Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Netradicinė pamoka, skirta Europos kalbų dienai

      Gražų rugsėjo 29 – osios rytą visi Biržų technologijų ir verslo mokymo centro mokiniai ir mokytojai susirinkome į netradicinę pamoką, skirtą paminėti ir apibendrinti visas veiklas, įgyvendintas minint Europos kalbų dieną.

      Nuskambėjus iškilmingam Europos Sąjungos himnui, renginį pradėjo anglų kalbos mokytojos Rasos Plikšnienės vadovaujamos 9 klasės mokinės – Irmantė ir Eleni. Merginos visiems priminė, kodėl rugsėjo 26 dieną prisimename Europos kalbas ir kokia šios minėtinos dienos prasmė. Supratome, kad šios dienos tikslas – skatinti visuomenę domėtis Europos kalbų ir kultūrų įvairove, mokytis daugiau kalbų bei ugdyti pagarbą visoms Europos, regionų ir tautinių mažumų kalboms. Todėl renginio metu mokinių lūpose skambėjo anglų, rusų ir lietuvių kalbomis skaitomos poetų eilės. Vėliau mokytoja Rasa Plikšnienė dar kartą trumpai pristatė integruotas veiklas, kurios buvo vykdomos praėjusios savaitės metu. Mokytoja paminėjo, kad  etikos pamokų metu mokiniai kūrė Europos kalbų dienos knygą, gamino simbolinius ženklus, suprantamus visos Europos žmonėms, integruotų anglų ir biologijos pamokų metu mokiniai susipažino su nacionaliniais Jungtinės Karalystės ir Lietuvos augalais, rengė skaidres ir jas pristatė savo draugams. Lietuvių kalbai skirtų pamokų metu I – o kurso mokiniai domėjosi savo profesijos terminais, bandė aiškintis šių terminų reikšmę kitose Europos kalbose. Atlikdami kalbos kultūros užduotis, ieškojo  netaisyklingos lietuvių kalbos vartojimo priežasčių, bandė taisyti nevartotinos kalbos klaidas ir suprasti gimtosios kalbos vertę savo tautiniam tapatumui. Dalyvaudami lietuvių kalbos mokytojų, Astos, Kristinos ir Jolantos, organizuotoje kalbos viktorinoje mokiniai turėjo galimybę suprasti, kad daugiakalbystė yra viena  didžiausių Europos vertybių, o kalbų mokymasis praturtina gyvenimą, suteikia naujų idėjų, mankština protą. Tuo tarpu virėjai (104 , 116 ir 92 grupių mokiniai) pasinėrė į Europos tautų virtuvę. Mokiniai gamino bandeles ir pienišką daržovių sriubą su pupelėmis, rankomis formavo naminius itališkus makaronus, kepė čeburekus ir prancūziškas kaneles. 90-os (apdailininkų profesinio mokymo programos) grupės mokiniams IT profesijos mokytoja – metodininkė Iveta Ruplėnienė, dekoratyvinio dažymo profesijos mokytoja – metodininkė Jolanta Širmelienė ir anglų kalbos mokytoja Ramunė Mikalauskaitė – Ašakienė, įgyvendino 4 integruotos veiklos pamokas, kurių metu mokiniai atliko teorines ir praktines užduotis ir jas pristatė lietuvių ir anglų kalbomis.

      Visą savaitę mokykloje vykusios integruotos ir kūrybinės veiklos, skirtos Europos kalbų dienai paminėti, buvo puiki galimybė pamąstyti, kaip jaučiamės daugiakultūriame ir daugiakalbiame pasaulyje, suprasti savo gimtosios kalbos ir kultūros vertę, tuo pačiu nebijoti mokytis kitų kalbų bei pažinti turtingą Europos kalbų ir kultūrų įvairovę.

      

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus