Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Mokyklai-95

  

   Mokyklai - 95

 DSC00315

Susitiko praeitis, dabartis ir ateitis...

     Lapkričio 15 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriuje susitiko praeitis, dabartis ir ateitis... Ši profesinio mokymo įstaiga šventė garbingą 95 metų jubiliejų. Šventė prasidėjo šv. Mišiomis Vabalninko Švenčiausios Mergelės  Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje, po jų visus šiltai priėmė mokykla.  Didžiulė salė vos sutalpino gausų šventės svečių bei dalyvių – buvusių ir esamų mokytojų, darbuotojų ir mokinių - būrį.  Mokykla per šį ilgą gyvavimo laikotarpį net 10 kartų keitė savo pavadinimą. Istoriniu keliu - nuo pat mokyklos įsikūrimo 1924 m., kai į Vabalninką iš Salų buvo atkelta mergaičių namų ruošos mokykla, iki Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo respublikoje garsėjusiu Vabalninko tarybiniu ūkiu technikumu – vedė buvę šios mokyklos dėstytojai Danutė Brazdžiūnienė ir Algirdas Garbauskas.  Prisiminimais dalinosi buvę dėstytojai, moksleiviai. Įteiktos padėkos buvusiems šios mokymo įstaigos dėstytojams. Ypač šiltai buvo sutiktas ilgametis šios įstaigos direktorius Alfonsas Norkus, ne vienam jautriais prisiminimais suvirpinęs širdį...

     Nuo 2011 m. mokykla – Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyrius. Tai – mokyklos dabartis.  Šventės dalyvius sveikino laikinai einantis direktoriaus pareigas Raimondas Čepokas, skyriaus vedėja Vilija Daukienė, parapijos klebonas  tėvas  Jonas.  Mokyklą sveikino LR Seimo nariai V. Rinkevičius ir A. Šimas, Biržų r. savivaldybės meras V. Jareckas, švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas E. Januševičius, kitų profesinių mokyklų atstovai bei socialiniai partneriai. Pagerbti ilgamečiai šios mokyklos mokytojai ir darbuotojai.

     Mokyklos ateitis – naujos technologijos, nauji iššūkiai ir, žinoma,  būsimi mokiniai. Mokyklą sveikino jaunoji karta - Labdaros ir paramos fondo VILTIES ŠVIESA vaikų dienos centro atstovai bei Vabalninko Balio Sruogos gimnazijos direktoriaus pavaduotoja, buvusi ir šios mokyklos mokytoja Dalia Baltrušaitienė mokyklą sveikino ne tik žodžiu – su savimi atsivedė ir gražų būrį moksleivių, kurie susirinkusiems dovanojo trankų šokį.

     Oficialioji dalis baigėsi bendra daina, kurią susikibę rankomis dainavo visi šventės dalyviai ir žiūrovai. Tačiau tuo širdžių puota nesibaigė, dar ilgai netilo šurmulys prie šventinio stalo, klasėse ir mokyklos erdvėse, apžiūrint veikusias fotografijų parodas, vartant mokyklą baigusių mokinių sąrašus, dalinantis prisiminimais ir tariantis dėl naujų susitikimų.

     Šventės organizatoriai dėkoja visiems, kurie išgirdo kvietimą ir atvyko į šią šventę, šventės dalyviams už nuoširdžius sveikinimus bei šiltus prisiminimus, Centro administracijai už nuoširdų rūpestį ir visokeriopą paramą bei pagalbą organizuojant renginį, bei visoms įstaigoms, ūkininkams ir kitiems asmenims parėmusiems šios gražios idėjos įgyvendinimą.

     Dėkojame visiems kartu ir kiekvienam atskirai, už tai, kad būdami šalia savo prisiminimais padėjote mums atgaivinti mokyklos istoriją, Jūs esate šios gražios istorijos dalis.

Dalia Liaukevičienė

     Šventę filmavo Balticum TV. Reportažą galite pasižiūrėti ČIA. Apie šventę rašė "Biržiečių žodis" 2019-11-19 ir birzietis.lt 2019-11-21

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus