Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Tolerancijos knyga

Tolerancijos knyga – šių metų Tarptautinės tolerancijos dienos simbolis

 

Tolerancijos diena      Tolerancijos savaitę pradėjome lapkričio 11 d. susitikimu su Biržų Evangelikų reformatų parapijos klebonu – kunigu Rimu Mikalausku. Kunigas kalbėjo apie tolerancijos suvokimą, apie galimybę išsakyti kitokią nuomonę, apie pakantumą kitaip atrodančiam, toleranciją skirtingoms religijoms. Kalbėjo ir apie tai, kad kartais mes toleruojame ir tai, kas mums kenkia, kas mus žudo.

      Kartu su mokiniais ieškojo atsakymų į daugelį jo iškeltų problemų. Kunigas pasidžiaugė, kad šių metų Tolerancijos simbolis yra knyga. Pabrėžė, kad knyga veda į knygų knygą Bibliją, nežemiškos išminties šaltinį – Dievo žodį.

      

      Socialinė pedagogė trumpai pristatė Tolerancijos savaitės renginius, pakvietė kurti šių metų Tolerancijos simbolį „Tolerancijos knygą“. Knyga turėtų būti susieta su konkrečiomis profesijomis, atspindėti pvz. floristo, virėjo ir kitas mokymo programas.

      Mokymo centro II aukšto vestibiulyje buvo surengta fotografijų paroda, skirta tarptautinei Tolerancijos dienai ,,Knygų metaforos (arba Nauji knygų nuotykiai mokykloje)“. Į knygas ir jas supantį pasaulį 43 grupės mokiniai pažvelgė nekasdieniškai: ironiškai, filosofiškai, poetiškai... „Tikimės, kad ši paroda atvers naują puslapį jūsų ir knygų draugystėje“ - linkėjo šios parodos įkvėpėjas dailės mokytojas Mindaugas Vegys.

      

      Per integruotą tikybos ir etikos pamoką pirmo kurso mokiniai žiūrėjo ir aptarė filmą „Berniukas dryžuota pižama“.

      Tolerancijos savaitę užbaigė „Tolerancijos knygų“ pristatymas. Tik iš knygų mokiniai mokosi profesinių subtilybių, todėl nesunku jiems buvo savo profesinius įgūdžius sudėti į Tolerancijos knygas.

      Iš eksponuojamų mokinių darbų galima buvo atspėti, kokios specialybės mokiniai knygą kūrė. Flofistės (44 ir 14 gr.) knygą pagamino iš augalinės medžiagos: džiovintų lapų, šermukšnio uogų, viržių. Joms padėjo profesijos mokytoja Ingrida Pranauskaitė. Saldžias knygas – tortus pristatė virėjo specialybės (14 ir 27gr.) mokiniai. Jiems realizuoti idėjas padėjo profesijos mokytoja Renata Kaminskienė. Šmaikščiai savo knygas pristatė 40, 41 ir 25 grupių mokiniai su savo auklėtojomis Giedre Jankūniene, Iveta Ruplėniene, Maryte Bistrickiene. Kiekvienoje mokinių pagamintoje knygoje buvo daug palinkėjimų, įvairių receptų, kaip ugdytis tolerantiškumą. Šios knygos - puiki galimybė pademonstruoti ir savo profesinį kūrybiškumą.

      

      Dėkoju grupės auklėtojams, profesijos mokytojams už savo mokinių paskatinimą dalyvauti pilietinėje iniciatyvoje bei pagalbą rengiant kūrybiškus darbus.

      Noriu ir sau, ir kitiems palinkėti stiprybės ugdantis tolerantiškumo jausmą ne vienoje gyvenimo situacijoje.

Socialinė pedagogė Laimutė Šlekienė

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus