S. Nėries g. 8, Vabalninko m., Vabalninko sen., Biržų r. sav., LT-41318 +370 668 76060 vabalninkoskyrius@btvmc.lt

Vabalninko skyriaus gyvenimas 2012-13

Mokslo ir Žinių šventė Verslo ir žemės ūkio skyriuje

 

      Mokslo ir žinių šventėRudenėjančių kaštonų taku atkeliavo Rugsėjis, vėl kviesdamas mokinius ir mokytojus į mokyklas. Vabalninke Verslo ir žemės ūkio skyriaus bendruomenė mokslo metų pradžią pasitiko tradiciškai sugiedodama Lietuvos Respublikos himną. Sveikinimo žodžius tarė centro direktoriaus pavaduotojas ugdymui Dainius Žukauskas, Vabalninko seniūnijos seniūnė, Centro tarybos narė Lilija Vaitiekūnienė, Vabalninko miestelio bendruomenės pirmininkė Dalia Strautinienė. Skyriaus vedėja Vilija Daukienė pristatė pirmųjų kursų grupių vadovus ir mokytojus, scenoje sukosi „Domino“ kolektyvo šokėjai, skambėjo dainos, vyresniųjų kursų mokinių sveikinimo žodžiai. Po iškilmingos dalies mokiniai skubėjo įsiamžinti kartu su grupių vadovais – bus ką prisiminti po daugelio metų susitikus...

„Rudens gėrybių ir puokščių paroda“

 

 Rudens puokčciu paroda     Rugsėjo 18 d. Vabalninko skyriuje atidaryta tradicinė „Rudens gėrybių ir puokščių paroda“. Nuostabios auksinio rudens spalvos ir per vasarą užaugintos gėrybės sugulė ant parodos stalų mokinių, mokytojų ir darbuotojų sukurtose kompozicijose. Turtingas ruduo pilnu glėbiu dalina gausą ir grožį, tad sustokime akimirką ir pasigėrėkime gamos ir žmogaus bendrais kūriniais.

Lietuvos žydų genocido aukų atminimo dienos minėjimas

 

Zydu genocidas      Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus bendruomenė atsiliepė į Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti kvietimą dalyvauti Lietuvos žydų genocido aukų atminimo dienos minėjime.

      Rugsėjo 21 d. 8 val. visi rinkosi į integruotą geografijos, istorijos, lietuvių k. ir IT pamoką mokyklos aktų salėje. Mokiniai skaitė Lietuvos žydų poetų eiles apie holokaustą, apžvelgė istorinį žydų tautos kelią, susipažino su geografine žydų tautos gyvenamąja vieta.

 

Arimo varžybos

 

Arimo varžybos      2012 m. rugsėjo 21 d. Vabalninko skyriaus mokinys Vaidas Lukošiūnas dalyvavo VšĮ Panevėžio profesinio rengimo centro (toliau – PPRC) organizuotame arimo konkurse PPRC mokomajame ūkyje. Konkurse dalyvavo 6 mokiniai iš PPRC (jie arė su paprastais 2 korpusų plūgais), 1 mokinys iš Joniškėlio I. Karpio žemės ūkio mokyklos (arė su 3 korpusų apverčiamais plūgais) ir 1 BTVMC Vabalninko skyriaus mokinys Vaidas Lukošiūnas, aręs su 4 korpusų apverčiamais plūgais.

 

Cepelinų šventė

 

Cepelinu balius      Spalio 2d. Vabalninko skyriaus bendrabutyje gyvenantys vaikinai suorganizavo puikią cepelinų šventę bendrabučio gyventojams, mokytojams ir darbuotojams.

      Šventei ruoštasi iš anksto: prisiminti mamų ir močiučių receptai ir cepelinų gamybos „gudrybės“, susitarta, kas ir kokių produktų gali atsivežti.

Akimirkos iš Vabalninko skyriaus Mokytojo dienos šventės

 

Tortas

  • Mokytojau,
  • Tai nuo tavęs čia taip šviesu.
  • Nuo žodžio, šitaip pasakyto.
  • Nuo pagalvojimo balsu:
  • Turbūt ne dėl savęs esu –
  • Esu turbūt dėl ko nors kito.

Just. Marcinkevičius

Mūsų laisvalaikis

 

Mūsų pomėgiai      Lapkričio 8 dieną socialinių darbuotojų padėjėjo specialybės pirmo kurso moksleiviai Vabalninko skyriuje rinkosi į grupės valandėlę. ,,Mūsų laisvalaikis”

      Gr.vadovė J.Vildžiūnienė demonstravo skaidres apie žmonių bendravimą, laisvalaikio pomėgius. Auklėtinės surengė gaminių ir darbelių, atspindinčių laisvalaikio pomėgius, parodą.

Tolerancijos diena

 

Tolerancijos diena      ,,Aš tave mylėsiu, kad ir kas nutiktų, aš tave mylėsiu, kai būsi kvailas, kai paslysi ir nukrisi, kai blogai pasielgsi, kai suklysi, kai elgsies kaip žmogus – aš tave mylėsiu, kad ir kas nutiktų”

      Lapkričio 15-16 d. Vabalninko skyriuje vyko renginiai, skirti tarptautinei Tolerancijos dienai paminėti. Lapkričio 15 d. aktų salėje vyko atvira integruota tolerancijos pamoka. Mokiniai rinko medžiagą ir supažindino su tolerancijos sąvoka, jos apraiškomis itoriniame, kultūriniame, ekonominiame, literatūriniame ir socialiniame kontekste.

Vabalninko skyriuje suaugusiųjų profesinis mokymas įgauna pagreitį

 

Suaugusiujų mokymas      Žinių ir įgūdžių, kurios įgyjamos vaikystėje ir jaunystėje šeimoje, mokykloje, kolegijoje ar universitete neužtenka visam gyvenimui. Asmeniui šiandien nepakanka kartą įgytos profesinės kvalifikacijos. Dabarties žmogui būtini gebėjimai prisitaikyti prie sparčios kaitos, jam reikalingi imlumo ir žinių atnaujinimo įgūdžiai.

Advento renginių ciklas

 

Adventas      Gruodžio 4 dieną Vabalninko skyriuje pirmosios Advento žvakės uždegimu prasidėjo Advento renginių ciklas. Jį pradėjo B.Sruogos vidurinės mokyklos ateitininkų būrelio nariai, vadovaujami tikybos mokytojos S. Sakalauskienės. Skambėjo mokinių atliekamos Advento giesmės, prisimintos Advento žvakių prasmės.

Puslapis 1 iš 3

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

 

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus