Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Saugesnio interneto savaitė 2020

 

 Saugesnio interneto savaite

Saugesnio interneto savaitė BTVMC Vabalninko skyriuje

     Lietuvoje vasario 10-15 d. buvo paskelbta kaip  Saugesnio interneto savaitė, kurios metu viešosiose bibliotekose ir mokyklose vyko įvairūs renginiai ir tiesioginės interneto transliacijos saugesnio interneto temomis tiek vaikams ir jaunimui, tiek suaugusiems. BTVMC Vabalninko skyriaus biblioteka taip pat prisijungė prie  šios pasaulinės iniciatyvos, kurios tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis.

     Šios savaitės metu Vabalninko skyriaus bendruomenė bibliotekoje turėjo galimybę stebėti tiesiogines diskusijų Internetiniai sukčiai ir Influenceris – ar tikrai svajonių gyvenimo būdas? transliacijas internetu. Mokiniai grupių valandėlių metu diskutavo įvairiomis saugaus elgesio internete temomis.

     Bibliotekos vedėja integravo saugaus elgesio internete temas į Socialinio darbuotojo padėjėjo programos dalykus. Vykdytos edukacinės veiklos „E. detektyvas“ ir „Interneto tyrėjas“, per kurias su būsimais socialinio darbuotojo padėjėjais buvo diskutuojama ne tik kaip apsisaugoti nuo interneto grėsmių patiems, bet ir kaip padėti socialiai pažeidžiamiems klientams ugdyti kritinį mąstymą ir keisti netinkamus interneto vartojimo įpročius.  

     Vasario 13 d. vykusiame visuotiniame mokinių tėvų susirinkime bibliotekos vedėja skaitė pranešimą „Vaikų apsauga nuo interneto grėsmių“, o norintiems pagilinti žinias stiprinant savo saugumą internete, rekomendavo aktualias bibliotekos fonduose esančias naujausias knygas bei  savarankiško mokymosi  medžiagą svetainėje www.prisijungusi.lt.

     Asmens saugumo duomenis ir privatumą pažeidžiančių grėsmių bei klaidinančio turinio internete apstu. Tačiau kritiškai vertinant turinį, žinant į ką atkreipti dėmesį, galima išvengti nemalonių incidentų. Svarbiausia – nuolatos domėtis saugaus interneto klausimais ir atkreipti dėmesį į specialistų rekomendacijas.

Bibliotekos vedėja Dalia Liaukevičienė

  

 

 

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus