Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Tarptautinės sklaidos renginys Biržų technologijų ir verslo mokymo centre

 aDSC 0709a

      Gegužės 30 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centre įvyko baigiamasis tarptautinės veiklos sklaidos renginys - praktinis seminaras „Profesinių įgūdžių ir gebėjimų plėtra su Erasmus+“.  Renginio metu aptarta Erasmus+ mobilumo projektų, koordinuotų Biržų TVMC, bei konsorciumo narių: Marijampolės PRC, Rokiškio, Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės PVM ir ĮI Erasmus+ , vykdytų veiklų patirtis, nauda ir rezultatai.

      Susirinkusius svečius ir dalyvius išradingai pasveikino laikinai einantis Centro direktoriaus pareigas Dainius Žukauskas. Vicemerė Irutė Varzienė ir švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Rimantas Jocius pasidžiaugė glaudžiu bendradarbiavimu bei teigiamais Centro pokyčiais.

      Renginyje dalyvavo garbės viešnia Otilija Stirkienė, kuri yra dabar vykdomų projektų iniciatorė ir įkvėpėja. Mintimis, ką davė mokykla, pasidalino absolventė Agnė Drevinskaitė. Įdomiai ir motyvuojančiai tema „Užsienyje įgyta patirtis ir materialinė gerovė neatėmė meilės Lietuvai“ kalbėjo Donatas Kirša, Ž. Savicko sporto klubo treneris. Įsimintini jo žodžiai: „LIETUVA esi tu ir esu aš. Koks tu, toks aš, tokia ir Lietuva“. ĮI vadovė Modesta Žilinskė pristatė sukurtą filmuką „ Erasmus+”absolventams - platesnė integracija į Lietuvos darbo rinką“.

      Taip pat pranešimus skaitė ir atviroje diskusijoje dalyvavo Biržų TVMC, Rokiškio TVŽŪM, Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės PVM profesinio mokymo specialistai. Buvo išsakytos mintys, kad tarptautinės stažuotės visada duoda praktinės naudos tiek mokiniams, tiek profesinio mokymo specialistams. Svarbiausia, kad mokiniai būtų motyvuoti ir turėtų tikslą. Tarptautinių stažuočių praktikos patirtimi dalinosi Biržų TVMC virėjo, prekybos įmonių vadybininko padėjėjo ir apdailininko (statybininko) profesinio mokymo programų mokiniai. Kaip didžiausią vertybę jie paminėjo galimybę tobulinti savarankiško gyvenimo įgūdžius.

      Renginyje dalyvavo Biržų TVMC bendruomenė, verslo įmonių, bendrojo lavinimo mokyklų („Saulės“ gimnazijos, Kaštonų pagrindinės mokyklos, Kratiškių pagrindinės mokyklos, Medeikių pagrindinės mokyklos ir Germaniškio daugiafunkcio centro) atstovai, buvę mokyklos auklėtiniai.

      Renginio pabaigoje projekto dalyviams buvo įteikti Europass mobilumo dokumentai.

Marytė Bistrickienė, projektų vadovė

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus