Ikiprofesinis mokymas devintokams ne tik suteikia žinių apie profesijas, bet ir lavina jų asmenines savybes: moko atsakingumo, dirbti komandoje, padėti vienas kitam.
Devintokų pageidavimu, jau antrą kartą ikiprofesinis mokymas vyko maisto ruošimo laboratorijoje. Profesijos mokytoja Vitalija Pociūnienė papasakojo apie konditerio profesiją, įvardijo, kokios asmeninės savybės būtinos, kad taptum geru specialistu. „Konditerija yra menas. Dažniausiai žodis „konditerija“ asocijuojasi su tuo, kas saldu, skanu, gražu, šventiška. Dauguma mūsų neįsivaizduoja šventės be pyrago ar torto“, – kalbėjo mokytoja.
Artėjant Motinos dienai devintokai mokėsi kepti biskvitinį pyragą, kurį galėtų padovanoti savo mamai. Mokiniai dirbo grupėmis. Kiekviena jų gavo po atskirą užduotį. Vieni ruošė produktus, kiti plakė tešlą, treti turėjo kontroliuoti biskvito kepimo procesą. Mergaitės serviravo arbatos stalą.
„Gyvenime reikia mokėti įvairių dalykų, nes „mokslo ant pečių nenešiosi“, - taip samprotavo klasės berniukai, vaišindamiesi pačių ką tik pasigamintu pyragu. „Labai smagiai praleidome tris pamokas, net nepastebėjome, kaip greit jos prabėgo“, - geromis emocijomis dalinosi devintokai.
Tikime, kad tokios informatyvios pamokos, įgyta patirtis, kurią galės pritaikyti savo gyvenime, padės mokiniams lengviau apsispręsti, kur mokytis ateityje.
Grupės auklėtoja Laimutė Šlekienė