Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Jaunojo verslininko konkursas „Padovanok savo kraštui EKO verslo idėją“

Jaunojo verslininko konkursas „Padovanok savo kraštui EKO verslo idėją“

 

P3270066a      2012-03-27 vyko Jaunojo verslininko konkursas „Padovanok savo kraštui EKO verslo idėją“. Konkurse dalyvavo prekybos įmonių vadybininko padėjėjo ir virėjo specialybių mokinių grupių komandos. Konkurso tikslas – skatinti inovacijas, verslumą ugdymo procese, didinti profesinio mokymo patrauklumą ir motyvaciją mokytis. Konkurso uždaviniai – ugdyti mokinių verslumą, bendruosius gebėjimus ir asmenines savybes, lavinti mokinių bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius.

      Kiekvienas konkurso dalyvis komisijai pristatė savo Eko verslo idėją. 129 grupė kooperavo savo verslo idėjas ir ruošėsi jas pristatyti kaip vieną kooperatinę bendrovę. Kitos komandos išsirinko geriausią savo komandos dalyvio idėją, kurią ruošė pristatyti vertinimo komisijai.

      Kol komandos ruošėsi pristatymams, komisija iš pristatytų idėjų banko rinko pačią geriausią, naudingiausią savo kraštui Eko verslo idėją.

      Biržų skyriaus mokiniai rinkosi į aktų salę stebėti verslo idėjų pristatymo. Visos komandos išradingai, originaliai, kūrybiškai pristatė savo verslą. Kol komisija tarėsi, kuriai komandai suteikti nominacijas, verslo atstovė Biržų kredito unijos administracijos pavaduotoja Otilija Stirkienė džiaugėsi mokinių idėjų gausa, jų aktyvumu, išradingumu, gebėjimu dirbti komandoje bei mokėjimu apjungti savo verslą į kooperatyvą. Ji pažymėjo, kad Jungtinių Tautų Organizacijos Generalinė Asamblėja 2012 metus paskelbė Tarptautiniais kooperatyvų metais.

      Geriausiai įvertinta 4 grupės mokinės Vaidos Juozaitytės Eko verslo idėja „Rapsų ir linų sėmenų aliejus – natūralus ir sveikas be konservantų!“. Kitoms grupėms atiteko šios nominacijos:

  •       Už originalumą apdovanota 129 grupės komanda („Ekologiškas striptizo klubas“). Komanda pelnė papildomą prizą už kooperaciją.
  •       Už ekologiškiausią idėją - 6 grupės komanda („Ekologiška pieno upė“).
  •       Už išradingumą - 3 grupės komanda ( „Eko kuras“).
  •       Už kūrybiškiausią idėją – 4 grupės komanda („Konservai niam... niam...“).

      Konkursą organizavo profesijos mokytoja Regina Karosienė, profesijos mokytoja ir projektų vadovė Marytė Bistrickienė, profesijos mokytojas Donatas Plikšnis.

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus