S. Nėries g. 8, Vabalninko m., Vabalninko sen., Biržų r. sav., LT-41318 +370 668 76060 vabalninkoskyrius@btvmc.lt

Vabalninko skyriaus gyvenimas 2018-19

      Mokinių priėmimas 2018-2019 m. m. Profesinio mokymo grupių formavimas, jų pasiskirstymas pagal lygmenis. Mokinių skaičius pagal išsilavinimo lygį. Vykdomos profesinio mokymo ir pagrindinio ugdymo programos.

      Išlieka stabilus priėmimas į Biržų technologijų ir verslo mokymo centro (toliau - Centras) profesinio mokymo programas (toliau - PMP), skirtas asmenims turintiems pagrindinį ir siekiantiems vidurinio išsilavinimo, turintiems vidurinį išsilavinimą ir siekiantiems įgyti tik profesinę kvalifikaciją bei specialiųjų poreikių asmenims, siekiantiems įgyti profesinę kvalifikaciją. Centre vykdomas priėmimas į pagrindinio ugdymo programas ( į I ir II gimnazijos klases), skirtas asmenims turintiems pradinį išsilavinimą ir siekiantiems įgyti pagrindinį išsilavinimą.

      2018 - 2019 m. m. ugdymo procesas vykdomas 29 - yje profesinio mokymo grupių, I – oje ir II – oje gimnazijos klasėse mokiniai siekia įgyti pagrindinį išsilavinimą. (2018 m. spalio 2 d. duomenimis mokosi 707 mokinių).

 

 DSC 0935

Mokslo ir žinių diena

     Vasara jau prabėgo, tačiau rugsėjis atneša naujus rūpesčius, džiaugsmus ir atradimus. Mokslo metų pradžios proga Vabalninko skyriuje skambėjo dainos, sveikinimai ir linkėjimai. Sveikinimo žodžius šventės dalyviams – mokiniams, mokytojams, tėveliams ir svečiams išsakė laikinai einantis Biržų technologijų ir verslo mokymo centro direktoriaus pareigas Dainius Žukauskas, Vabalninko skyriaus vedėja Vilija Daukienė, 100-osios grupės auklėtoja Dalė Markutienė, Vabalninko Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų Bažnyčios klebonas kun. Edmundas Rinkevičius.

     Mokykloje prasideda mūsų šalies rytojus. Tik patys esame savo likimo kalviai ir tik nuo mūsų priklauso ateitis. Todėl telydi visą bendruomenę gera nuotaika, kūrybiškumas ir žinių troškimas naujaisiais mokslo metais!

 

 IMG 20180913 135501

Edukacinė išvyka į laikinąją Lietuvos sostinę

     Rugsėjo 13 d. saulėto rudens lydimi, Vabalninko skyriaus pirmų kursų dekoratyvinio želdinimo ir aplinkos tvarkymo verslo darbuotojo ir želdinių tvarkytojo specialybių mokiniai dalyvavo edukacinėje išvykoje į laikinąją šalies sostinę. Rudeninis „pasižvalgymas“, organizuotas profesijos mokytojos Sigitos Čibinskienės ir skyriaus vedėjos Vilijos Daukienės iniciatyva, vyko įvadinio modulio pamokų metu. Kelionės metu mokiniai aplankė Kauno botanikos sodą, oranžeriją, dendrologijos skyrių, Miškų tyrimo institutą, Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegiją bei jos arboretumą.

     Ekskursiją pradėjome nuo Kauno botanikos sodo, kurio darbuotoja papasakojo ir parodė daugybę įdomių dalykų. Šis botanikos sodas gyvuoja daugiau kaip 90 metų, nuolat kviesdamas lankytojus apžiūrėti gausias augalų kolekcijas, didžiausią Lietuvoje oranžeriją ir rožyną. Augalų ekspozicijos ir brandus parkas turi ne tik įdomią istoriją, bet ir pagal buvusio dvaro šeimininko inicialus J ir G suformuotą tvenkinių sistemą. Šiuo metų laiku didžiausią įspūdį palieka masinis jurginų žydėjimas. Mokiniai turėjo galimybę atrasti spalvingą jurginų pasaulį - pamatyti jurginų veislių įvairovę, pasigrožėti Lietuvos, Latvijos ir kitų pasaulio kraštų selekcininkų sukurtų veislių žiedais. Akį džiugino ir prie oranžerijos veikianti gausi Lietuvoje žiemojančių kaktusų kolekcija.

 

 42044815 2326613044238047 7711943517492215808 n

Talka mokomajame ūkyje

     Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriuje ruošiami žemės ūkiui reikalingi specialistai – technikos priežiūros verslo darbuotojai, želdinių tvarkytojai, dekoratyvinio apželdinimo ir aplinkos tvarkymo verslo darbuotojai. Šių specialybių moksleiviai praktinius įgūdžius tobulina skyriaus mokomajame ūkyje, kurį sudaro 73 ha dirbamos žemės. 0,5 ha žemaūgių veislių sodas bei mokomasis šiltnamis.

     Technikos priežiūros verslo darbuotojo specialybės mokiniai natūralioje aplinkoje mokosi arti, kultivuoti, sėti, nes dirbamoje žemėje auginami grikiai, miežiai, kviečiukai, rugiai, bulvės. Želdinių tvarkytojai, dekoratyvinio apželdinimo ir aplinkos tvarkymo verslo darbuotojai sode mokosi genėti, formuoti vaismedžių vainikus, prižiūrėti sodą, šiltamyje augina, sodina, prižiūri gėlių ir daržovių sodinukus.

     Užklupus sezoniniams derliaus nuėmimo darbams į mokomąjį ūkį išeina ne tik šių specialybių moksleiviai. Nors ir sausa buvo šįmetinė vasara, tačiau nudžiugino ypatingai gražiu ir gausiu bulvių derliumi. Į skyriaus vedėjos V. Daukienės kvietimą dalyvauti talkoje noriai atsiliepė visa Centro bendruomenė. Todėl per dvi dienas apie 100 tiek Vabalninko, tiek Biržų skyriaus mokinių, mokytojų ir darbuotojų, dalyvavusių talkoje, nukasė 2 ha bulvių plotą. Į sandėlį buvo suvežta apie 55 t produkcijos.

 

 42183014 290992825063728 8858301831034437632 n

Atnaujintame Vabalninko parke – prasminga veikla

      2018 m. rugsėjo 20 d. Vabalninke buvo organizuota šventė, skirta atnaujinto parko veiklos pradžiai.

     Biržų TVMC Vabalninko skyriaus moksleiviai šioje šventėje buvo aktyvūs visų organizuotų sportinių rungčių dalyviai. Jaunatviška energija, entuziazmas ir sumanus mokytojo Henriko Mejero paskatinimas ir paruošimas nulėmė, kad daugelyje rungčių skyriaus sportininkai tapo nugalėtojais ar prizininkais.

     Žiedų mėtymo rungtyje merginų tarpe nepralenkiama buvo 95 gr. moksleivė Brigita Valuntaitė. Tos pačios grupės moksleivis Džiugas Trečiokas vaikinų tarpe užėmė trečiąją vietą. Smiginio rungtyse antrąją vietą iškovojo 95 gr. moksleivė Viktorija Tarvydaitė.

     Svarsčių kilnojimo rungtyse vaikinų tarpe 71 gr. moksleiviai: Aivaras Bajorūnas tapo antrosios, Kornelijus Mikėnas – trečiosios vietos nugalėtojais. Merginų tarpe trečiąją vietą užėmė 99 gr. mokinė Ernesta Šernaitė.

     Labiausiai džiugina komandinėje vaikinų virvės traukimo rungtyje iškovota pirmoji vieta. Nenugalima stipruolių komanda: Gediminas Aukštikalnis (72 gr.), Aivaras Bajorūnas (71 gr.), Andrius Masilionis (71 gr.), Kornelijus Mikėnas (71 gr.), Remigijus Balčiūnas (83 gr.) ir Gediminas Prakaitis (95 gr.).

 

 IMG 20180923 103013

Parodoje EXPO 2018 Aukštaitija

     Rugsėjo 23 dieną Vabalninko skyriaus mokiniai: Deivydas Mickevičius, Darius Indrulėnas, Simona Zagorskytė bei profesijos mokytojos Sigita Čibinskienė ir Aušra Simėnienė dalyvavo Panevėžyje vykusioje  parodoje EXPO 2018 Aukštaitija. Vabalninko skyriaus komanda joje gamino ir pristatė teritorijos apželdinimo fragmentą bei kambarinių augalų sienelę. Darbštūs ir kūrybingi želdinių tvarkytojo bei dekoratyvinio želdinimo ir aplinkos tvarkymo verslo darbuotojo specialybių mokiniai ir profesijos mokytojos iš atsivežtų žemių, dekoratyvinių akmenų, gausybės augalų ir metalinių sienelių sukūrė parodos lankytojų akį džiuginančias kompozicijas. Tai buvo ilgas, kruopštus, bet malonus darbas. Ypač džiugu dėl to, kad mūsų stendas sulaukė tikrai didelio lankytojų susidomėjimo.

     Parodos metu ne tik pristatinėjome savo specialybes, bet ir turėjome galimybę susipažinti su kitomis profesinėmis Aukštaitijos krašto mokyklomis, jų vykdomomis mokymo programomis, aplankyti kitus tiek patalpoje, tiek lauke įsikūrusius kiemelius, stebėti koncertinę programą.

 

 DSC 1064

Derliaus milžinas 2018

     Rugsėjo 24-28 dienomis Vabalninko skyriuje veikė tradicinė rudens gėrybių ir puokščių paroda „Derliaus milžinas 2018“, kurioje grupės pristatė išradingai sukurtas kompozicijas. Penktadienį (09-28) skyriaus vedėja Vilija Daukienė ir neformaliojo ugdymo organizatorė Valentina Jarutienė aktyviausiems parodos dalyviams išdalino padėkas ir saldžiąsias dovanėles.

 

 DSCF8186

Vabalninko seniūnijos rudens derliaus šventėje

     Spalvotas rugsėjis, kaip ir kasmet, Vabalninko skyriaus bendruomenę atlydėjo į tradicinę Vabalninko seniūnijos rudens derliaus šventę. Išradingi šios šventės organizatoriai ir dalyviai kiekvieną rudenį lankytojams pateikia vis naujų akcentų. Šių metų užduotys – skulptūra/dekoracija iš rudens gėrybių ir rudens pyragas.

     Vabalninko skyriaus komanda šventėje pristatė kiemelį, kuriame pardavinėjo mokomajame ūkyje užaugintą produkciją, aikštę papuošė įspūdinga skulptūra „Gausybės ragas“ ir visus vaišino gaiviausiu iš gaiviausių pyragu „Morkiukas“.

     Diena pralėkė nepastebimai, nes visos šventės metu „saulutė žeme ritinėjosi“, smagi muzika vietoje nustygti neleido, o gausūs garbingų svečių, pirkėjų ir šiaip smalsautojų būriai liežuvį miklinti vertė.

 

 IMG 20180927 121237

Edukacinė ekskursija į Kauną

      Rugsėjo 27 dieną Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus technikos priežiūros verslo darbuotojo ir želdinių tvarkytojo profesijos mokiniai vyko į edukacinę ekskursiją į Kauną Aleksandro Stulginskio universitete (ASU) vykstančią miško, medžioklės ir gyvulininkystės technologijų paroda „Sprendimų ratas 2018“.

     Mokiniai apžiūrėjo ir išbandė parodoje demonstruojamus traktorius. Didžiausią įspūdį paliko MASSEY FERGUSON naujos kartos, pusiau vikšrinis javų kombainas IDEAL savaime susireguliuojantis, kuris buvo bandomas Lietuvoje. Jo gamyba bus pradėta 2019 metais. Susipažino su įvairių užsienio ir Lietuvos firmų gaminama žemės, gyvulininkystės ir miškų technika. Apžiūrėjo įvairaus dydžio talpas degalams su užpildymo kolonėlėmis.

 

 DSCF9013

Viktorina  “Mokesčiai sugrįžta kiekvienam”

2018 m. spalio 8 d. Vabalninko skyriaus moksleiviai Andrius Masilionis, Ignas Sermontis, Gintarė Navalinskaitė kartu su profesijos mokytoja metodininke Violeta Vilkėliene dalyvavo viktorinoje  “Mokesčiai sugrįžta kiekvienam”. Tai  Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos organizuotas renginys, kuriame dalyvavo  beveik 400 Lietuvos moksleivių. Viktorina vyko dviem etapais.  Pirmame reikėjo atsakyti į 30 klausimų. Antrame - atlikti  praktines užduotis. Mūsų moksleiviai pasirodė puikiai - iš 127 komandų pateko į pirmąjį penketuką!

 

 DSC 1069

Paskaita apie saugų eismą

     Spalio 8 d. Vabalninko skyriaus bibliotekoje vyko paskaita apie saugų eismą, kurią skaitė Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos atstovė, saugaus eismo švietimo konsultantė Sandra Dindaitė.

     Tai nebuvo įprasta paskaita apie kelių eismo taisykles. Lektorė klausytojams vaizdžiai pristatė saugų eismą kaip sistemą ir atskirai nagrinėjo kiekvieną jos sudedamąją dalį: Žmogų-Eismo priemonę-Kelią. Naujos technologijos vis labiau skverbiasi į mūsų kasdienį gyvenimą, darydamos jį patogesnį. Paskaitos metu klausytojai sužinojo apie daugybę jau veikiančių arba dar tik besiskinančių kelią naujovių, kad svarbiausias eismo sistemos dalyvis – Žmogus – kelyje būtų saugus. Tam tarnauja įvairios inžinerinės eismo saugumo priemonės, aktyvios ir pasyvios saugumo sistemos automobilyje, išmaniosios priemonės, švietėjiška veikla. Tačiau paties žmogaus žinios ir pastangos elgtis saugiai vis dar labai aktualios. Lektorė ne tik demonstravo įvairias priemones, padedančias didinti pėsčiųjų matomumą kelyje, bet ir davė labai vertingų praktiškų patarimų.

      Paskaitos laikas pralėkė nepastebimai, ir norisi tikėti, kad gautos žinios formuos įgūdį kelyje elgtis atsakingai.

Puslapis 1 iš 4

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

 

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus