Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

„Sužinojau. Išmokau. Dalinuosi“

 logotipas2018

      Lapkričio 29 dieną Biržų technologijų ir verslo mokymo centre vyko profesinių gebėjimų demonstravimo diena „Sužinojau. Išmokau. Dalinuosi“, skirta 2018 m. Europos profesinių gebėjimų savaitės renginiams ir mokyklos trisdešimtmečiui paminėti.

      Mokiniai demonstravo savo meistriškumą įvairiose veiklose: tarpgrupiniame profesinio meistriškumo konkurse „Jaunasis automechanikas 2018“, atvirose praktinio mokymo pamokose     („Itališki ir kiprietiški patiekalai“, mechanizuotas tinkavimas, Kalėdinių interjero dekoracijų gamyba).

      Mokiniai pristatė savo veiklas, įgytas stažuočių metu. Per atvirą praktinio mokymo pamoką „Itališki ir kiprietiški patiekalai“ virėjo profesinio mokymo programos mokiniai gamino patiekalus „Rizoto“, ,,Itališkus bulvių makaronus su mėsa“, „Obuolius tešloje su įdaru“, „Itališką žuvienę“. Šiuos patiekalus išmoko paruošti, kai buvo išvykę į stažuotę Italijoje (pagal Erasmus + projektą „Naujos žinios ir patirtis su ERASMUS +“ Nr. 2018-1-LT01-KA116-046905) ir į ilgalaikę stažuotę Kipre.   Būsimų virėjų pagamintus patiekalus įvertinti buvo atvykęs priimančios organizacijos New service Italijoje vadovas Mindaugas Lučka. Visiems mokiniams buvo išduoti sertifikatai ir Europass mobilumo dokumentai, liudijantys apie įgytą patirtį užsienyje.

      „Jaunasis automechanikas 2018“ tarpgrupiniame konkurse jaunieji automechanikai varžėsi dėl galimybės patekti į tolimesnį etapą - regioninį automechaniko profesinio meistriškumo konkursą. Dalyvių meistriškumą tikrino verslo atstovai iš MB Šarūno Drevinsko, IĮ Aido Klezio įmonių kartu su mūsų centro profesijos mokytojais T. Špoku ir M. Šlekiu. Konkursą sudarė du etapai: I etapas – teorinė dalis, II etapas - praktinės užduotys. Po pirmojo etapo šeši mokiniai, geriausiai atlikę teorijos testą, pateko į antrą etapą – praktinių užduočių atlikimą. Dalyviai varžėsi ir atliko užduotis iš skysčių ir detalių atpažinimo, padangų montavimo ir balansavimo, gedimo diagnozavimo ir kompiuterinės diagnostikos sričių. Atlikus praktines užduotis ir komisijai susumavus rezultatus, paaiškėjo nugalėtojai: I-ąją vietą iškovojo Edgaras Burbulys (79gr.), II-ąją – Gintas Januševičius (64gr.), III-ąją Tomas Drevinskas (64gr.). Visiems dalyviams buvo įteiktos padėkos už dalyvavimą, I-III vietos nugalėtojams - diplomai ir atminimo prizas.

      Su visomis vykdytomis veiklomis turėjo galimybę susipažinti besimokantys gimnazijos skyriaus 9 ir 10 klasių mokiniai. Šiomis veiklomis buvo siekiama parodyti profesinio mokymo galimybes jaunuoliams, norintiems atrasti ir atskleisti savo talentus bei įgyti tinkamus įgūdžius ir žinias, reikalingas pasirenkant profesinio mokymo kelią.

      Džiugu, kad į mūsų kvietimą atsiliepė verslo atstovai. Jie aktyviai dalyvavo mokinių praktinėse veiklose: mokė mechanizuoto tinkavimo subtilybių apdailininko (statybininko) specialybės mokinius, vertino profesinio meistriškumo konkurse „Jaunasis automechanikas 2018“ besivaržiusius mokinius, o Biržų verslininkų asociacija suorganizavo ,,Verslo pusryčius“. Verslo atstovai, apžiūrėję mokinių praktines veiklas, sėdo prie „Verslo pusryčių“ apskrito stalo pokalbiui - diskusijai, kurios metu buvo aiškintasi, ko tikimasi iš profesinio mokymo įstaigos, kaip verslas gali prisidėti prie profesinio orientavimo. Aptarta, kokių specialistų šiuo metu labiausiai trūksta rajono įmonėms. Buvo prieita prie išvados, kad darbuotojų trūkumą būtų galima išspręsti parengiant raštus ŠMM kartu su įmone, kuri pageidauja, kad jiems reikalingos specialybės darbuotojai išsilavinimą įgytų mūsų centre.

      Mums, profesinio mokymo įstaigai, labai svarbu yra rengti savo rajonui reikalingus specialistus. Šis renginys paskatino bendradarbiavimą mokinių, mokytojų ir verslo atstovų. Didžiausia sėkmė yra tai, kad verslo atstovai skiria mums dėmesį ir įsiklauso į mūsų poreikius. Sulaukėme išsamių įžvalgų, kaip verslas tiesiogiai prisėdės prie profesinio orientavimo veiklų ir leis rengiant rajonui reikalingus specialistus pasinaudoti verslo baze ir žmogiškaisiais ištekliais.

      Dalyvavimas Europos profesinių gebėjimų savaitės renginyje buvo unikali galimybė didinti profesinio mokymo patrauklumą, stiprinti vietos bendruomenės narių ir verslo atstovų bendradarbiavimą ir kelti profesinio mokymo įvaizdį Europos mastu.

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus