Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Tarptautinis profesinio meistriškumo konkursas “Būsimasis profesionalas 2017”

DSC 0309a

      Vasario 22 dieną Biržų technologijų ir verslo mokymo centre įvyko tarptautinis profesinio meistriškumo konkursas “Būsimasis profesionalas 2017”. Profesinio meistriškumo konkursai centre vyksta beveik kasmet, bet šis ypatingas tuo, kad jame dalyvavo Latvijos mokyklų atstovai. Vienas iš šio konkurso tikslų yra „didinti profesinio mokymo prestižą ir patrauklumą, stiprinti Lietuvos ir Latvijos profesinio mokymo įstaigų, socialinių partnerių, mokinių ir mokytojų tarpusavio bendravimą ir bendradarbiavimą“.

      Konkursą organizavo mokytojų grupė, vadovaujama projektų vadovės Marytės Bistrickienės. Pasirašius bendradarbiavimo sutartį su Zaleniekų prekybos ir amatų vidurine mokykla, į konkursą buvo pakviesti ir latviai.

      Konkurse varžėsi apdailininko (statybininko) ir virėjo specialybės mokiniai, atvykę iš Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos, Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės paslaugų ir verslo mokyklos, Utenos regioninio profesinio mokymo centro, Rokiškio technologijos, verslo ir žemės ūkio mokyklos, Zaleniekų prekybos ir amatų vidurinės mokyklos (Zaļenieku komerciālā un amatniecības vidusskola), Malpilio profesinės vidurinės mokyklos (Mālpils profesionālā vidusskola) ir, žinoma, konkurso šeimininkai –Biržų technologijų ir verslo mokymo centro moksleiviai.

      Konkursas sulaukė ir garbingų svečių dėmesio. Renginyje dalyvavo: Biržų rajono savivaldybės meras Valdemaras Valkiūnas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus Vedėjas Rimantas Jocius, LRS nario Audriaus Šimo  padėjėja Eugenija Prokopovičienė, LRS nario Viktoro Rinkevičiaus padėjėja Vaida Dževečkaitė-Klepeckienė, Garbės viešnia Otilija Stirkienė.

      Renginys prasidėjo aktų salėje nuotaikingu Centro šokių studijos „Šėlsmas“ šokiu. Laikinai einantis Centro direktoriaus pareigas Dainius Žukauskas pasveikino susirinkusius, pasidžiaugė, kad konkursas „plečiasi į šiaurę“- atvyko latviai, ir tikisi, kad kitame konkurse dalyvaus ir estai. Savivaldybės meras Valdemaras Valkiūnas sveikinimo žodį tarė lietuvių ir latvių kalbomis, tuo labai nustebinęs ir pradžiuginęs mūsų svečius iš Latvijos.

      Po sveikinimų ir pristatymų projektų vadovė M. Bistrickienė konkurso dalyvius pakvietė į darbo vietas, o mokytojus ir svečius į biblioteką. Čia pirmiausia buvo pasirašyta Biržų technologijų ir verslo mokymo centro ir Malpilio profesinės vidurinės mokyklos (Mālpils profesionālā vidusskola) (Latvija) bendradarbiavimo sutartis. Po to profesijos mokytoja Regina Karosienė papasakojo apie Biržų technologijų ir verslo mokymo centrą, jo istoriją, specialybes, projektus, perspektyvas. Laikinai einantis Centro direktoriaus pareigas Dainius Žukauskas pristatė Lietuvos švietimo sistemą, ir prasidėjo diskusija su kolegomis iš Latvijos apie vidurinį bei profesinį mokymą abiejose šalyse, jo panašumus ir skirtumus.

      Verslo atstovai Dainius Širmelis, IĮ D. Širmelio įmonė savininkas, Alvydas Ranonis, UAB „Bikuvos" prekyba padalinio vadovas, Danguolė Repečkienė, UAB „Bikuvos" prekyba skyriaus vadovė, Renata Greviškienė, UAB „Pilies skliautai" savininkė, Aurelija Duderytė, UAB "Biržų duona" personalo vadybininkė ne tik dalyvavo renginyje, bet ir dirbo vertinimo komisijose.

      Virėjo specialybės moksleiviai iš duotų produktų turėjo pagaminti šaltą užkandį ir jį gražiai patiekti.

Apdailinikams skirta užduotis - nudažyti 1.5 x 1.5 m paviršių vandeniniais dažais naudojant vieną iš spalvų derinimo būdų.

      Atlikę užduotis, mokiniai vėl susirinko į salę. Vertinimo komisija paskelbė nugalėtojus.

      Apdailininkai (statybininkai)

Eil.

Nr.

Mokinio vardas ir pavardė Vieta Mokytojas (-a), parengęs mokinį konkursui Mokykla
1. Artūrs Gauračs I Normunds Strauja Zaļenieku komerciālā un amatniecības vidusskola
2. Paulius Čebatariūnas II Dalia Viržintienė Kupiškio technologijos ir verslo mokykla
3. Živilė Palaimaitė III Jolanta Širmelienė, Biržų technologijų ir verslo mokymo centras

      Virėjai

Eil.

Nr.

Mokinio vardas ir pavardė Vieta Mokytoja, parengusi mokinį konkursui Mokykla
1. Renata Zazaitė I Danguolė Vitkauskienė Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės paskaugų ir verslo mokykla
2. Martyna Tamulevičiūtė II Renata Kaminskienė Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
3. Madara Jonāne III Evija Kļaviņa Mālpils profesionālā vidusskola

      Nugalėtojai buvo apdovanoti diplomais, visi dalyviai, padėkomis ir atminimo dovanomis, prizais, kuriuos skyrė konkurso rėmėjai: Dainiaus Širmelio individuali įmonė¸ UAB „Artvalda“, UAB „Biržų duona“, UAB „Bikuva“, restoranas „Pilies skliautai“, UAB „Šokolado gama“, kavinė „Biržė“, Levandų ūkis. Pagrindinį prizą pirmoms trims vietoms įsteigė Centras.

      Renginio pabaigoje profesinio mokymo įstaigų komandų dar laukė viena užduotis. Vidiniame mokyklos kiemelyje, skirtame „Baltijos keliui“ atminti, bus „pasodintas“ metalinis medis, ant kurio sutūpę mediniai paukščiai. Kiekvienos mokyklos komanda turėjo paukštį nudažyti, parašyti linkėjimus ir pakabinti ant draugystės medžio. Baltijos kelyje stovėjusius lietuvius, latvius ir estus vienijo draugystė ir laisvės troškimas. Mūsų paukščiai, sutūpę ant draugystės medžio, taip pat simbolizuoja draugystę, bendravimą ir bendradarbiavimą ne tik su Lietuvos, bet ir su Latvijos profesinių mokyklų mokiniais.

      Įvykęs tarptautinis profesinio meistriškumo konkursas tik patvirtino, kad bendraujame ir bendradarbiaujame su kitomis mokyklomis, su kuriomis panašiuose konkursuose susitinkame nebe pirmą kartą. Džiugu, kad prie mūsų prisijungė latviai, nes ir jiems, ir mums toks bendradarbiavimas duoda daug naudos, naujos patirties, naujų įspūdžių, padeda susirasti naujų draugų.

      Rajono verslininkai yra ne tik mūsų renginių svečiai, bet konkursų bei kvalifikacijos egzaminų vertinimo komisijų nariai ir rėmėjai. Dauguma iš jų – būsimieji mūsų mokinių darbdaviai.

      Rajono vadovai taip pat neabejingi mūsų mokyklai, nors ir būdami užimti, suranda laiko atvykti į mūsų organizuojamus renginius.

      Konkursas baigėsi, bet bendravimas ir bendradarbiavimas tęsiasi. Jau esame pakviesti į Latviją kovo 15-16 dienomis Zaleniekų prekybos ir amatų vidurinėje mokykloje vyksiantį profesinio meistriškumo konkursą.

      Prisiminimui visi renginio dalyviai sustojo bendrai nuotraukai.

      Iki naujų susitikimų!

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus