Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Lapkričio 16-oji Tarptautinė Tolerancijos diena

      Šiais metais, minint Tarptautinę Tolerancijos dieną, pilietinės iniciatyvos baigiamasis renginys BTVMC vyko nuotoliniu būdu – ZOOM platformoje. Tarptautinę Tolerancijos dieną Centras mini jau 13-us metus, todėl vaizdo reportažu buvo kviečiama prisiminti buvusių renginių akimirkas.

      2020 m. pilietinės iniciatyvos simbolis – Tolerancijos  Dėlionė.

      „Visi mūsų jausmai, išgyvenimai, visos mūsų žinios, vertybės ir pasirinkimai, tarsi dėlionė,  iš mažų dalelių dėliojami, ardomi ir vėl dėliojami, kurių visuma sudaro mūsų gyvenimą. Kiekvieno mūsų gyvenimo dėlionė labai individuali, nes ir mes patys esame skirtingi ir mūsų vertybės skiriasi. Minėdami Tarptautinę Tolerancijos dieną, mes mokomės pažinti žmogiškąsias vertybes, mąstome apie jas, prisimename skaudžius istorinius faktus, kai tos vertybės buvo paniekintos“ –  kalbėjo renginio iniciatorė socialinė pedagogė Laimutė Šlekienė.

      Visą šią savaitę nuotoliniu būdu vyko įvairių dalykų pamokos, kurių metu mokytojai su mokiniais kalbėjosi apie toleranciją ir atliko įvairias kūrybines užduotis.  Maloniai nuteikė profesijos mokytojos Ingridos ir 91 grupės florisčių pagaminta instaliacija ,,Augalų ir formų dėlionė“, profesijos mokytojų Renatos ir Vitalijos bei jų mokinių – 105 grupės ir 92 grupės virėjų – konditerinių kepinių dėlionė ,,Tolerancija“.

      Vadovaujami lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Kristinos, pamokų metu 104, 102 ir 103 grupių mokiniai kalbėjo apie tolerancijos, žmogiškumo ir egzistencijos prasmę XX a. vidurio katastrofų literatūroje. Naudodami „WordArt“ programėlę, atliko kūrybinę užduotį – interpretavo pasirinktų rašytojų mintis apie žmogiškumą, toleranciją ir gyvenimo prasmės suvokimą.

      Savo įspūdžiais pasidalino anglų kalbos mokytoja Rasa. Ji su savo auklėtiniais, I gimnazijos klasės mokiniais, sudarinėjo angliškų sakinių dėliones.

  Tolerancijos mokiniai mokėsi, atlikdami užduotis per istorijos, etikos, dailės pamokas. Jie aiškinosi, kaip svarbu gyvenime kalbėtis, draugiškai bendrauti ir bendradarbiauti. Tuo pačiu buvo ugdomas supratimas, skatinantis augintis gėrį širdyse, padėti suprasti kitą, išliekant savimi.

      Renginio organizatorė L. Šlekienė dėkojo visiems, prisidėjusiems idėjomis ir konkrečiu darbu, organizuojant kūrybines veiklas ir pristatymus.

      Tolerancijos diena BTVMC https://www.facebook.com/birzutvmc/videos/687695525496563/?t=12

      

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus