S. Nėries g. 8, Vabalninko m., Vabalninko sen., Biržų r. sav., LT-41318 +370 668 76060 vabalninkoskyrius@btvmc.lt

Vabalninko skyriaus gyvenimas 2021-22

      Mokinių priėmimas 2021-2022 m. m.

 

 284854028 474674051098356 4995193941368814576 n

Tegu vaikų veiduose žaidžia šypsena

Pasitinkant Tarptautinę vaikų gynimo dieną BTVMC Vabalninko skyriuje Gegužės 31 d. svečiavosi Vabalninko Balio Sruogos gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus bendruomenė. Juos pasitiko renginio fėjos Tutė (neformaliojo ugdymo organizatorė Valentina Jarutienė) ir Dutė (bibliotekos vedėja Dalia Liaukevičienė) ir BTVMC Vabalninko skyriaus mokiniai bei profesijos mokytojai kurie įtraukė vaikus į žaismingas profesijų pasaulio veiklas.

                      Vaikai dalyvavo įvairiose veiklose.

                       Gamtos pažinimo “Mes ir gamta- viena šeima”, kurią vedė vyr. profesijos mokytoja Sigita Čibinskienė.

                      “Mokausi padėti” socialinio darbuotojo padėjėjo mokymosi bazėje veiklas vedė vyr. profesijos mokytojos Dalia Liaukevičienė ir Valentina Jarutienė.

                      Finansinio raštingumo pamokėlėje “Mano taupyklėlė”,  kurią vedė vyr. profesijos mokytoja Danguolė Repečkienė.

                      Taip pat vaikai dalyvavo ir sporto rungtyse kartu su mokytoju metodininku Henriku Mejeru.

                      Profesijos mokytoja Aušra Simėnienė išpiešė vaikų veidus pasirinktais personažais ir  kartu su vaikais gamino įvairiaspalvius drugelius.

                      Šventėje netrūko fėjų Tutės ir Dutės šėlsmo, žaidimų, šokių ir dainelių. Tikimės, kad smagi, linksma ir spalvota vaikų dienos gynimo šventė  mūsų mažiesiems paliko neišdildomą įspūdį ir norą sugrįžti į kitas naujas veiklas, o gal ateityje net ir pasirinkkti profesiją BTVMC Vabalninko skyriuje.

 

 284073098 2115952631912640 8681017813653354398 n

Tarptautinė konferencija apie mokymąsi pameistrystės būdu

 

     2022 m. gegužės 19 d. Biržų TVMC Vabalninko skyriuje vyko tarptautinė praktinė konferencija „Dualinis mokymas socialinės gerovės švietimo srityje: patirtys ir įžvalgos“. Tai jau antroji konferencija, skirta skleisti pameistrystės įgyvendinimo idėją suinteresuotų šalių tarpe pagal atskiras švietimo sritis. Pirmoji vyko 2021 metų spalio mėnesį ir buvo skirta žemės ūkio srities specialistams.

     Antroji konferencija organizuota kartu su Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centru ir  buvo skirta socialinės gerovės švietimo srities specialistams. Joje dalyvavo socialinės ir švietimo srities politikos formuotojai, socialines paslaugas teikiančių įstaigų administracijos darbuotojai, socialiniai darbuotojai ir jų padėjėjai, seniūnijų socialinio darbo organizatoriai, profesinio mokymo įstaigų praktinio mokymo vadovai ir profesijos mokytojai bei  kiti mokymosi ir darbo galimybėmis socialinių paslaugų teikimo srityje besidomintys asmenys.

     Renginio organizatorių ir pranešėjų tikslas - dalintis vertinga praktine patartimi, atradimais, įžvalgomis bei idėjomis – kaip maksimaliai išnaudoti pameistrystės mokymosi būdo teikiamas galimybes ruošiant darbo rinkai labiausiai reikiamus darbuotojus. Konferenciją atidarė Biržų TVMC direktorius Dainius Korsakas,  dalyvius sveikino Lietuvos Respublikos Seimo narys Valdemaras Valkiūnas, Šiaulių valstybinės kolegijos dekanė Ginta Gerikaitė,  Biržų rajono savivaldybės mero pavaduotoja Audronė Garšvaitė.

 

 284105942 4851776748267834 4093750868169194061 n

Mokiniai tobulino praktinius įgūdžius

Marijampolės sektoriniame praktinio mokymo centre

     2021-2022 mokslo metais Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus Technikos priežiūros verslo darbuotojo modulinės profesinio mokymo programos mokiniai tobulino praktinius įgūdžius Marijampolės sektoriniame praktinio mokymo centre. Pagal projektą 09.4.1-ESFA-T-736-02-0009 “Praktinių įgūdžių įgijimas Marijampolės PRC sektoriniame žemės ūkio technologijų praktinio mokymo centre“ finansuojame socialinio fondo lėšomis, vyko teoriniai ir praktiniai užsiėmimai. Į savaitės trukmės mokymus Biržų TVMC Vabalninko skyriaus mokinai buvo išvykę septynis kartus.

     Mokymo(si) metu mokiniai susipažino su žemės dirbimo, sėjos, sodinimo, pasėlių priežiūros, žolinių pašarų gamybos mašinų konstrukcija, darbinių agregatų sudarymu, reguliavimu, nustatymu, technine priežiūra ir pasitaikančių gedimų šalinimu, taip pat panaudojant maketus ir kitas mokymui skirtas priemones, mokiniai atliko generatorių ir starterių testavimo bei ardymo-surinkimo darbus,  susipažino su įvairių galingumų variklių konstrukcija, technine priežiūra bei remontu ar gedimų šalinimu, taip pat transmisijų valdymu ir technine priežiūra.

     Praktinių užsiėmimų metu mokiniai išmoko ne tik paruošti darbui žemės dirbimo agregatą, jį sureguliuoti, bet ir išbandyti mokomajame lauke – iškultivuotą dirvą suarti apverčiamuoju plūgu, nustatant įvairiais režimais. Didelio susidomėjimo sulaukė javų kombainas, jo technologinis procesas ir valdymas. Visi mokiniai atliko nesudėtingus vairavimo pratimus mokomojoje aikštelėje.

     Laisvalaikiu mokiniai susipažino su Marijampole, lankėsi Poezijos parke, Kačių kiemelyje ir kitose įdomiose miesto vietose.


     Kiekviena praktika yra nuolatinis jauno specialisto rengimo etapas, padedantis įtvirtinti ir plėsti įgytas žinias mokymo(si) procese. Smalsūs būsimi technikos priežiūros verslo darbuotojai patobulino praktinius įgūdžius, kurie sustiprino būsimo specialisto profesinį pasirengimą.

 

 FB IMG 1653024465887

Protmūšis "Kultūrų ratas"

     2022 m. gegužės 18 d. BTVMC Vabalninko skyriaus komanda dalyvavo nuotoliniame protmūšyje "Kultūrų ratas", kurį organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo ugdymo švietimo centras.

 

 

 20220515 152901

Vabalninkas minėjo 230 metų jubiliejų

     Saulėtą, gegužės 15 dieną Vabalninkas minėjo 230 metų jubiliejų. Ta proga Šv. mišias, Vabalninko Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje aukojo kunigas ats. kpt. Jonas Tamošiūnas. Šv. mišių metu pašventinta miesto vėliava.

     Šventės svečius susirinkusius Vabalninko miesto parke, džiugino gausus būrys šokėjų ir meno kolektyvų pasirodymai kuriuos apvainikavo puikus Gintarės Karaliūnaitės koncertas. Vietos gyventojus ir svečius BTVMC Vabalninko skyriaus bendruomenė vaišino laaabai skania koše, kurią meistriškai išvirė Eugenijus Zdanevičius.

 

 IMG 20220512 100935

Respublikinis renginys- konkursas „Žemės meno diena 2022“

    

     2022 m. gegužės 12 d.  VŠĮ Panevėžio profesinio rengimo centro Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio skyriuje vyko Respublikinis renginys- konkursas „Žemės meno diena 2022“, Joniškėlio Karpių dvaro parke. Renginyje – konkurse dalyvavo mokiniai: Viktorija Stepanovaitė, Greta Stepanovaitė, Aistė Vilaitė, Titas Palionis, Mantas Vertelka su mokytojomis vyr. profesijos mokytoja Sigita Čibinskiene ir profesijos mokytoja Kristina Grubinskaite.

     Renginio-konkurso tema – „Laiko smiltys“. Temos išpildyme turėjo atsispindėti mūsų

požiūris, interpretacija, kūrybiškumas. Laikas istoriškai sename parke turi gilią prasmę. Smiltys – tai laikinumas, trapumas, nepastovumas... Devynioliktojo amžiaus rašytojas Charlesas Lambas rašė: „Niekas man nėra toks mįslingas, kaip laikas ir erdvė. Ir vis dėlto niekas manęs mažiau netrikdo negu laikas ir erdvė, nes aš niekada apie juos negalvoju.“

     Konkurso užduotis buvo – sukomponuoti dvimatį arba trimatį kabantį, gulintį, stovintį objektą ar kompoziciją iš gamtinių medžiagų, kurias buvo galima surasti parke. Komandos nariai privalėjo su savimi turėti floristinius įrankius ir priemones.

     Gamta pašykštėjo gero oro, lijo lietus, tačiau nuotaikos nesugadino. Grįžome pilni įspūdžių, pasisėmę naujų idėjų, pabendravę su kitų profesinių mokyklų mokiniais, mokytojais, bendraminčiais. Mūsų mokyklos komandai buvo įteiktas diplomas už avangardiškiausią žemės meno kūrinį, kurį buvome  pavadinę „ Gamta nemėgsta tuštumos...“. 

     Reportažą apie šį renginį transliavo LRT laida „Labas rytas“.

 

 DSC 0732

Respublikinis profesinių mokyklų dekoratyvinio želdinimo ir aplinkos tvarkymo verslo darbuotojo

bei dekoratyvinio apželdinimo darbuotojo padėjėjo mokymo programų mokinių

profesinio meistriškumo konkursas „Kurkime tvarų grožį drauge“

  

     Balandžio 28 dieną, BTVMC Vabalninko skyriuje vyko Respublikinis profesinių mokyklų dekoratyvinio želdinimo ir aplinkos tvarkymo verslo darbuotojo bei dekoratyvinio apželdinimo darbuotojo padėjėjo mokymo programų mokinių  profesinio meistriškumo konkursas  „Kurkime tvarų grožį drauge“.

     Konkurso tikslas - didinti ugdymo(si) turinio įvairovę ruošiant dekoratyvinio želdinimo ir aplinkos tvarkymo verslo darbuotojo bei dekoratyvinio apželdinimo darbuotojo padėjėjo specialybės mokinius. Vienas iš konkurso uždavinių buvo organizuoti įtraukiojo mokymo veiklas, skatinančias mokinius aktyviai kurti ir veikti, bendrauti ir bendradarbiauti, dalytis patirtimi, originaliai ir vaizdžiai pristatyti sukurtus kūrybinius darbus, todėl į konkurso veiklas aktyviai buvo įtraukti ir silpnesnių gebėjimų mokiniai.

     Į renginį atvyko: Zarasų profesinė mokyklos, VŠĮ Panevėžio profesinio rengimo centro Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio skyriaus, Aukštaitijos profesinio rengimo centro, Joniškio žemės ūkio mokyklos, VšĮ Kretingos technologijos ir verslo mokyklos komandos ir 2 komandos iš  BTVMC Vabalninko skyriaus. Iš viso renginyje dalyvavo 7 komandos.

     Konkurso dalyviai turėjo atlikti 3 užduotis. Dvi  individualias - teorinės dalies (žinių) vertinimo testą ir praktinę  Dekoratyvinių augalų, jų sėklų, augalo dalių, daigų pažinimo, bei  komandinę praktinę-kūrybinę - Dekoratyvinių augalų eskizo bei kompozicijos kūrimo užduotis.

     Kol mokiniai atliko užduotis, profesijos mokytojams vyko seminaras Inovatyvūs želdynai kaimiškoje aplinkoje ir jų derėjimo prie aplinkos analizė“, kurį vedė  Klaipėdos universiteto botanikos sodo, botaninių kolekcijų kuratorės, lektorės Laura Normantė, Liuda Razmuvienė. Seminaro dalyviai susipažino su gėlynų tipais ir augalų asortimentu bei gavo vertingos informacijos apie  vaistinius ir prieskoninius augalus. Konkurso dalyvius ir svečius gyva muzika ir dainomis džiugino bei muzikinį foną kūrė BTVMC mokinių grupė Rock-Black-Day (vadovas Elmaras Duderis).

 

 20220407 143900

 Profesinio meistriškumo konkursas

" Tvarumas socialinio darbuotojo profesijoje: bendravimas, dalyvavimas, socialinė atsakomybė"

     Balandžio 7 d. Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centre vyko respublikinis socialinio darbuotojo padėjėjų profesinio meistriškumo konkursas " Tvarumas socialinio darbuotojo profesijoje: bendravimas, dalyvavimas, socialinė atsakomybė"

      Konkurse varžėsi  11 komandų  iš Lietuvos profesinių mokymo įstaigų, kurios turėjo atlikti tris konkursines užduotis: prisistatymą, bendravimą ir emocingo kliento aptarnavimą ir teorinių žinių patikrinimą- testą. BTVMC Vabalninko skyriaus komanda Violeta Prascienienė 136 gr. ir Auksė Butkienė 136 gr.  konkurse užėmė garbingą III vietą. Taip pat, už prisistatymo užduotį paskirta  "Nuotaikingiausios" komandos nominacija. Moksleives konkursui ruošė vyresnioji profesijos mokytoja Dalė Markutienė ir vyresnioji profesijos mokytoja Valentina Jarutienė.

                             Džiaugiamės ir sveikiname nugalėtojas!

 

 277704501 4783486088429559 5201697166747312844 n

„Vidinio kompaso“ paieška vienuolyne

     Kompasas yra vienas seniausių orientacinių prietaisų. Žmonės juo naudojasi kelis šimtus metų. Visi turėtų išmokti taisyklingai naudotis kompasu, kad įspūdinga kelionė ar žygis sklandžiai vyktų, o suaugęs ar vaikas rastų kelią atsidūręs nepažįstamoje vietoje. Ne mažiau svarbu išmokti naudotis ir ,,vidiniu kompasu“. Margaret Silf  knygoje „Vidinis kompasas” rašo, kad „kai mes vieni kitiems patikliai atskleidžiame savo širdies išgyvenimus, patenkame į šventą sritį, kurioje nėra vietos komentarams, kritikai ar pataisymams, čia galimas vien tik atsakas, kylantis iš meilės“.

     Balandžio 1-3 dienomis Švč. Nekaltosios Mergelės Marijos tarnaičių kongregacijos seserys pakvietė Biržų technologijų ir verslo mokymo centro, Vabalninko skyriaus bei Vabalninko Balio Sruogos gimnazijos mokinius įgyvendinti  krikščionišką socialinę programą „Vidinis kompasas“, kurios tikslas – skleisti krikščioniškąsias vertybes einant dvasinio tobulėjimo keliu. Programa vyko ypatingoje vietoje, vienuolyne, kongregacijos namuose.  Neslėpsime, toks nekasdienis kvietimas sukėlė didžiulę intrigą ne tik mokiniams.  Nemažas būrys mokinių, vedami smalsumo ir noro pamatyti tą paslaptingą, uždarą  vienuolių gyvenimą, sudalyvavo rekolekcijose.  Jaunimą nuoširdžiai stebino, kad tarp seserų yra medikių, mokytojų, slaugytojų, kad jos, turėdamos tokias perspektyvias profesijas, gyvena „nuobodoką“ gyvenimą.  Tačiau  kartu praleistos trys dienos  leido jauniems žmonės ne tik iš arčiau susipažinti su Švč. Nekaltosios Mergelės Marijos tarnaičių kongregacijos seserų  kasdieniška vienuoliško gyvenimo aplinka, bet ir betarpiškai bendraujant rasti atsakymus į drąsiai uždavinėjamus pačius įvairiausius klausimus ne tik apie Dievą ir Tikėjimą. Vienuolės atsakė ir į  asmeninius klausimus, kurie buvo užduoti, siekiant suprasti, kas gali atsitikti ar  paveikti žmogų, kad jis pasirinktų tokį neįprastą gyvenimo būdą. Domėtasi,  ar lengva suformuoti vienuolių bendruomenę.  Seserys prisipažino, kad kaip bet kurioje šeimoje, taip ir vienuolyne, iškyla problemų, nes susitinka įvairaus amžiaus, skirtingų tautybių bei charakterių žmonės, tačiau paklusnumas, malda bei nuolankumas padeda išgydyti nesutarimų žaizdas.

 

    

277197959 982739972448308 5743726683396093169 n 

Kovo 25–26 dienomis BTVMC Vabalninko skyriaus mokytojos Vilija Daukienė ir Vilma Indriliūnaitė su mokiniais dalyvavo  „Maisto banko“ akcijoje. Komandos pasidalino į dvi grupes.  Viena grupė   Biržuose, Vytauto g. 4 parduotuvėje „Maxima“, kita Vabalninke, Žolinės a. 5 parduotuvėje „Maxima“.  Akcijos metu buvo paaukoti 707 vienetai maisto produktų, kurie bus skirti sunkiau gyvenantiems BTVMC mokyklos mokiniams ir Ukrainos pabėgėliams.

Dėkojame aukotojams už gerumą .

Puslapis 1 iš 6

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

 

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus