Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

„Profesinių įgūdžių ir gebėjimų plėtra su Erasmus+“ Nr. 2016-1-LT01-KA102-023042

 logo erasmus plusa

      Dalyvavimas programos „Erasmus+“ mobilumo projektuose – puiki galimybė norintiems įgyti patirties, pagilinti savo žinias, patobulinti ar išsiugdyti įgūdžius, pažinti kitą šalį ir kultūrą.

      2017 metų gruodžio 12 – 17 dienomis BTVMC mokymo centro profesijos mokytojos Regina Karosienė, Renata Kaminskienė ir Reda Grinkienė išvykome į darbo stebėjimo vizitą Italijoje, Foggia regione, pagal Erasmus+ projektą „Profesinių įgūdžių ir gebėjimų plėtra su ERASMUS+“ Nr. 2016-1-LT01-KA102-023042

      Nuvykusios į stažuotę susitikome su Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokytojais. Gyvendami ir atlikdami stažuotę Italijoje aplankėme dvi licėjaus mokyklas ir vieną profesinio mokymo įstaigą „Instituto Superiore ,,L. Einaudi“. Vizito metu   galėjome susipažinti su ugdymo procesu. Vyko susitikimai ir diskusijos su mokyklų vadovais, mokytojais, profesijos mokytojais, mokiniais. Vizito metu apžiūrėjome teorinio mokymo kabinetus bei praktinio mokymo laboratorijas, degustavome virėjo specialybės mokinių paruoštus užkandžius, konditerijos gaminius, kokteilius. Šioje profesinio mokymo įstaigoje sužinojome, kad mokiniai pradeda mokytis nuo 14 metų ir mokosi 5 metus, įgyja vidurinį ir profesinį išsilavinimą. Pirmus dvejus metus mokiniai renkasi mokymo įstaigoje rengiamas specialybes. Išsirinkę specialybę, keisti jos nebegali. Pagrindinės mokymosi programos yra: virėjo ir padavėjo, turizmo darbuotojo, dizaino, socialinio darbuotojo.

      Vizito metu turėjome turiningą kultūrinę programą bei aplankėme smulkias verslo įmones: alyvuogių aliejaus spaudyklą, apelsinų ir kitų vaisių marmelado gamyklą, laisvai besiganančių karvių pieno sūrio gamyklėlę. Lankėmės Vico del Gargano miesto senamiestyje, susipažinome su miesto istorija, aplankėme senamiesčio gatvelių labirintuose įrengtas prakartėles, klausėmės Kalėdinių giesmių, vykome į San Džovani Rotondo miesto Gargano Kapucinų vienuolyną, Šv. Tėvo Pijaus bažnyčioje, buvome nuvykę prie Adrijos jūros.

      Stažuotės metu turėjome galimybę patobulinti savo asmeninę ir profesinę kompetenciją – išsamiau susipažinti su Italijos kultūra, profesinio mokymo sistema, ugdymo proceso organizavimu ir partneryste. Stažuotės metu taip pat patobulinome savo anglų kalbos žinias, susipažinome su verslo organizavimo specifika, įgijome verslumo patirties.

      Šis mobilumo projektas profesijos mokytojams buvo visai finansuotas Švietimo mainų ir paramos fondo remiant Europos Komisijai.

Profesijos mokytoja Regina Karosienė

      

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus