Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Tarptautinės veiklos sklaidos seminaras „Per pandemijų audras - pirmyn!“

      Balandžio 13 d. įvyko Tarptautinės veiklos sklaidos seminaras „Per pandemijų audras - pirmyn!“, kuris subūrė Centro bendruomenę, svečius iš Latvijos Aizkrauklės profesinės mokyklos, užsienio ir socialinius partnerius  pabūti kartu, pabendrauti, pasidalinti patirtimi, pasidžiaugti laimėjimais, susiplanuoti veiklas ateičiai.

      Renginį vedė direktoriaus pavaduotoja ugdymui M. Bistrickienė, kuri pasveikino visus susirinkusius – svečius ir mokyklos bendruomenę – bei pristatė Nordplus projektą „New educators in the school system - a benefit and a challenge“ NPJR-2020/10073. Ji pasidžiaugė, kad įgyvendintas Erasmus+ projektas „Tarptautiškumo plėtra su Erasmus+” Nr. 2020-1-LT01-KA116-077749, kurio veiklose dalyvavo net 52 Centro ugdytiniai ir 20 profesinio mokymo specialistų ir administracijos darbuotojų. Tai rodo šio projekto aktualumą ir naudą žmonių gyvenime ir veikloje.

      Direktorius Dainius Korsakas  akcentavo, kad mokiniai (būsimieji apdailininkai, virėjai, automobilių mechanikai, pardavėjai ir kt.) ir mokytojai šiais metais turėjo galimybę stažuotis Vokietijoje, Austrijoje, Portugalijoje, Italijoje ir Latvijoje. Centro vadovas akcentavo, kad mokiniai, dalyvaudami „Erasmus+“ projekto veiklose, galėjo įgyti tarptautiškumo patirties, profesinių kompetencijų, patobulinti užsienio kalbos gebėjimus, praplėsti kultūrinį akiratį.  Direktorius dėkojo visiems, kurie prisidėjo prie „Erasmus+“ projekto organizuojamų stažuočių  ir jų veiklų įgyvendinimo, bei linkėjo kitais metais toliau plėsti bendradarbiavimą.

      Teletiltu iš Paryžiaus prisijungė priimančiosios organizacijos Eurl „Aristote“ direktorė, Sorbonos universiteto dėstytoja Dr. Giedrė Cibulskaitė-Veršinskienė.  Vadovė džiaugėsi draugyste su Biržų technologijų ir verslo mokymo centro bendruomene. Jos nuomone, iššūkių buvo daug, tačiau tai nesutrukdė sklandžiai bendrauti ir bendradarbiauti. Vadovė Centro mokiniams pažadėjo tolesnio bendradarbiavimo galimybes Prancūzijoje. Nuotoliniu būdu buvo pasveikintas vienas ir iš Italijoje įsikūrusios priimančiosios organizacijos atstovų, Spunto Sviluppo Sociale Associazione di promozione sociale prezidentas – Alessandro Graziano. Svečias pasidžiaugė produktyviu „Erasmus+“ mokinių ir mokytojų bendravimu ir bendradarbiavimu ir išreiškė viltį visiems pasimatyti ateityje dar kartą.

      Įspūdžiais stažuotėse pasidžiaugė ir mokiniai. Automobilių mechaniko profesinės mokymo programos mokinys Mantas stažavosi Italijoje, Turine. Jis kaip ir 8 būsimi automobilių mechanikai papasakojo apie labai gerus automobilių servisus, patrauklias darbo vietas, miesto infrastruktūrą, transportą ir kultūrą. Čia stažavęsi ir du virėjo profesinės mokymo programos mokiniai paruošė šio krašto tradicinių patiekalų ir pavaišino jais renginio dalyvius. Dar viena produktyvi stažuotė ir vertinga patirtis buvo įgyta Berlyne.  Patirtimi apie ją dalinosi automobilių mechaniko, virėjo, pardavėjo profesinių mokymo programų mokiniai.  Būsimi virėjai stažavosi Portugalijoje,  Madeiros saloje. Čia jie išmoko kepti portugališką bananų pyragą, užkandžių duonelę su sviestu ir česnaku, pagaminti portugališką desertą „Krembriulė“. Centro direktoriaus pavaduotoja ugdymui M. Bistrickienė pasidžiaugė, kad stažuotės Madeiroje metu dalyviai buvo sužavėti juos priimančios organizacijos atstovų charizmatiškumu, noru kuo kokybiškiau perteikti savo patirtį. Darbo vietos buvo parinktos restoranuose, siekiančiuose gauti „Michelin“ žvaigždutes, išmokyti jaunuolius dirbti kokybiškai.

      Stažuotės patirtį Latvijoje, Zaļenieku komerciala un amatniecibas vidusskola,  pristatė stažavęsi apdailininko profesinės mokymo programos mokiniai. Šiame Latvijos mieste įsikūrusioje profesinio ugdymo įstaigoje jie mokėsi mūryti, apdailos bei arkų kūrimo technologijų. Įgyta patirtis ir geri įspūdžiai pirmo kurso mokiniams Mykolui ir Evaldui suteikė norą ir ateityje vykti jau į kitas šalis įgyti darbinės patirties. Latvijoje, Aizkrauklėje, stažavosi I-o kurso automobilių mechaniko profesinės mokymo programos 5 mokiniai. Jie įgijo profesinės patirties, kuri motyvuoja jaunus žmones dalyvauti tarptautiniuose projektuose ir taip siekti tobulumo.

      Šie vizitai naudingi ne tik mokiniams, bet ir mokytojams. Biržų technologijų ir verslo mokymo centro profesinio mokymo specialistai stebėjo įvairių šalių (Austrijos, Latvijos, Portugalijos, Prancūzijos) ir skirtingų profesijų gabius mokinius, kurie demonstravo visus savo geriausius gebėjimus. Įgyta profesinė-pedagoginė patirtis leidžia daryti išvadą, kad ir mūsų krašte pameistrystės mokymo formos turi plėtotis, o profesijos mokytojų ir kitų specialistų bei socialinių partnerių dalyvavimas tarptautiškumo vizituose leidžia įgyti ne tik darbinės patirties, bet ir asmeninės praktikos. Stažavęsi mokytojai pabrėžė, kad ši profesinė patirtis suteikė jiems, kaip pedagogams, daugiau drąsos ir pasitikėjimo bei leido patobulinti anglų kalbos žinias. Tie mokytojai, kurie stažavosi egzotiškose šalyse, kalbėdami reiškė savo susižavėjimą tų šalių gamta, kultūra ir architektūra.

      Renginyje dalyvavo 8 Aizkrauklės profesinės mokyklos mokytojai, kurie Centre veiklas vykdo pagal  Nordplus projektą. Jie susipažino su Lietuvos švietimo sistema, Centru, dalyvavo praktinio mokymo veiklose, dalinosi gerąja patirtimi „kolega- kolegai“  bei aplakė žymias Biržų karšto vietas. Užmezgus glaudų bendradarbiavimo ryšį su šio Latvijos miesto profesijos mokytojais, belieka tikėtis, kad Lietuvos ir Latvijos profesijos mokyklų patirties sklaida ir bendravimas nenutrūks. Renginio pabaigoje projekto dalyviams ir  Centro svečiams buvo įteikti sertifikatai.

      Apibendrindama patirties sklaidą M. Bistrickienė džiaugėsi, kad pandeminiu laikotarpiu pavyko įgyvendinti visas veiklas, buvo taikomi įvairūs bendradarbiavimo būdai, kurie sustiprino   partnerių draugystę, visiems palinkėjo ir toliau siekti užsibrėžtų tikslų. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui dėkojo visai komandai, kuri prisidėjo prie šio projekto įgyvendinimo, ir teigė, kad vykdomos tarptautiškumo veiklos Centre „dėlioja bendruomeniškumo pamokų ir patirčių dėlionę“, kvietė rasti įkvėpimo pasidalinti idėjomis ir patirtimi.

      Renginį užbaigė Centro roko grupės „Rock_Black_Day“ koncertas.

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus