Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Centro gyvenimas 2019-20

      Mokinių priėmimas 2019-2020 m. m.

Lankėsi pirmoji šalies ponia

      Rugpjūčio 26 diena- neeilinė Biržų technologijų ir verslo mokymo centrui. Šią dieną pas mus lankėsi pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė bei Panevėžio regiono profesinio mokymo įstaigų vadovai, kurie susitiko su LR Prezidento patarėju Pauliumi Baltoku. Susitikimo tikslas- apžvelgti profesinio mokymo padėtį regione. Buvo aptarti priėmimo į profesinio mokymo įstaigas, ekonomikos DNR paketo, pameistrystės plėtros ir kiti aktualūs klausimai.

Tarptautinės veiklos dešimtmetis

      Šių mokslo metų pabaiga jau dešimtą kartą Biržų technologijų ir verslo mokymo centro bendruomenę pakvietė į tarptautinės projektinės veiklos sklaidos seminarą. Birželio 19 d. vyko nuotolinis Erasmus+ projekto „UGDYK KARJERĄ SU ERASMUS +” Nr.2019-1-LT01-KA116-060388 renginys, kuriame dalyvavo apie 100 žmonių ne tik iš Lietuvos, bet ir  iš Jungtinės Karalystės, Italijos bei Belgijos. Jį vedė  direktoriaus pavaduotoja bei projektų koordinatorė Marytė Bistrickienė, kuri prisiminė tarptautinės projektinės veiklos kelią nuo Leonardo da Viči programos, tapusios Erasmus+. Vadovė teigė, jog projektinė veikla mokiniams suteikia puikią galimybę įgyti patirties, pagilinti savo žinias, patobulinti ir išsiugdyti profesinius bei socialinius įgūdžius, pakelti savivertę, pažinti kitas šalis ir jų kultūrą, o profesinio mokymo specialistams - įgyti praktinių įgūdžių, stebint darbo procesą užsienio profesinio mokymo įstaigose ir pameistrystės centruose.

Turi profesiją - turi ateitį!

      Biržų technologijų ir verslo mokymo centras nuo 2019 m. lapkričio 12 d. iki 2022 m. dalyvauja projekto "Turi profesiją - turi ateitį! "(Nr. 09/4.1 - ESTA -V - 735 - 01 - 0001) veiklose. Jis įgyvendinamas iš ES struktūrinių fondų lėšų. Net 30 Centro mokinių turi galimybę 2-3 kartus per savaitę po pamokų dalyvauti  gyvenimiškos patirties suteikiančioje veikloje. Mokinių veiklas kuruoja užimtumo vadovės - socialinė pedagogė Laimutė Šlekienė, Vabalninko skyriaus mokytoja Sigutė Sakalauskienė ir specialioji pedagogė Danguolė Unglinskienė.

Absolvento sėkmės istorija

      Klaidas Noreika – vienas iš tų absolventų, kurio virėjo profesinė karjera prasidėjo dar besimokant Biržų technologijų ir verslo mokymo centre. Kai Klaidas mokėsi I kurse, Centre lankėsi italų socialinės įmonės „New sevice“ virtuvės šefas M. Lučka, kuris pirmasis pastebėjo jaunuolio išskirtinius gebėjimus dirbti virtuvėje bei pakvietė jį atvykti į Italiją. Vaikinas, besimokydamas Biržų technologijų ir verslo mokymo centre, į stažuotes Italijoje pagal „Erasmus+“ programą buvo išvykęs net du kartus, kur tobulino savo specialybės praktikos įgūdžius, ugdėsi profesines, socialines, tarpkultūrines kompetencijas ir bendruosius gebėjimus. Patirtis Italijoje buvo neįkainojama- čia Klaidas mokėsi iš pačių geriausių Italijos virtuvės šefų.

Žiedų valdovai

      Todėl byloja meilė daug tikriau,

      Kur žodžių maža, o jausmų daugiau!“

                  (V. Šekspyras, „Vasarvidžio nakties sapnas“)

      Pakruojo dvare jau antrus metus iš eilės organizuojamas tarptautinis konkursas ,,Žiedų valdovai 2020‘, kurio metu dalyviai kviečiami sukurti po unikalią gėlių kompoziciją, panaudojant jos kūrybai ir puošybai tik gamtos dovanas. Šis konkursas - įžanga į dvare prasidėsiantį ir visą vasarą vyksiantį  gėlių festivalį ,,Vasarvidžio nakties sapnas 2020‘‘.

„Tavo žvilgsnis“

      Jau daug metų mūsų mokyklos mokiniai sėkmingai dalyvauja vertimų ir iliustracijų projekte „Tavo žvilgsnis“. Vertimas – kantrybės ir ištvermės reikalaujantis darbas. Mokantis kalbų – tai puiki galimybė pritaikyti savo žinias ir gebėjimus. Projektas „Tavo žvilgsnis“ padeda dalyviams suprasti vertimo meną, suvokti iliustracijos ir teksto darną, dalyvauti kūrybos procese.

Virėjų išleistuvės

      Balti vieškeliai kviečia išskristi

      Su kilniausiais troškimais visus.

      Mokslo dienos – džiaugsmų karalystės

      Liks širdy kaip akordas šviesus.

Ugnis ir dūmas

      Mūsų mokyklos 92 grupės mokinė Neda Morkūnaitė vertimų ir iliustracijų projekto "Tavo žvilgsnis 2020" – diplomantė. Ji iliustravo iš anglų kalbos išverstą tekstą ,,Ugnis ir dūmas“. Sveikiname!

Floristinis koliažas

      Karantino laikotarpis yra nelengvas visų amžiaus grupių žmonėms, tačiau bene pats sunkiausias jis yra senjorams. Jie jaučiasi labai vieniši, išgyvena padidėjusį nerimą. Džiugu, kad „Savarankiško gyvenimo namų“ darbuotojų dėka senoliai stengiasi išlikti ramūs, užsiima įprasta veikla, balkonuose augina gėlytes ar daržoves, grožisi pavasarine gamta.

Absolventų diplomų teikimo šventė

      Gegužės 11-12 dienomis BTVMC absolventų diplomų teikimo šventė neįprasta. Grojant šventinei muzikai, floristų gėlėmis išpuoštoje fojė vyko diplomų įteikimas. Mokiniai pagal nustatytą grafiką, paskirtu laiku, laikydamiesi karantino reikalavimų, atvyko į mokyklą. Pasirašę reikiamus dokumentus, atstovai, dalyvaujant grupių auklėtojams, „iškilmingai“ įteikė brandos atestatus ir profesinio mokymo diplomus. Visi buvo pakviesti nusifotografuoti atminimui prie BTVMC vėliavos. Keletą minučių trukusi „ceremonija“ baigėsi gražiais linkėjimais.

Po technologijų mokyklinio brandos egzamino

      Švietimo sistema išgyvena daugybę išbandymų, susijusių su masiniu perėjimu prie nuotolinio ugdymo. Balandžio mėnesio viduryje mūsų mokykloje vyko technologijų mokyklinis brandos egzamino baigiamasis vertinimas. Šis egzaminas vykdomas spalio – balandžio mėnesiais. Jį sudarė trys dalys: gaminys, aprašas ir viso darbo pristatymas komisijai.  Egzaminą laikė 71 mokinys, tad mokytojų laukė didžiulis iššūkis kompetentingai įvertinti savo mokinius nuotoliniu būdu. Egzaminų rezultatai pateisino lūkesčius – turime daug įdomių, originalių darbų. Visi laikiusieji egzaminą išlaikė.

Naujas išbandymas

      Toliau tęsiantis nuotoliniam mokymui, ieškome naujų ugdymo metodų, norėdami, kad mokymo procesas vyktų sklandžiai, kūrybiškai ir įdomiai. Todėl gegužės 12 dieną buvo vesta nuotolinė integruota pamoka „Fasadų tinkavimas“. Pamoką vedė apdailininko  (statybininko) modulinės profesinio mokymo programos mokytojai- Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos profesijos mokytojas Dovilijus Serapinas ir Biržų technologijų ir verslo mokymo centro mokytoja metodininkė Jolanta Širmelienė.

Specialybės įgūdžių lavinimas

      Žmogus savo patirtį ir įgūdžius lavina, ugdo visą savo gyvenimą. Mums buvo suteikta galimybė savo būsimos profesijos žinias praturtinti svetur, Ispanijoje, vienoje iš Kanarų salų, Tenerifėje. Man tai jau antra stažuotė užsienyje, nes prieš metus savo praktinius įgūdžius taip pat turėjau galimybę tobulinti Tenerifėje.

Erasmus+ stažuotė

      Įgyvendinant Erasmus+ programos projektą „UGDYK KARJERĄ SU ERASMUS +” Nr.2019-1-LT01-KA116-060388, 2020 m. vasario 14 dieną 8 mokinių (2 automechanikai ir 6 apdailininkai (statybininkai) ) komanda, lydima Biržų technologijų ir verslo mokymo centro direktoriaus pavaduotojos ugdymui M. Bistrickienės ir anglų kalbos mokytojos R. Plikšnienės, išvyko į stažuotę atlikti trijų savaičių praktikos statybos ir automobilių remonto verslo sektoriuose Ispanijoje, Tenerifėje. Kartu su jais į darbo stebėjimo vizitą vyko laikinai einantis direktoriaus pareigas R. Čepokas ir profesijos mokytojas T. Špokas. Svarbiausi šio vizito tikslai buvo tobulinti profesinius- praktinius įgūdžius realioje darbo vietoje, įgyti patirties tobulinant ugdymo procesą, stebėti, kaip veikia Kokybės vadybos sistema pagal ISO 9001:2015 standartą, atkreipiant dėmesį į vadovavimo ir procesų valdymo modelį.

Savanorė

      Tikriausiai visi prisimename mūsų pirmąją savanorę Rharą iš Belgijos Karalystės. Ji draugiška, nedidukė, meniškos sielos, slavų kilmės mergina, kuri įnešė naujo dvelksmo į mūsų mokyklos kasdienybę. Gaila, bet pasaulinė pandemija sujaukė tiek jos, tiek mūsų planus, kurie liko neįgyvendinti. Nors laiko prabėgo nemažai, bet norime pasidalinti paliktais gražiausiais ir šilčiausiais linkėjimais iš buvusios pirmosios mūsų savanorės Rhavos.

Gerosios patirties sklaida

      Balandžio 21 d. ZOOM aplinkoje profesinio mokymo įstaigų direktorių pavaduotojams ugdymui vyko nuotolinė konferencija. Joje    nuotolinio mokymo gerąja patirtimi dalijosi Biržų technologijų ir verslo mokymo centro pedagogės: profesijos mokytoja metodininkė Jolanta Širmelienė ir Vabalninko skyriaus vyresnioji matematikos mokytoja Vida Gaidelionienė.

Nuotolinis mokymas

      Pradėjome penktąją karantino savaitę. Gyvenimas tarsi sulėtėjo, persikėlė į kitas, uždaras erdves. Su pagarba žiūrime į medikus, socialinius darbuotojus, ugniagesius, policininkus, pardavėjus ir kitų profesijų atstovus, be kurių paslaugų niekaip neišsiverstume. Žmonės raginami neiti iš namų, pagal galimybes dirbti nuotoliniu būdu. Nutraukus ugdymo procesą visų tipų ugdymo įstaigose, mokymas nuotoliniu būdu tapo nemenku iššūkiu tiek mokytojams, tiek mokiniams, tiek ir jų tėvams.

Kovo 11 d.

      Šiandien virėjo ir konditerio specialybės mokinės dalyvavo Biržų tvirtovės arsenale minėjime "Gardžiausias Nepriklausomos Lietuvos valstybės gimtadienio pyragas". Mokinės su mokytojomis susirinkusius svečius vaišino pyragais: morkų, burokėlių ir Nepriklausomos Lietuvos valstybės gimtadienio vyniotiniu "Žaltys".

Regioninės krepšinio varžybos

      Kovo mėn. 4 dieną BTVM centro vaikinų komanda:  Daivaras Dulkė, Ričardas Jocas, Julius Juzeliūnas, Ramutis Petrauskas, Domas Varza, Lukas Maldutis, Kristupas Lebertavičius, Tomas Kublinskas žaidė su Panevėžio profesinio rengimo centru ir įtikinamai nugalėjo rezultatu 41:76.

Atvira ekonomikos pamoka

      Vasario 4 d. vyko atvira „Ekonomikos ir verslumo“ pamoka, kurioje naujoves pristatė ir paskaitą apie mokesčių administravimą ir surinkimą skaitė Panevėžio apskrities VMI MPD I skyriaus vyr. specialistė Astra Kiškienė. Šioje pamokoje dalyvavo I, II gimnazijos klasės ir 104 gr. mokiniai.

Tėvų susirinkimas

      Vasario 28 dieną, penktadienį, mokykloje buvo organizuotas mokinių tėvų susirinkimas. Prieš visuotinį susirinkimą, kuris prasidėjo 12 valandą aktų salėje, klasių vadovai auklėtinių tėvų laukė savo kabinetuose. Atvykusiesiems suteikė individualią informaciją apie vaikų pažangumą, lankomumą, atsakė į kitus tėvus dominančius klausimus.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimas

      Artėjant Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30 – osioms metinėms vasario 28 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centre organizuotas susitikimas su Lietuvos nepriklausomos valstybės atkūrimo signatare Birute Valionyte. Signatarė pasakojo apie Atgimimo pradžią Biržuose, kur ji gyveno ir dirbo, apie Sąjūdžio iniciatyvinės grupės siekius ir gresiančius pavojus. Renginio dalyviai turėjo galimybę lyginti šiandieninį gyvenimą su nykia sovietine tikrove, daryti išvadas. Buvo prisiminti Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos nutarimai, aptarta jų reikšmė. Tėvynės paveikslas augo klausytojų mintyse, jame gausėjo spalvų, erdvės ir prasmės.

Fizasbiochemis

      II g klasės mokiniai Ligita Baltušytė, Aistis Krisikėnas ir Kristupas Kubilius vasario 28 d. vyko į respublikinį gamtos mokslų konkursą „FizasBioChemis“, kuris vyko Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazijoje. Renginyje dalyvavo mokiniai iš Pasvalio, Joniškio, Pakruojo, Panevėžio ir Biržų rajonų. Konkurso metu buvo atliekamos biologijos, fizikos, chemijos teorinės ir praktinės užduotys.

Sportinės varžybos

      Biržų technologijų ir verslo mokymo centro komanda: pavaduotoja ugdymui Marytė Bistrickienė, socialinė pedagogė Liamutė Šlekienė, profesijos mokytojai Iveta Ruplėnienė, Eimantas Gasiūnas, Tadas Špokas, Arvydas Pociūnas ir Marius Šlekys 2020 m. sausio 31 d. dalyvavo Latvijos Aizkrauklės profesinės vidurinės mokyklos organizuotose tarptautinėse tradicinėse profesinio mokymo įstaigų mokytojų varžybose. Varžybose dalyvavo 6 komandos iš:  Biržų technologijų ir verslo mokymo centro, Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos, Rokiškio technologijos, verslo ir žemės ūkio mokyklos ir 3 Latvijos profesinio mokymo įstaigų (Smiltenes tehnikums, Valmieras tehnikums, Vidzemes tehnoloģiju un dizaina tehnikums).

Padėka

      Nuoširdžiai dėkojame Biržų technologijų ir verslo mokymo centrui, į kurį pusantrų metų skubėjome semtis naujų profesijos žinių ir patirties, tobulėti, kurti, svajoti ir su profesionalių mokytojų pagalba tas svajones įgyvendinti.

      Vasario 16-ta - iškiliausia data mūsų šalies kelyje. Kiekvieno iš mūsų kasdien nuveiktas prasmingas darbas tvirtina valstybės pamatus. Tik būdami vieningi ir nuoširdūs išliksime stiprūs ir kursime Lietuvą, kuria didžiuosis ateities kartos. Linkiu, kad Valstybės atkūrimo diena įkvėptų jus naujiems ir svarbiems darbams. Branginkime laisvę ir vieni kitus!

Bendradarbiavimas

      Bendradarbiaujant su V. Undzėno įmone 91 gr. automobilių mechaniko specialybės mokiniai dalyvavo projekte "Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“ projekto Nr. 08.6.1-ESFA-T-927-01-0039. Mokiniai automobilių mechaniko  praktinius įgūdžius tobulino realioje darbo vietoje.

„Atmintis gyva, nes liudija“

      Sausio 13 d. mes prisimename, kodėl esame laisvi. Centro bendruomenė dalyvavo pilietinėje iniciatyvoje „Atmintis gyva, nes liudija“. Buvo  įžiebtos vienybės žvakelės, prisimenant prieš 29 metus prie Parlamento liepsnojusius laužus ir laisvės šviesą.

„Venture Education Community Interest“

      Gruodžio 30 d. į Biržų technologijų ir mokymo centrą atvyko „Erasmus+“ užsienio priimančiosios organizacijos „Venture Education Community Interest“  (Jungtinė Karalystė, Ispanija, Švedija, Danija, Suomija) vadovas Jose Ventura. Susitikimo metu pristatėme mūsų mokymo Centrą, supažindinome su vykdomomis programomis, diegiamomis naujovėmis mokymo procese bei aptarėme naujas, būsimas Erasmus+ projektines veiklas.

Kultūros paso renginiai

      Gruodžio 19 d. 92 grupės mokiniai dalyvavo edukaciniuose renginiuose Anykščiuose „Taip prasikalė diegas „Anykščių šilelio“. Mokiniai gilino pažintį su rašytoju klasiku Antanu Baranausku ir vieta, kur „prasikalė diegas „Anykščių šilelio“ – Klėtele. žiūrėjo animacinį filmuką „Klėtelės pasaka“. Kartu su edukatore apžiūrėjo Klėtelės eksponatus, jau matytus filmuke, išgirdo rašytojo gyvenimo įdomiausias istorijas. Sužinojo kad „Anykščių šilelis“ buvo sukurtas kaip giesmė ir išgirdo tarmiškai giedamą „Anykščių šilelio“ pradžią. Susipažino su Klėtelėje eksponuojamais vertimais į kitas kalbas. Antroji programos dalis vyko rašytojo A. Žukausko-Vienuolio, išsaugojusio A. Baranausko klėtelę, namuose. Mokiniai atliko praktinę užduotį.

Susitikimas su Europos solidarumo korpuso koordinatore

      Centras yra pateikęs paraišką kokybės ženklui Tarptautinei savanoriškai veiklai gauti, todėl šiandien gruodžio 19 d. sulaukė svečių iš Europos solidarumo korpuso. Susitikime dalyvavo JTBA projektų koordinatorė Justina Tomaševičiūtė, Biržų jaunimo erdvės atstovė Rebeka Pešelytė,  Centro direktoriaus pavaduotoja ugdymui Marytė Bistrickienė ir anglų k. mokytoja Rasa Plikšnienė.

Šventinė popietė

      Gruodžio 17 dieną Biržų technologijų ir verslo mokymo centro salėje įvyko šventinė popietė „Kuo užaugęs būsiu“ skirta globėjams, globojamiems vaikams, budintiems globotojams. Šventę organizavo Biržų rajono Socialinių paslaugų centro Globos centro darbuotojai, renginio partneris Biržų technologijų ir verslo mokymo centras.

Gyva gerumo pamoka

      „Kai gerumu dalijamės, jo tik daugėja“ – mintis, lydėjusi I ir II g. klasių mokinius bei jų mokytojas R. Plikšnienę ir R. Grinkienę, besiruošiant šv. Kalėdoms – gražiausiai žiemos šventei. Mokytojų padedami, vaikai mokėsi dainų, kalbėjo apie artėjančių švenčių tradicijas, papročius bei žaidimus Lietuvoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Savanorystė

      Gruodžio 6 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centre lankėsi Biržų atviros jaunimo erdvės atstovė Rebeka Pešelytė, kuri susitiko su mūsų mokyklos mokiniais. Susitikimo metu ji aptarė savanorystės sąvoką, papasakojo mitus, sklandančius apie savanorišką darbą.

Erasmus+

      2019 m. gruodžio 5 d. Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje įvyko praktinė konferencija „Tarptautiškumas profesiniame mokyme“, skirta profesinio mokymo įstaigų tarptautinių projektų rengėjams ir vykdytojams. Konferencijos tikslas - skatinti aktyviau dalyvauti tarptautiškumo veikloje, naudotis sukurtais įrankiais bei dalintis gerąją patirtimi.

Natiurmortas 2019

      Gruodžio 6 d. 92 grupės mokinė Neda Morkūnaitė ir dailės mokytoja Vitalija Pociūnienė dalyvavo V. Šleivytės vardo mokinių natiurmortų parodoje-konkurse „Natiurmortas 2019". Jame dalyvavo Panevėžio apskrities, Kupiškio ir Biržų rajonų progimnazijų, gimnazijų ir meno mokyklų mokiniai. Darbai buvo eksponuojami A. Petrausko muziejuje. Neda tapo nugalėtoja. Jai buvo įteiktas diplomas ir dovanos. Džiaugiamės pasiekimu!

Gaisras mokykloje

      Šiandien bendruoju pagalbos centro telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie Biržų technologijų ir verslo mokymo centre kilusį gaisrą. Iš mokyklos evakuoti mokiniai mokytojai, darbuotojai.

„Fuksų“ krikštas

      Šiais metais pirmakursių krikštas vyko Jūrmaloje ant jūros kranto. Temą mums padiktavo šių metų tolerancijos dienos simbolis – švyturys. Pirmakursiai turėjo atlikti įvairias užduotis bei sugalvoti komandų pavadinimus ir šūkius. Smagios rungtys padėjo atskleisti šauniausią pirmakursių grupę. Ant aukščiausios pakylos užlipo 102 grupės mokiniai, II –ąją vietą užėmė 103 grupė, o III-ąją -104 grupė. Visi dalyviai buvo apdovanoti saldžiais prizais.

Apyrankių gamyba

      Šiaulių „Aušros“ muziejaus padalinyje Chaimo Frenkelio viloje pirmąsias ir vieninteles Lietuvoje odininkų dirbtuves, skirtas edukacinei veiklai, jau išbandė ir mūsų mokiniai. Autentiškoje ir įdomioje erdvėje visi galėjome pasidaryti savo apyrankes.

Saldi kelionė

      Š.m. lapkričio 18-24 dienomis Biržų rajono savivaldybėje vyksta 2019 metų suaugusiųjų mokymosi savaitės „Mokymosi pasaulis laukia. Keliaukime“ renginiai.

Saldi dovana

      Š. m. lapkričio 12-14 dienomis 80 grupės virėjų  ir 105 grupės konditerių mokinės su mokytojomis Renata Kaminskiene ir Vitalija Pociūniene BTVMC Vabalninko skyriaus 95-mečiui kepė ir dekoravo didelę saldžią dovaną - tortą.

Profesinis mokymas visiems

      BTVMC lapkričio 6 dieną organizuotas renginys mokinių teorinėms ir praktinėms žinioms gilinti, ugdyti pomėgį savajai specialybei, lavinti kūrybiškumą ir sudominti kitų mokyklų mokinius. Šios dienos veiklomis buvo siekiama parodyti didžiules profesinio mokymo galimybes ne tik jauniems žmonėms, bet ir mažiesiems bei suaugusiems, norintiems atrasti ir atskleisti savo talentus bei įgyti tinkamus įgūdžius ir žinias. Tai TREČIOJI EU SĄJUNGOS INICIATYVA, skatinanti „būti matomais“ visoje Europoje. Tokie renginiai skatina bei populiarina įvairias profesijas, kelia motyvaciją profesinei veiklai ir karjerai.

LMS Biržų rajono mokinių taryba

      Lapkričio 11 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centre lankėsi LMS Biržų rajono mokinių tarybos pirmininkė Greta Timukaitė. LMS Biržų rajono mokinių taryba (MMT) – tai Lietuvos moksleivių sąjungos padalinys, atstovaujantis moksleivių interesams Biržų rajone. Buvo pristatyta Biržų rajono mokinių tarybos veikla, kuri vienija ir stiprina Biržų miesto mokinių savivaldas, skatina bendradarbiavimą bei efektyvų moksleivių interesų atstovavimą.

Turininga rudens atostogų diena

      2019 spalio 29 dieną I ir II gimnazijos klasės mokiniai ir auklėtoja vyko į Kauną, kur aplankė Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sodo oranžeriją. Ekskursijos tikslas – aplankyti įvairiaspalvių, skirtingų dydžių drugelių  kolekciją ir apžiūrėti visą botanikos sodą. Ekskursiją vedė gidė ir dalijosi įgytomis patirtimis apie drugelius. Mokiniams buvo įdomu stebėti, kaip jie maitinasi – tupia ant sultingų vaisių, geria medaus, žiedadulkių ir vandens tirpalą.

Puslapis 1 iš 2

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus