Rudeninės kulinarinės pamokėlės 1 ir 4 klasių mokiniams

      Spalio 23-ia, trečiadienis, Biržų rajono „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos 1 ir 4 klasių mokiniams buvo kitokia – jie skubėjo į netradicines edukacines kulinarines pamokas, kurios vyko BTVMC maisto ruošimo ir aptarnavimo kabinetuose.

      Pamokų tikslas – netradicinėje aplinkoje susipažindinti su virėjo ir konditerio profesijomis bei išmokti gaminti sveikuoliškus patiekalus. Rytmetį vaikai prisiminė apie sveiką mitybą, aiškinomės, kokie patiekalai yra sveikuoliški bei kokia jų nauda. Buvo demonstruojamos skaidrės ir vaikai supažindinti su maisto gaminimo taisyklėmis. Aptarę taisykles ir apsirengę virėjų darbo rūbais, pradinukai sugužėjo į mokyklos maisto ruošimo laboratoriją, kurioje padedami profesijos mokytojų ir mūsų mokyklos 80 ir 92 virėjų grupių mokinių, mokėsi gaminti sveikuoliškus patiekalus: pasukų kokteilį, džiovintų vaisių saldainius, keptų obuolių desertą, įvairių rūšių (bulvių, morkų, cukinijų, burokėlių, baklažanų) traškučius, duonos skrebučius su česnakais. Degustuodami mokiniai dar kartą įsitikino, jog sveikuoliški patiekalai ne tik sveika, bet ir skanu. Sveikos mitybos diena netradicinėje aplinkoje pradinukams mūsų mokykloje prabėgo nepastebimai greitai. Ji ir buvo skirta tam, kad skatintų mokinius tyrinėti, ieškoti, patirti gaminimo džiaugsmą, geriau pažinti sveikuoliškus valgius bei formuoti sveikos mitybos įgūdžius.

Profesijos mokytojos: Renata Kaminskienė ir Vitalija Pociūnienė

      

      

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras

viešoji įstaiga, įmonės kodas 302643724

Skratiškių g. 6, LT-41156, Biržai (8 450) 32134 info@btvmc.lt