Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Konditerio diplomas rankose - naujas gyvenimo etapas

      Sausio 27- 28 dienomis Biržų technologijų ir verslo mokymo centre vyko konditerio modulinės profesinio mokymo programos kompetencijų vertinimas. Įveiktas nelengvas, bet profesine prasme svarbus gyvenimo etapas. Sausio 29 dieną mokykloje konditeriams absolventams įteikti profesinio mokymo diplomai. Grupės vadovė Vitalija Pociūnienė dalinosi apibendrintu interviu su išeinančios grupės mokiniais.

      Kaip jums atrodo, kokios asmeninės žmogaus savybės reikalingos, norint tapti geru konditeriu?

      Manome, kad žmogus turėtų būti atsakingas, sąžiningas, mokantis dirbti komandoje, o, kai reikia, ir savarankiškai gebėti taikyti naujoves. Konditeris privalo pasižymėti kruopštumu, stipria valia, nepasiduoti, net jeigu ir nepasiseka iš karto.

      Ką jau žinojote apie šią profesiją, ateidamas mokytis į šią mokyklą?

      Žinojome, kad konditerio programa yra skirta parengti specialistą, gebantį savarankiškai gaminti konditerijos gaminius, parinkti žaliavas ir jas paruošti gamybai, maišyti tešlas, ruošti konditerijos gaminius ir juos papuošti. Žinojome, kad konditeriai dirba kepyklose arba individualiai gauna užsakymus. Konditerija - tai gražu, puošnu, saldu.

      Ar mokymasis Centre pateisino lūkesčius?

      Manome, kad taip, nes šiandien vis dažniau sukinėjamės virtuvėje ir gaminame patys. Ieškome įdomių receptų, eksperimentuojame, kepame, puošiame savo „kūrinius“. Konditerija mums tapo menu, nes išmokome naujų dalykų, gavome labai gerų receptų, kuriais naudojamės gamindami. Mokykla suteikė galimybę dalyvauti įvairiose ekskursijose, pasisemti profesijos žinių.

      Kokios profesijos pamokos paliko didžiausią įspūdį?

      Didžiausią įspūdį paliko tos pamokos, kurios leido nebijoti ir įgyvendinti savo kūrybines fantazijas, kuriose taikėme naujas technologijas, kurdami naujus ir įdomius kepinius.

      Kokią ateities viziją matote profesinėje veikloje?

      Įgiję konditerio kvalifikaciją, galėsime dirbti konditeriais, kurti savo verslą, studijuoti aukštosiose universitetinėse ir neuniversitetinėse mokymo įstaigose.

      Ar rekomenduotumėte savo draugams, pažįstamiems rinktis šią mokymo įstaigą?

      Taip, rekomenduotume, nes čia dirba atsakingi ir profesionalūs mokytojai, gebantys suburti komandą, perteikti originaliai, įdomiai profesijos žinias.

      Pasibaigus kukliai šventei (pandemijos metu diplomai buvo įteikiami kiekvienam absolventui skirtingu laiku, dalyvaujant tik mokyklos vadovams ir grupės auklėtojai), pasidžiaugta, kad išleista dar viena specialistų grupė ir kad mokykla mokiniams suteikia kokybišką išsilavinimą ir parengia tolimesnėms studijoms ar profesinei veiklai.

      

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus