Biržų technologijų ir verslo mokymo centro 9 klasės mokiniai susipažįsta su įvairiomis profesijomis. Jie buvo įtraukti į Tarptautinės tolerancijos dienos paminėjimo renginį. Išvakarėse mokiniai kepė tos dienos simbolį – rankos formos sausainius.
Ikiprofesinis mokymas vyko maisto ruošimo laboratorijoje. Renata Kaminskienė, virėjo ir konditerio profesijų mokytoja, įdomiai ir žaismingai supažindino devintokus su konditerio profesija. Teorines žinias mokiniai stengėsi pritaikyti praktiškai: paruošė meduolinę tešlą, formavo sausainius, juos kepė ir papuošė. Net smagu buvo stebėti, viskas rankose tirpo. Kūrybiškai paruoštos mokytojos užduotys sutelkė mokinių dėmesį, skatino stengtis ir pasitikėti savimi.
Patirtos džiaugsmingos darbo emocijos skatino domėtis konditerio profesija.
Grupės auklėtoja ir socialinė pedagogė Laimutė Šlekienė