Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png


Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/btvmc/domains/btvmc.lt/public_html/plugins/content/sigplus/metadata.php on line 325

Ruošk ratus žiemą...2020

 

 DSC 1435

Respublikinis būsimų žemės ūkio specialistų profesinio meistriškumo konkursas ,,Ruošk ratus žiemą...2020“

 

    Spalio 8 dieną Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriuje jau 5 kartą vyko respublikinis būsimų žemės ūkio specialistų profesinio meistriškumo konkursas ,,Ruošk ratus žiemą...2020“.

Konkurso tikslas – ne tik plėsti jaunuolių profesinius gebėjimus, bet ir skatinti siekti profesijos aukštumų. Darbdaviai iš žemės ūkio specialistų reikalauja vis aukštesnių praktinio pasirengimo gebėjimų. Reikalinga aukštesnė profesinė kompetencija: žinios apie naujausias technologijas bei darbo metodus. Šiuolaikinėje darbo rinkoje aukštai vertinamas siekis nuolat tobulinti profesines žinias ir gebėjimas teorines žinias pritaikyti praktikoje.

     Šiais metais konkurse jėgas išbandyti susirinko 11 būsimų žemės ūkio technikos priežiūros specialistų iš VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos, Joniškio žemės ūkio mokyklos, VšĮ Panevėžio profesinio rengimo centro Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio skyriaus, Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos, Zarasų profesinės mokyklos, Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus. Mokiniai savo gebėjimus atskleidė  varžydamiesi 6 srityse. Konkurso metu dalyviai atliko teorijos testą, demonstravo javų kombaino vairavimo ir reguliavimo gebėjimus, atliko suvirinimo, detalių atpažinimo, eksploatacinių medžiagų atpažinimo ir apibūdinimo, traktoriaus priekinio rato keitimo ir guolių reguliavimo užduotis.  Dalyvių žinias vertino meistriškumo konkurse dalyvaujančių mokyklų profesijos mokytojai.

     Susumavus visų užduočių rezultatus paaiškėjo, kad nugalėtoju tapo Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus moksleivis Robertas Prakaitis. Antrą vietą pelnė Zarasų profesinės mokyklos moksleivis Donatas Tvardauskas. Trečioji vieta atiteko Joniškio žemės ūkio mokyklos moksleiviui Žilvinui Gakui. Paguodos prizas komisijos sprendimu buvo skirtas Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus moksleiviui Dangirui Zdanevičiui.

     Pagal konkurso nuostatus vertinimo komisija išrinko nugalėtojus atskirose rungtyse. Teorijos testą geriausiai atliko Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos moksleivis Eivydas Budrius.  Praktinių užduočių nugalėtojais tapo:

     Suvirinimo užduoties – VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos moksleivis Ramilis Rudėnas.

     Detalių atpažinimo užduoties - Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus moksleivis Robertas Prakaitis.

     Eksploatacinių medžiagų atpažinimo ir apibūdinimo užduoties – VšĮ PPRC Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio skyriaus moksleivis Domantas Simonaitis.

     Traktoriaus priekinio rato keitimo ir guolių reguliavimo užduoties – Joniškio žemės ūkio mokyklos moksleivis – Žilvinas Gakas.

     Javų kombaino vairavimo ir reguliavimo užduoties – Zarasų profesinės mokyklos moksleivis – Donatas Tvardauskas.

     Konkurso prizininkams ir atskirų rungčių nugalėtojams įtekti diplomai ir rėmėjų prizai. Visi konkurso dalyviai buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis ir padėkomis už dalyvavimą. Profesijos mokytojams už mokinių ruošimą konkursui buvo įteiktos LR Seimo nario V. Rinkevičiaus padėkos.

     Renginyje dalyvavo ir sveikinimo žodį tarė renginio svečiai: LR Seimo narys Viktoras Rinkevičius, Biržų rajono savivaldybės mero patarėja Vaida Klepeckienė, Biržų rajono žemės ūkio skyriaus vedėjas Steponas Staškevičius, Biržų rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Eugenijus Januševičius, Biržų technologijų ir verslo mokymo centro laikinai einantis direktoriaus pareigas Raimondas Čepokas.

     Profesinio meistriškumo konkurso organizatoriai dėkoja Biržų rajono savivaldybei, Biržų technologijų ir verslo mokymo centrui už renginio finansavimą, LR Seimo nariui Viktorui Rinkevičiui, ūkininkams Almantui Janušoniui, Jonui Manikui, Gintaro Strautinio IĮ, Virginijaus Mikšio IĮ, Audronės Rinkūnienės IĮ, Irminos Sirvydienės IĮ, BTVMC Vabalninko skyriaus bendruomenei už paramą organizuojant ir vykdant penktąjį respublikinį būsimų žemes ūkio specialistų profesinio meistriškumo konkursą ,,Ruošk ratus žiemą...2020“.

     Profesinių mokyklų mokinių konkursai padeda kelti mokinių profesinį meistriškumą. Dalyvaudami konkurse mokiniai ne tik pasitikrina savo žinias, bet ir ugdosi savarankiškumą, kūrybiškumą, atsakomybę.

 

 

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus