Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Kūrybinės patirtys

      Jau antri metai mūsų mokykla dalyvauja projekte „Kūrybinės patirtys“. 2018m. rugsėjo 21 dieną 92 grupės mokinės: Gabija-Emilija Balčiūnaitė, Neda Morkūnaitė dalyvavo paauglių emocinės psichinės sveikatos gerinimo tarpmokykliniame projekte.

      Sudėtingas paauglystės tarpsnis pasireiškia mokinių prieštaravimais, neigimais bei domėjimosi stoka. Paaugliai ima kritiškai vertinti savo kūrybinius gebėjimus dailės srityje. Neretai dėl įgūdžių stokos bei savo kūrybinių galių nuvertinimo šiame amžiaus tarpsnyje mokiniams dingsta noras piešti. Būtent dėl šių priežasčių buvo organizuotas dailės pleneras prie Biržų pilies „Rudens etiudai“. Mokiniai tris valandas piešė, tapė peizažus. Vaikų įtraukimas į plenerinę kūrybą skatina bendradarbiauti ir bendrauti. Kūrybiniai plenero darbai buvo eksponuojami parodoje, skirtoje Mokytojo dienai, rajono ŠPT patalpose.

      2018 m. spalio 10 d. 92 grupės mokinės Ernesta Šalkauskaitė, Neda Morkūnaitė ir II gim. klasės mokinys Markas Gailevičius dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse - „kaligrafija - Mano vardas“. Mokiniai kūrė kompozicijas. Darbai buvo atliekami grafinėmis priemonėmis - markeriais, tušu, teptukais. Iš sukurtų mokinių darbų buvo komponuojama projekto dalyvių foto sienelė.

      2019 m. rugsėjo 20 d. į plenerą Biržų pilyje „Rudens nuojauta“ vyko 92 grupės mokinės Neda Morkūnaitė, Gerda Lapėnaitė, Justina Drevinskaitė ir II gim. kl. mokinės: Raminta Kiekšaitė, Greta Gailevičiūtė.

      2019 m. spalio 10 d. ŠPT vyko teorinis ir praktinis mokymas. Dailės terapija nėra skirta išmokyti „gražiai“ ir „tinkamai“ piešti, čia svarbiausias yra procesas, o ne rezultatas. Dalyviai analizavo savo atliktus darbus. Visa tai padeda geriau pažinti save, pamatyti savo kūrybą kitų akimis bei spręsti individualius sunkumus.

      Praktinė užduotis-kūrybinės dirbtuvės, tapybos technikų įvairovės taikymas kūrybiniam darbe „Rudeninis lapas“. Nedos Morkūnaitės nutapyti rudeniniai lapai pripažinti geriausiais. Jai įteikta dovanėlė.

      Visų projekto dalyvių darbai eksponuojami ŠPT nutapytų rudeninių lapų sienelėje iki gruodžio mėnesio.

Dailės mokytoja Vitalija Pociūnienė

      

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus