Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Projektas ,,Judumas ir ES patirtis profesinio mokymo kokybei gerinti”. Patirtis ir įspūdžiai iš Portugalijos

logo erasmus plusa

      Lapkričio 08 - 28 dienomis į 3 savaičių projektą Portugalijoje ,,Judumas ir ES patirtis profesinio mokymo kokybei gerinti” Nr. 2014-1-LT01-KA102-000324 išvyko keturi Biržų technologijų ir verslo mokymo centro apdailininko (statybininko) mokymo programos mokiniai: Vytenis Plentauskas, Danielius Korsakas, Mantas Rašimavičius, Paulius Vinciūnas. Projekto koordinatorius – Biržų technologijų ir verslo mokymo centras.

      Pagrindinis projekto tikslas - tobulinti apdailininko (statybininko) mokymo programos mokinių profesines kompetencijas, susipažinti su naujomis technologijomis statybų sektoriuje ir įgyti naujos praktikos, ugdyti verslumą, vystyti bendravimo įgūdžius, plėsti bendrakultūrinės patirties ribas per kultūrinę programą.

      Projekto metu mokiniai pagilino profesinias žinias. Teko ardyti grindis, ruošti pagrindą betonavimui, dažyti fasadus, demontuoti vonią ir virtuvę. Nors buvo tikėtasi daugiau darbų atlikti mechanizuotai, tačiau rankų darbas vis dėlto lieka populiarus ir ten.

      Vaikinai gyveno Lisabonos priemiestyje, Montijo miestelyje. Apartamentai buvo netoli centro, todėl buvo galimybių pasivaikščioti, gėrėtis gamta, architektūra.

      Maloniu ir turiningu laisvalaikiu rūpinosi priimančioji organizacija EDP– European Projects Development. Mokiniai aplankė Portugalijos sostinę Lisaboną, įspūdingo grožio Šv. Jeronimo vienuolyną , kurio architektūroje susipynę gotikos ir renesanso stiliai, nuostabaus grožio istorinį miestą Sintrą su Maurų pilimi, esantį netoli Portugalijos sostinės Lisabonos. Ši pilis kartu su Sintros ir Penos rūmais yra įtraukta į Unesco pasaulio paveldą, matė Cabo da Rocą, arba Uolos kyšulį, labiausiai į vakarus nutolusį žemyninės Europos tašką, grožėjosi vandenyno didybe... Teko važiuoti septyniolikos kilometrų ilgio moderniu Vasko da Gamos tiltu.

      Biržų technologijų ir verslo mokymo centras nuolat dalyvauja projektuose, kurių metu mokiniai turi galimybę atlikti dalį gamybinės praktikos užsienyje, susipažinti su kitų šalių kultūra, patobulinti kalbos įgūdžius. Esame dėkingi projektų vadovei ir koordinatorei Marytei Bistrickienei už sudarytą galimybę stažuotis Portugalijoje.

Projekto dalyviai

      

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus