Sausio 11 dieną profesijos mokytoja Vitalija Pociūnienė ir projektų vadovė Marytė Bistrickienė kartu su 53 ir 41 grupės mokinėmis lankėsi Utenos Regioniniame profesijos mokymo centre, kur pagal Erasmus+ programą dalyvavo itališkų valgių ruošimo ir stalo serviravimo užsiėmimuose.
Charizmatiškas Mindaugas Lučka, kuris 13 metų gyvena ir dirba Italijoje, pasidalijo Viduržemio jūros regiono valgių ruošimo paslaptimis. Stebėjome virtuvės šefo darbą, gaminome patiekalus su jūrų gėrybėmis, karštus mėsos, sūrio ir daržovių patiekalus. Degustavome. Sužinojome, kad italai valgo daug ir neskubėdami.
Kone visą pasaulį žavintys ugningųjų ispanų sukurti patiekalai yra gaminami iš kelių paprastų produktų: alyvuogių aliejaus, mėsos ir daržovių, kumpio, ryžių ir jūros gėrybių. Neįmanoma aprašyti Ispanijos virtuvės žavesio-reikia gaminti, mėgautis ir mylėti.