Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Vasario 8-10 d. LITEXPO vyko XVI tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda STUDIJOS 2018

 DSC 0308a

      Ar žinai, kad klausimas „Kur studijuoti?“ šiandien neaktualus, nes žinios nuolat kinta, o nuspėti populiariausių ateities specialybių negali niekas. Svarbiausias ir vienintelis dalykas, kuris yra vertinamas šiandien ir bus svarbus ateityje -  tai gebėjimas greitai mokytis ir mąstyti plačiai, prisiderinti prie nuolat kintančių rinkos sąlygų ir turėti ne vieną kompetenciją.

      Daugiau nei 200 universitetų, kolegijų iš Lietuvos ir užsienio, profesinio mokymo lyderių, verslo profesionalų, karjeros konsultantų, inovatorių, jaunųjų kūrėjų, neformalių jaunimo organizacijų, tarptautinių organizacijų, mokslo ir kultūros institutų, valstybinių tarnybų institucijų atstovų parodoje STUDIJOS 2018 kvietė būti ir kurti Lietuvai!

      Pagrindinė šių metų tema: „Įjunk ateitį“, o svarbiausias akcentas – būti ir kurti Lietuvai. Šiandien Tu gali viską:

  • keisti kryptį ir iš humanitarinių mokslų nerti į technologijų pasaulį;
  • griauti stereotipus apie tai, kad profesinis mokymas nėra prestižinis ir įgyti profesiją, kuri atvertų kelius į svajonių darbą ar verslą;
  • atrasti savo pašaukimą ir ateities kelią po metų savanorystės;
  • įstojus į universitetą Lietuvoje, mokytis užsienyje ir keliauti po pasaulį;
  • semtis įkvėpimo iš tų, kurie kaip ir tu kažkada dvejojo, rinkosi, ir abejojo  – žinomų Lietuvos verslininkų, kūrėjų, bankininkų, menininkų.
  • tapti savo srities profesionalu Lietuvoje ir būti reikalingu visame pasaulyje.

      Parodoje šiemet susibūrė 285 mokymo, verslo organizacijos iš 17 šalių, veikė 11 renginių erdvių, vyko daugiau nei 200 atvirų paskaitų, susitikimų, diskusijų.

      Paroda užėmė 5 temines sales: karjeros planavimo mugė „Renkuosi profesiją“, verslas jauniems, studijos užsienyje ir aukštasis mokslas Lietuvoje.

      „Gyvename ketvirtosios pramonės revoliucijos etape, kuriam būdingi itin greiti pokyčiai visose srityse – sparčiai besivystančios technologijos keičia pasaulį ir mus. Netolimoje ateityje dirbsime darbus, kurie šiandien dar neegzistuoja, studijuosime specialybes, kurios šiandien dar nesukurtos, todėl parodoje „Studijos 2018“ kalbame ne apie tai, ką studijuoti. Pagrindinė žinia, kurią norime perduoti lankytojams – ta, kad svarbiausia yra gebėjimas nuolat mokytis ir įgyti naujas kompetencijas, kurių nepakeis šiuolaikinės technologijos. Visi parodos pašnekovai šias kompetencijas įvardina panašiai – kūrybiškumas, skaitmeninis raštingumas, gebėjimas greitai priimti sprendimus, dirbti komandoje bei įsisavinti informaciją taps svarbiausiu įrašu CV. Išugdyti šias savybes – didžiulis iššūkis, kalbėti apie tai – parodos „Studijos 2018“ tikslas“, – pranešime žiniasklaidai cituojama Parodų grupės vadovė J.Masiulienė.

      Šiais metais mugėje atsirado naujas akcentas – erdvė „Būsiu Lietuvai“. Joje galima buvo susipažinti, kokios inovacijos yra sukuriamos Lietuvos aukštosiose mokyklose. „Kūrėjų erdvė“, įkvėpta jaunimo iniciatyvos, subūrė progresyviausius Lietuvos startuolius, mokslo ir technologijų parkus, jaunuosius kūrėjus. Čia buvo demonstruojami išradimai, robotai, dronai, 3D spausdintuvai ir kitos inovacijos sukurtos šalyje. Vasario 8 d. Panevėžio regiono profesinio mokymo įstaigoms atstovavo Biržų technologijų ir verslo mokymo centro virėjo profesinio mokymo programos 65 gr. mokinės: Diana Karaliūtė, Orinta Kublinskaitė, Enrika Petrėnaitė, Eglė Tuomaitė ir 53 gr. Ernesta Petrėnaitė su profesijos mokytojomis Vitalija Pociūniene ir Renata Kaminskiene. Būsimos virėjos parodos lankytojus mokė baltyminiu glajumi tautinių raštų motyvais dekoruoti meduolinius sausainius. Taip pat parodos lankytojus mokėme iš pupelių masės, naudojant konditerinį švirkštą kurti įvairių formų gėles ir jomis puošti konditerinius gaminius. Sulaukėme daug pagyrų, jog mūsų ekspozicija tautiška, šventiška, labai meistriška, profesionali ir labai saldi...

      Lankytojai taip pat grožėjosi floristo profesinio mokymo programos mokinių ir mokytojos Ingridos Pranauskaitės sukurta stalo kompozicija. 
Ekspozicijoje vyravo geltona, žalia ir raudona spalvos skaičius 100, širdies formos detalės sufleravo jos temą – artėjančią Vasario 16-ąją, 100 metų atkurtai Lietuvai minėjimą.

      Parodoje „Studijos 2018“ vasario 8 d. mūsų mokyklos 65 gr. mokinė Monika Grigaitė dalyvavo virėjo nacionalinio profesinio meistriškumo konkurse. Konkurso metu dalyviai per nustatytą laiką turėjo rašyti patiekalų receptūras su technologiniu aprašymu anglų ir lietuvių kalbomis bei paruošti karštą užkandį ir pagrindinį patiekalą, naudodami šiuolaikines gamybos tehnologijas.

      Karjeros planavimo mugė „Renkuosi profesiją“ – naujas parodos STUDIJOS projektas. Moderniose ir atnaujintose ekspozicijų salėse jaunimui nuo 14 metų buvo pristatomas platus spektras profesijų aktualiausių Lietuvos darbo rinkoje . Greta interaktyvių ekspozicijų veikė ekspertų zonos, seminarų ir paskaitų erdvės. Karjeros planavimo mugės tikslas – didinti profesinio mokslo Lietuvoje prestižą, stiprinti jaunimo mokymosi motyvaciją, pristatyti karjeros galimybes ir perspektyvas, baigus profesinę mokyklą. Todėl tikimės, kad parodos lankytojai į savo mokyklas ir namus grįžo kupini gerų įspūdžių apie profesinį mokymą (-si) kaip kūrybingą, prasmingą ir įdomią veiklą bei apsisprendę, kokią profesiją rinksis studijuoti.

Konditerių, virėjų profesijos vyresn. mokytoja R. Kaminskienė

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus