Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Absolvento Klaido Noreikos sėkmės istorija

      Klaidas Noreika – vienas iš tų absolventų, kurio virėjo profesinė karjera prasidėjo dar besimokant Biržų technologijų ir verslo mokymo centre. Kai Klaidas mokėsi I kurse, Centre lankėsi italų socialinės įmonės „New sevice“ virtuvės šefas M. Lučka, kuris pirmasis pastebėjo jaunuolio išskirtinius gebėjimus dirbti virtuvėje bei pakvietė jį atvykti į Italiją. Vaikinas, besimokydamas Biržų technologijų ir verslo mokymo centre, į stažuotes Italijoje pagal „Erasmus+“ programą buvo išvykęs net du kartus, kur tobulino savo specialybės praktikos įgūdžius, ugdėsi profesines, socialines, tarpkultūrines kompetencijas ir bendruosius gebėjimus. Patirtis Italijoje buvo neįkainojama- čia Klaidas mokėsi iš pačių geriausių Italijos virtuvės šefų.

      Klaidas neslepia, kad virėjo profesija jam ypatingai patraukli, nes kiekvieną dieną laukia nauji iššūkiai. Įgyta darbo patirtis, puikios rekomendacijos padeda siekti vis geresnių rezultatų. Jis pabrėžia, kad mokymo centre ir stažuotėse įgytos žinios padėjo pamatus tolimesnei karjerai. Be to, žinios, įgytos mokantis ir dirbant, yra plačiai pritaikomos ne tik restoranų veikloje, bet ir realiame gyvenime.

      Baigęs I kursą, vaikinas per vasaros atostogas netinginiavo, o sužavėtas savo būsimos profesijos subtilybių buvo įsidarbinęs „Portfolio“ meno galerijos virtuvėje, kur kepė picas.

      Suderinti mokslą ir darbą, pasak Klaido, nėra lengva, tačiau, kaip pats teigia, kai labai nori – viskas įmanoma.  Centre trejus savo gyvenimo metus praleidęs Klaidas atskleidžia, kad mokydamasis labiausiai vertina praktikos įgūdžius, todėl, kaip pats teigia, mokymo įstaiga šiuos lūkesčius visiškai pateisino. Besimokydamas III kurse tik profesijos dalykų, Klaidas sugebėjo sėkmingai suderinti darbą su mokslu. Praktinius gebėjimus jaunuolis tobulino dirbdamas gana prabangiuose Vilniaus restoranuose („Somm“, „Radisson Blu Hotel Lietuva“).

      Paklausus, kokią naudą atnešė mokymasis Biržų technologijų ir verslo mokymo centre, absolventas neslepia, jog įgytos žinios suformavo pagrindą ne tik tapti profesionaliu ir daug ką gebančiu specialistu, bet ir suteikė galimybę savo idėjomis dalintis su kitais mokiniais. Savo patirtį ir praktikos įgūdžius jis demonstravo vesdamas pamokas būsimiems Centro mokiniams. Žiūrėdami filmuotą medžiagą, mes visi galėjome pasimokyti, kaip pagaminti „Sūrio“ sriubą, kiaulienos kepsnį su apkeptomis daržovėmis ir burbono padažu bei prancūzišką desertą „Churros“.

      Visiems, siekiantiems savo svajonių, jaunuolis pataria daug dirbti, tobulėti, nebijoti klysti ir mokytis iš savo klaidų!  „Mokslas ir žinios – visada naudingos, o mokytis – niekada nevėlu“, –  sako absolventas Klaidas Noreika, kurį į Centrą atvedė noras tobulinti žinias ir įgyti virėjo profesiją.

      

      

      

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus