Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Dėliojome Tolerancijos mozaikas

DSC 0105a

      Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti jau tryliktus metus inicijuoja lapkričio 16-osios – Tarptautinės tolerancijos dienos – paminėjimą Lietuvoje. Šių metų Tolerancijos dienos simbolis – MOZAIKA.

      Biržų technologijų ir verslo mokymo centre Tolerancijos dienos minėjimas buvo organizuojamas Etikos mokytojos Laimutės Šlekienės iniciatyva. Centro mokytojai ir mokiniai įsitraukė į šiai dienai skirtas veiklas.

      56 gr. mokiniai per Interjero ir dizaino pamokas (profesijos mokytojas Mindaugas Vegys) apmąstydami 2015 m. Tolerancijos dienos simbolį padarė išvadą, jog gražiausia, įdomiausia ir sudėtingiausia mozaika yra žmogus. Jie kubizmo stiliumi kūrė tapybines portretų mozaikas parodai ,,MozaikŽmogiai“.

      Etikos mokytoja Laimutė Šlekienė Tolerancijos temą analizavo pamokose demonstruodama kino filmus, kurių sukrečiantys bei pamokantys siužetai mokinius skatino permąstyti savo vertybines nuostatas, giliau išgyventi su tolerancija ir netolerancija susijusius jausmus.

      Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Asta Bacevičienė ir Gražina Kregždienė, etikos mokytoja Laimutė Šlekienė bei istorijos mokytoja Giedrė Jankūnienė parengė viktoriną ,,Tolerancija yra vertybė“ (techninė redaktorė profesijos mokytoja Iveta Ruplėnienė). Klausimų mozaika 53 gr. mokinių mąstymą praturtino tolerancijos sampratų įvairove. Jie išgirdo ne vieną įsimintiną tolerancijos pavyzdį iš istorijos ir literatūros pasaulių.

      27 gr. Floristo profesinio mokymo programos mokinės (profesijos mokytoja Ingrida Pranauskaitė) sukūrė floristinę instaliaciją ,,Tolerancijos miestas“. ,,O ar Biržai – tolerantiškas miestas?“ – provokavo mintis spalvingi, žėrintys bokštai.

      55 gr. Konditerio profesinio mokymo programos mokinės (profesijos mokytoja Renata Kaminskienė) iškepė sausainių ir pagamino želė. Vaišindamiesi jais aptarėme nuveiktus darbus ir nusprendėme, kad vis dėlto gražiausia mozaika – tai Centro mokytojų ir mokinių kūrybiškas bendravimas, bendradarbiavimas ir iš to gimę puikūs rezultatai.

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus