestelio kraštovaizdis. Skulptūrų parkas yra papuoštas paukščių inkilais. Tai tarsi inkilų muziejus po atviru dangumi. Stebino miestelio tvarkingumas ir švara.

Aukštaitijos regiono žemės ūkio parodoje – mugėje ,,Derlius - 2013‘‘

 

GEDC2258a      Biržų technologijų ir verslo mokymo centro floristų, virėjų mokymo programų, neformaliojo ugdymo ,,Menų studijos‘‘ mokiniai su profesijos mokytojomis rugsėjo 28 dieną dalyvavo tradicinėje Kupiškio technologijų ir verslo mokykloje, kurioje vyko Aukštaitijos regiono žemės ūkio paroda – mugė ,,Derlius - 2013‘‘.

Su švente, mokytojau!!!

 

Mokytojo diena      Spalio 3 – 4 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centre minėjome Tarptautinę mokytojo dieną.

      Spalio 3 – ią mokytojų laukė mokinių paruošti siurprizai – sveikinimai, nuotaikingai mokinių vedamos pamokos, vaišių stalas, fotografijų apie mokytojų kasdienybę paroda.

Netradicinė etikos pamoka Biržų krašto muziejuje „Sėla“

 

6a      Spalio 10 dieną vyko netradicinė etikos pamoka muziejuje. Pamokos tema - „Muziejaus darbuotojo profesinė etika iš arti“. Teigiamai nuteikė pamokos muziejuje pati pradžia: susėdome puslankiu salėje, kurioje buvo eksponuojamos apšvietimo priemonės. Šalia mūsų sėdėjo etikos mokytoja, o priešais - muziejininkė. Etikos mokytoja supažindino su šios netradicinės pamokos uždaviniais, pristatė muziejaus darbuotoją Liną Kuncytę. Pamokos pradžioje nedrįsome klausti, tik po etikos mokytojos padrąsinimų įsijungėme į aktyvią diskusiją.

Floristinė virtuvė

 

DSC0345a      Lietuvos parodų ir kongresų centre ,,Litexpo‘‘ floristų asociacija organizavo parodą - konkursą ,,Floristinė virtuvė‘‘. Parodos koncepcija ir moto ,,Virtuvė kaip šeimos susitikimų ir bendravimo vieta‘‘.

      2012 metais mūsų mokyklos floristės parodoje konkurse buvo tik svečiai, o šių metų spalį 18 grupės mokinės Reda Džiūvienė, Saulė Survilaitė, Vilma Vrubliauskienė, Raimonda Armonaitė, Živilė Gabrinaitytė, Ilona Gliaubicaitė ir profesijos mokytoja Ingrida Pranauskaitė vyko su namų darbu ,,Kvepiantis virtuvės objektas‘‘, taip pat dalyvavo ,,Floristinio torto‘‘, ,,Pusryčių stalelio dviems‘‘, ,,Staigmenos‘‘ konkursuose.

Pilietinė iniciatyva „Tolerancijos gėlė“

 

DSC 0775a      Ši iniciatyva skirta lapkričio 16 – ajai – Tarptautinei tolerancijos dienai - paminėti.

      Mokymo centre ši diena paminėta lapkričio 18 – ą. Mokinių tarybos atstovai visiems prisegė popierinį gėlės žiedą – šių metų tolerancijos simbolį.

      Įvairiomis veiklomis prisijungėme prie respublikinės pilietinės iniciatyvos. Per lietuvių kalbos pamokas dvyliktokų klasėse apie žydų rašytoją Icchoką Merą, kurio šeima nukentėjo per holokaustą, buvo akcentuojama, jog tolerancija yra pakantumas bet kokiai tautai, rasei ar žmogaus odos spalvai.

Tradicinė „Protmušio“ diena mokymo centre

 

DSC 0051a      Lapkričio 29 dieną, Pasaulinės AIDS dienos išvakarėse, prisijungėme prie užkrečiamų ligų ir AIDS centro iniciatyvos „AIDS Protų mūšis“.

      Renginys prasidėjo gana įdomiai. Mums prisegė raudonus kaspinėlius – solidarumo su užsikrėtusiais ŽIV ir sergančiais AIDS žmonėmis simbolį.

Stažuotės Jungtinėje Karalystėje patirtis ir įspūdžiai

 

EU LOGOTIPASa      Lapkričio 24 - 30 dienomis Lietuvos profesinio rengimo centrų darbuotojai dalyvavo Leonardo da Vinči projekto „Inovatyvūs sprendimai reintegruojant mokinius į profesinio rengimo sistemą“ Nr. LLP-LdV-VETPRO-2013-LT-0924 stažuotėje Jungtinėje Karalystėje, Portsmuto mieste.

Amatų diena Kratiškių pagrindinėje mokykloje

 

IMGP4160a      Atkeliavo ramybės ir susikaupimo laikas – Adventas. Bet mokykloje, kur siaučia vaikystė ir jaunystė, sunku suvaldyti šurmulį, klegesį, šėlsmą.

      Gruodžio 2 d. nuskambėjus skambučiui į pamokas Kratiškių pagrindinę mokyklą užliejo ramybė ir susikaupimas. Vyko tradicine tapusi Amatų diena.

Tarptautinė jaunimo kūrybinė konferencija-mugė ,,Verslumo idėjos Kalėdoms‘‘

 

Picture127a      Gruodžio 6 d. Biržų pilyje vyko tarptautinė jaunimo kūrybinė konferencija-mugė ,,Verslumo idėjos Kalėdoms‘‘. Tai Biržų ir Bauskės rajonų vietos veikos grupių tarptautinio bendradarbiavimo projekto ,,Jauni žmonės be sienų‘‘, finansuojamo pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007 - 2013 m. programos priemonę ,,Teritorinis ir tarptautinis bendradarbiavimas‘‘, viena iš programos veiklų.

Švenčių belaukiant...

 

DSC 0048a      Gruodžio 17 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centre įvyko renginys – atvira kulinarijos pamoka, skirta ryšiams su mokinių tėvais stiprinti. Pamokoje dalyvavo 26 gr. mokinio mama Ona Drevinskienė, kuri kartu su 4 gr. mokiniais ir profesijos mokytoja Renata Kaminskiene ruošė patiekalus Šv. Kūčių stalui – kepė kūčiukus, uogienės pyragą, virė kisielių. Ragaudami patiekalus prisiminėme Šv. Kūčių vakaro tradicijas, burtus.

„Žiemos puokštės“ paroda – konkursas

 

IMG 9819a      Gruodžio 19 d. Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos iškilmių salėje vyko respublikinė paroda – konkursas „Žiemos puokštė“ ir ,,Atvirų durų‘‘ diena. Šis konkursas suteikė mokiniams galimybę pristatyti floristiniais akcentais dekoruotą aprangą, idėjas bendraminčiams, visuomenei, specialistams, plėtoti technologinio ugdymo gebėjimus.

Sporto žaidynės

 

DSC 0006a      Sausio 22 d. vyko Panevėžio regiono profesinio mokymo įstaigų mokinių sporto žaidynių virvės traukimo ir svarsčių kilnojimo varžybos.

     Biržų TVMC mokiniai virvės traukimo varžybose iškovojo I-ąją vietą.

Pažintis su Šiaulių kolegija

 

Pažintis su Šiaulių kolegija      Sausio 29 d. centre lankėsi Šiaulių kolegijos atstovai. Jie pristatė studijų programas, supažindino su priėmimo sąlygomis, mokymosi galimybėmis valstybės finansuojamuose ir nefinansuojamuose studijų programose, apgyvendinimu ir perspektyvomis baigus kolegiją.

Vasario 16-osios proga svečiavosi kariškiai

 

DSC 0200a      Vasario 13 d. minėjome Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Į renginį atvyko Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5 - osios rinktinės 503 pėstininkų kuopos savanoriai. Šventę pradėjome giedodami „Taušką giesmę“. Vėliau apdovanojome Konstitucijos egzamino dalyvius ir prizininkus.

Tėvų susirinkimas

 

DSC 0047a      Vasario 21 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centre įvyko tradicinis renginys – mokinių tėvų susirinkimas.

      Atvykusius tėvus pasitiko mokinių tarybos nariai E. Juozaitytė ir Ž. Skavaronskas (mokinių tarybos kuratorė G. Jankūnienė), kurie jiems įteikė socialinės pedagogės L. Šlekienės parengtus laiškus (apipavidalino neformalaus ugdymo užsiėmimo ,,Menų studija“ mokiniai, vadovė A. Čiapienė) ir informacinius leidinius (apipavidalino prof. mokytoja I. Ruplėnienė).

Biržų technologijų ir verslo mokymo centro sportininkų komanda – virvės traukimo varžybų vicečempionė

 

Virvės traukimas      Panevėžio profesinio rengimo centre vykusiose regioninėse Lietuvos profesinio mokymo įstaigų mokinių sporto žaidynių virvės traukimo varžybose mūsų centro sportininkai iškovojo I-ąją vietą ir pateko į finalines varžybas atstovauti regionui. Varžybos, kuriose dalyvavo Kauno, Šiaulių, Marijampolės, Klaipėdos, Visagino ir mūsų centro komandos vyko balandžio 2 d. Marijampolės profesinio rengimo centre.

Atvėrėme duris...

 

DSC 0100a      „Šiais mokslo metais į profesines mokyklas įstojo rekordinis skaičius mokinių, dešimtadaliu daugiau nei planuota. Manau, kad populiarumą lemia ir besikeičiantis visuomenės požiūris į amato vertę, kvalifikuotų darbuotojų paklausa ir modernus profesinis rengimas. Profesinis mokymas keičiasi iš esmės. Dauguma mokyklų turi atnaujintas mokymo bazes, kur mokoma dirbti naujausia įranga. Atėjęs į profesinę mokyklą žmogus įgyja kvalifikaciją ir gauna darbą, neretai labai neblogai apmokamą, arba sukuria savo verslą“, - sako Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Jaunojo verslininko konkursas Alytuje „Verslo idėjos ir atradimai tradicinių Lietuvos amatų atgaivinimui ir plėtrai“

 

Jaunojo verslininko konkursas      Balandžio 29 d. Alytaus profesinio rengimo centre įvyko respublikinis Jaunojo verslininko konkursas tema „Verslo idėjos ir atradimai tradicinių Lietuvos amatų atgaivinimui ir plėtrai“. Konkurso organizatoriai - Lietuvos inovatyvių profesinio rengimo įstaigų asociacija ir Alytaus profesinio rengimo centras. Į konkursą atvyko po du mokinius iš 30 mokyklų. Juos lydėjo mokytojai. Visi atvyko parengę namų darbus, kuriuos eksponavo aktų salėje.

Stažuotės Maltoje patirtis ir įspūdžiai

 

EU LOGOTIPAS      Gegužės 05 - 11 dienomis Lietuvos profesinio rengimo centrų darbuotojai iš Vilniaus, Šiaulių, Marijampolės ir Biržų dalyvavo Leonardo da Vinči projekto „Inovatyvūs sprendimai reintegruojant mokinius į profesinio rengimo sistemą“ Nr. LLP-LdV-VETPRO-2013-LT-0924 stažuotėje Maltoje.

Nacionalinis mokinių profesinio meistriškumo konkursas

 

Nacionalins konkursas      Konkursas prasidėjo namų darbų pristatymu. Konkurso dalyviai turėjo pristatyti savo pasirinktą prekę bei AB ,,Žemaitijos pieno“ produktus. II-ame etape pildė PVM sąskaitas-faktūras, galiausiai pirkėjus aptarnavo kompiuteriniu kasos aparatu.

2014 m. vertimų ir iliustracijų projekte „Tavo žvilgsnis“ diplomais apdovanoti šie mokiniai

 

tavozilgsnis

  1. Aida Vaitaitytė (už labai gerai atliktą vertimą iš anglų kalbos)
  2. Dainius Korsakas (už labai gerai atliktą vertimą iš anglų kalbos)
  3. Modestas Simonaitis (už labai gerai atliktą vertimą iš anglų kalbos)
  4. Rasa Kaminskaitė (už labai gerai atliktą vertimą iš anglų kalbos)

Panevėžio regiono profesinio mokymo įstaigų 2013 – 2014 m. m. sporto žaidynių nugalėtojai

 

Sporto žaidynių nugalėtojai      Birželio mėn. 17 d. Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro rūmuose vyko 2013 – 2014 mokslo metų Lietuvos profesinio mokymo įstaigų mokinių sporto žaidynių nugalėtojų ir prizininkų apdovanojimai. Renginyje dalyvavo geriausiai žaidynėse pasirodžiusių profesinio mokymo įstaigų kūno kultūros mokytojai ir už kūno kultūrą atsakingi metodininkai.

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus