Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Kultūros paso renginiai

      Gruodžio 19 d. 92 grupės mokiniai dalyvavo edukaciniuose renginiuose Anykščiuose „Taip prasikalė diegas „Anykščių šilelio“. Mokiniai gilino pažintį su rašytoju klasiku Antanu Baranausku ir vieta, kur „prasikalė diegas „Anykščių šilelio“ – Klėtele. žiūrėjo animacinį filmuką „Klėtelės pasaka“. Kartu su edukatore apžiūrėjo Klėtelės eksponatus, jau matytus filmuke, išgirdo rašytojo gyvenimo įdomiausias istorijas. Sužinojo kad „Anykščių šilelis“ buvo sukurtas kaip giesmė ir išgirdo tarmiškai giedamą „Anykščių šilelio“ pradžią. Susipažino su Klėtelėje eksponuojamais vertimais į kitas kalbas. Antroji programos dalis vyko rašytojo A. Žukausko-Vienuolio, išsaugojusio A. Baranausko klėtelę, namuose. Mokiniai atliko praktinę užduotį.

      Kitas edukacinis renginys vyko Utenos kraštotyros muziejuje – Lietuviškos tapatybės problema. Buvo užduotas klausimas - Kas gi svarbiausia šių dienų lietuviui? Atsakymų bandėme ieškoti lietuvių poezijoje. Ar kas nors pasikeitė nuo Maironio laikų, kai jo eilėraščių žmogus taip gražiai identifikavosi su Lietuva? Buvo pavaizduota 10 stabtelėjimų nuo Maironio „Graži tu mano brangi tėvyne“ iki Aido Marčėno lyrinio herojaus, kalbančio Mėnulio Dievulio vardu: „Kur ta jūsų Tėvynė? Dykynė, / dykuma... Lietuva – pavogta“.

      Žmogus dabar yra kaip niekada laisvas. Vieni dar gali išsaugoti savo tautinę tapatybę, kiti gali ją ir prarasti, tapdami pasaulio piliečiais. Ar saugus būtų žmogus, netekęs tautinės tapatybės? Programos rengėjų parinkti tekstai įrodė, jog nesaugus. Mūsų tauta, vis labiau pasaulyje išsisklaidanti, tapatybę prarandanti, ar ji nesunyks, nieks nepavogs mūsų šalies? Tai didžioji mūsų viltis.

Grupės auklėtoja Regina Karosienė

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus