Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Stažuotė puikiajame Turine

      Automobilių mechaniko ir virėjo profesinio mokymo programų mokiniai Ignas, Mantas, Donatas, Dominykas, Arnas, Kristupas, Saidas, Kornelijus, Aurimas ir Jonas džiaugiamės, kad pasirinkome šias profesijas bei turėjome galimybę tris savaites (2021 m. birželio 29 d. – liepos 20 d.) stiprinti savo profesines kompetencijas, gebėjimus, igūdžius Italijoje, milijoniniame Turino mieste. Į stažuotę buvome pagal išvykę pagal Erasmus + programos projektą „Tarptautiškumo plėtra su Erasmus+“ (Nr. 2020-1-LT01-KA116-077749). Atlikome praktikas automobilių servisuose ,,Dacar”, ,,Francar”, ,,Italclima”,  ,,Garage 916” ir kt., o Arimas ir Jonas – ,, La vita al centro Onlus” maitinimo paslaugų centre.

      Mes visi „turėjome“ savo praktikos vadovą, kuris skyrė užduotis (atsižvelgiant į profesinio mokymo programose nurodytas kompetencijas), prižiūrėjo jų įvykdymą, rūpinosi mūsų savijauta, psichologiniu mikroklimatu, padėjo spręsti įvairius „darbinius“ reikalus. Be abejo visi automobilių mechanikai tikėjomės pamatyti ir prisiliesti prie prabangių automobilių, tačiau dažniausiai į mūsų servisus užsukdavo itališki „Fiat-ai“... Bet ne todėl, kad servisai prasti ar italai „neturtingi“.... Paprasčiausiai todėl, kad ‚Fiat-as“ patogi, nebrangi susiekimo priemonė, o „eilinis“ italas būtent tam teikia prioritetą.

      Atkreipėme dėmesį, kad klientai angliškai labai retai kalbėdavo, išskyrus jaunesnius, kurie pakankami gerai mokėjo anglų kalbą. Bet ir su tais klientais, kurie kalbėjo tik itališkai taip pat „susikalbėdavome“. Padėdavo Google vertėjo programėlė, gestų kalba bei praktikos vadovas.  Tad  per tris darbo savaites patobulinome savo gebėjimus dirbti komandoje, pagerinome anglų kalbos žinias, sustiprinome pasitikėjimą savimi, atsakomybę, „užaugome“, kaip asmenybės.

      Prisimenant atvykimą į Turiną, tai kelionė buvo pakankamai varginanti: važiavimas iki aerouosto, skrydis lėktuvu, metro iki geležinkelio stoties, tada vykimas traukiniu. Bet viską „atpirko“ Turinas, priimanti organizacija, jos vadovas Alessandro, praktikos, kultūrinė-pažintinė veikla savaitgaliais, itališkas maistas. Pirmai darbo savaitei pasibaigus su organizacijos „ Spunto Sviluppo Sociale A.P.S“ vadovu Alessandro keliavome į automobilių muziejų ,,Museo Dell’ automobile di Torino”, taip pat aplankėme didžiausius Europos Alpių kalnus ir be abejo stebėjome, „tyrinėjome“ Turiną... ir iš viršaus - „Citta’ di Torino”. Ekskursijų gidas papasakojo apie Turino kultūrines vertybes, muziejus, paminklus, įžymybes, buvo net parengęs klausimyną – viktoriną.

      Mes labai patenkinti, kad vykome į stažuotę Italijoje, nes ši patirtis neįkainojama. Dar kartą pabrėžiame, kad stažuotės metu praplėtėme savo akiratį, bendravimo įgūdžius, pagerinome žinias apie Italijos kultūrą, geografiją, istoriją, o svarbiausia, kad įgijome daugiau pasitikėjimo savimi, gyvenime bei atlikdami profesijos darbus – veiklas. Kartu su Italija džiaugėmės dėl EURO 2020 futbolo čempionų titulo... Kadangi vyko EURO 2020 pirmenybės, Turine nesutikome RONALDO...

      Todėl sakome: „Džiaugiamės, kad yra tokia programa kaip Erasmus+ („Thank you, dear Erasmus“) bei joje aktyviai dalyvauja mūsų mokykla. Esame nuoširdžiai dėkingi Biržų technologijų ir verslo mokymo centrui, jo pedagogų komandai bei sakome iki SUSTIKIMO KITOSE STAŽUOTĖSE...O JŲ TIKRAI BUS...

      Parengta pagal stažuotės Italijoje, Turine dalyvių ataskaitas.

      Šis straipsnis atspindi jų nuomonę

      

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus