Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Tarptautiškumo plėtros pradžia su kaimynais latviais

20161114 123507a

      BTVMC (toliau Centras) mokinių ir mokytojų kelionės ir stažuotės pasiekė tolimiausias Europos šalis, o artimiausi kaimynai latviai vis buvo aplenkiami. Projektų vadovės Marytės Bistrickienės iniciatyva nutarta užmegzti bendradarbiavimo ryšius su Latvija. Pagal profesinio mokymo mobilumo chartiją Centras turi plėtoti 2016-2021 m. tarptautiškumo strategiją.

      2016 -11-14 Centro delegacija nuvyko į Latvijos Zaleniekų prekybos ir amatų vidurinę mokyklą. Mokykla įsikūrusi 18 a. Zaleniekų dvaro hercogų medžiotojų pilyje. Tai unikalus architektūros ansamblis, kurio interjere išlikę senoviniai sienų piešiniai, parketo fragmentai, sienų apdaila. Dvaro ansamblis neįsivaizduojamas be parko, kurio natūralus reljefas ir vandens telkiniai traukia turistus, ypač vasarą. Parke auga egzotinių veislių medžių, įrengtas gamtos takas.

      Mus priėmė mokyklos direktorė Lilita Leoho ir direktorės pavaduotoja Valija Barkovska. Prie kavos puodelio ilgai kalbėjomės apie mokyklą, specialybes, mokymo specifiką, mokinių veiklą po pamokų, aptarėme visus panašumus ir skirtumus. Mokykloje ruošiami automechanikai, apdailininkai, virėjai, elektrikai. Labai populiari restauratoriaus specialybė. Šios specialybės moksleiviai lengvai susiranda darbą, jis pasiūlomas jau praktikos metu. Nustebino, kad gerai besimokantys mokiniai gauna 150 € stipendiją. Lankėmės renovuotame mokyklos bendrabutyje, kur šilta, jauku ir gražu. Mokykla turi didžiulę sporto salę, treniruoklius, kuriais vakarais gali naudotis ne tik mokiniai, bet ir miestelio gyventojai.

      Mūsų vizito tikslas – pasirašyti bendradarbiavimo sutartį. Tai ir buvo padaryta. Vėliau laukia abiejų mokyklų mokinių ir mokytojų bendradarbiavimas. Jau nutarta, kad dalyvausime bendrose projekto Erasmus+ veiklose. Planuojame tapti priimančia organizacija: 4 automechanikai ir 4 restauratoriai atvyks 2 savaičių stažuotei pas mus. Profesijos mokytoja Jolanta Širmelienė planuoja organizuoti apdailinikų (statybininkų) meistriškumo konkursą, kuriame dalyvaus ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos Zaleniekų prekybos ir amatų mokyklos mokiniai.

      Tikimės nuoširdaus ir dalykiško bendradarbiavimo su kaimynais latviais. Tai leis dalintis gerąja patirtimi, plės ne tik mokinių, bet ir kolegų profesinį akiratį, gerins ugdymo proceso kokybę.

      

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus