Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Žuvies bei jūros gėrybių patiekalų gaminimo ir pateikimo ypatumai turizmo sektoriuje LLP-LdV-IVT-2013-LT-0826

EU flag LLP LT200x55

Žuvies bei jūros gėrybių patiekalų gaminimo ir pateikimo ypatumai turizmo sektoriuje LLP-LdV-IVT-2013-LT-0826

 Projekto koordinatorius – Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės technologinė mokykla.

Informacija apie projektą

      Projekto tikslas – tobulinti maistininkų (virėjų) specialybės trečio kurso mokinių iš 5 Lietuvos profesinio mokymo įstaigų profesines kompetencijas ir įgyti praktinius įgūdžius ruošiant žuvies bei jūros gėrybių patiekalus užsienio turizmo sektoriaus maitinimo įstaigose. Dalyviai praktiškai susipažins su virtuvės darbo organizavimo principais, šiuolaikinės įrangos naudojimu, žuvies bei jūros gėrybių patiekalų asortimentu, gamybos technologijomis bei patiekimu. Užsienyje įgytą patirtį mokiniai galės palyginti su mūsų šalies virtuve, žuvies bei jūros gėrybių patiekalų įvairove, panaudojimo galimybėmis, paruošimo būdais, gaminimo ypatumais, atras „naujų skonių“, tobulins įgytas profesines kompetencijas, įgys darbo patirties įgūdžių, lavins užsienio kalbos žinias ir komunikacinius gebėjimus.

      Projekto partneriai:

      Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras, Utenos regioninis profesinio mokymo centras, Panevėžio prekybos ir paslaugų verslo mokykla.

      Priimantys partneriai: PIETRE NERE S.R.L. (Italija), Land und Forstwirtschaftlicher Betrieb (Austrija), Paragon Europe (Malta).

      Mokomosios stažuotės preliminari data: 2014 m. kovo mėn. 15 d. – balandžio 15 d.

      Atrankos kriterijai: pamokų lankomumas, bendras pažangumas, geri užsienio kalbos įgūdžiai, profesijos dalykų pažymių vidurkis, komunikaciniai gebėjimai, pareigingumas, noras ir profesinė motyvacija dalyvauti projekte.

      Planuojami rezultatai: Dalyviai surinks fotografuotos/filmuotos medžiagos iš vizitų Italijoje, Maltoje, Austrijoje, susijusios su projekto tema ir tikslais (apie šių šalių virtuvės skirtumus bei panašumus, žuvies bei jūros gėrybių patiekalus, patiekalų receptūras; gaminimo būdus, laikymo bei patiekimo sąlygas ir kt.). Sukaupta vaizdo medžiaga bus pristatyta metodiniame posėdyje, kurio metu bus įvertintas ir aptartas projekto naudingumas, pasiekti rezultatai, perspektyvos, bendradarbiavimo galimybės, nauji projektai. Projekto rezultatai (surinktos medžiagos aplankai) bus panaudoti profesinio mokymo populiarinimui, o dalyvių surinkta medžiaga naudojama teorinio ir praktinio mokinių mokymo metu kaip papildoma, metodinė medžiaga. Pagal vizituose dalyvavusių mokinių patirtis bus parengti stendai, kurie bus patalpinti mokyklose ir eksponuojami 2014 m. birželio-rugsėjo mėn.

      Praktikos metu mokiniai įgys profesinių įgūdžių, patirties bei kompetencijos. Tai jiems padės geriau prisitaikyti prie besikeičiančių rinkos sąlygų, padės įsidarbinant.

      Projektas vykdomas, gavus Europos Sąjungos paramą pagal Mokymosi visą gyvenimą programą, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

      Ši medžiaga atspindi autoriaus nuomonę ir nei NA, nei Europos Komisija neatsako už joje esančios informacijos panaudojimą.

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus