Populiarinant profesinį mokymą, įgyvendinant Erasmus+ projektą Nr. 2022-1-LT01-KA121-VET-000066647 ir jungiantis prie iniciatyvos 2023-ieji metai – Europos įgūdžių metai, gegužės 8-11 dienomis Biržų technologijų ir verslo mokymo centre vyko praktiniai mokymai „Italijos virtuvės skonių paletė“.
Centro direktorius Dainius Korsakas ir pavaduotoja ugdymui Marytė Bistrickienė sveikino dalyvius su išskirtine galimybe dalyvauti profesionaliuose tarptautiniuose mokymuose, profesionalioje virtuvėje.
Mokymai buvo skirti Virėjo specialybės mokytojams, Centro mokiniams, bendrojo ugdymo technologijų mokytojams ir verslo atstovams. Savo patirtimi ir receptais dalinosi kviestiniai ekspertai iš Italijos: Mindaugas Lučka ir Giovanni Di Trani.
Centro virtuvėje vyravo gera nuotaika, lektoriai skirstė užduotis, o mokymų dalyviai, puikiausiai suprasdami komandinio darbo svarbą, dirbo išsijuosę. Vieninga komanda pasiekė puikių rezultatų.
Itališki patiekalai džiugino ne tik mokymų dalyvius, įgijusius naudingos praktinės patirties, bet ir bendruomenės narius. Visi turėjo galimybę paragauti įvairių itališkų šedevrų: net šešių skirtingų picų; tradicinių itališkų makaronų su Bolognese padažu; Raviolių su krevetėmis, Rikotos sūriu ir vytintais pomidorais; jautienos suktinukų pomidorų padaže; Tiramisu desertą.
Biržų technologijų ir verslo mokymo centro direktorius Dainius Korsakas ir pavaduotoja ugdymui Marytė Bistrickienė įteikė pažymėjimus dalyviams, padėkas ir rėmėjų dovanas lektoriams iš Italijos bei centro technologijų mokytojoms Vigitai Žukienei, Vitalijai Pociūnienei ir Renatai Kaminskienei už profesinio mokymo populiarinimą organizuojant praktinius mokymus „Italijos virtuvės skonių paletė“.
Dėkojame rėmėjams UAB „Biržų duona“ ir UAB „Agaras“ už nuoširdų bendradarbiavimą ir skirtą paramą.