Balandžio 13 dieną Klaipėdos turizmo mokykloje vyko tarptautinis konditerio profesinio meistriškumo konkursas „Pavasario magija“.
Neeilinis renginys subūrė 12 konditerio specialybės mokinių komandų iš visos Lietuvos ir Latvijos profesinių mokyklų. Centrui atstovavo 131gr. mokinės Agnė Krisiukėnienė ir Miglė Raščiauskaitė. Dalyviai turėjo pagal savo sudarytą receptūrą pagaminti 4 porcijas šiuolaikinio biskvitinio deserto, kurį sudarė biskvitas, du derantys kremai, traškus elementas ir padažas. Kol mokiniai varžėsi, jas konkursui ruošusi profesijos mokytoja V.Žukienė dalyvavo UAB „Minordija“ organizuotame seminare ,,Gelato ledų gamybos subtilybės“, kurį vedė maisto technologas Jaroslav Orševski. Už dalyvavimą profesinio meistriškumo konkurse mokinėms buvo įteiktos padėkos ir rėmėjų dovanos. Dalyvavimas konkurse mokinėms suteikė galimybę pademonstruoti profesinį meistriškumą ir išradingumą.