Lapkričio 17 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centro virėjų ir konditerių profesijų mokytojos Renata Kaminskienė ir Vitalija Pociūnienė prisijungė prie organizuojamų Biržų rajono suaugusiųjų mokymosi savaitės „Mokai-gyveni, gyveni-mokaisi! “ renginių, vesdamos nuotolinę paskaitą „Gaminti sveikuoliškus patiekalus: misija įmanoma“.
Paskaitos uždavinys – pristatyti sveikuoliškus patiekalus, jų gaminimo technologijas, skatinančias sveikai ir skaniai maitintis.
Paskaitos metu profesijos mokytojos dalinosi gerąja patirtimi gaminant sveikuoliškus patiekalus.
Pirmoje paskaitos dalyje profesijos mokytoja Renata Kaminskienė pristatė 3 sveikuoliškus patiekalus: „Sveikuoliški moliūgų virtinukai“, sveikuoliškas desertas „Kepti obuoliai su baltymo kepurėle“ ir „Rudens salotos“, jų gaminimo technologijas ir patiekimą.
Antroje paskaitos dalyje profesijos mokytoja Vitalija Pociūnienė pristatė 3 sveikuoliškus desertus: „Vafliai kitaip“, „Sveiki pusryčiai“ ir „Beigeliai“.
Paskaitos metu, profesijos mokytojos įrodė, kad sveikas maistas gali būti spalvingas, originalus bei skanus.
Sveika mityba – puiki pradžia atrasti save iš naujo.
Virėjų ir konditerių profesijos vyresniosios mokytojos R. Kaminskienė ir V.Pociūnienė