S. Nėries g. 8, Vabalninko m., Vabalninko sen., Biržų r. sav., LT-41318 +370 668 76060 vabalninkoskyrius@btvmc.lt

      Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriuje įgyvendintas  Biržų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšomis finansuotas sveikatingumo programos tęstinis  projektas „Gyvenk sveikiau 2“, skirtas  BTVMC Vabalninko skyriuje 11-12 klasėse ir pagal profesinio mokymo programas su socialinių įgūdžių mokymosi programa besimokantiems mokiniams. Projekto vadovė - neformaliojo ugdymo organizatorė Valentina Jarutienė.

     Projektu buvo siekiama stiprinti programos dalyvių psichinę sveikatą, skatinti fizinį aktyvumą ir ugdyti ilgalaikius sveikatos stiprinimo  įgūdžius. Visos veiklos orientuotos į tris kryptis: sveikos gyvensenos nuostatų ugdymą, psichinės  sveikatos gerinimą ir  fizinį aktyvumą. Mokiniai, dalyvaudami ilgalaikėse projekto priemonėse (atpalaiduojančio kvėpavimo, spalvų, muzikos ir judesio terapijos užsiėmimai), mokėsi  tinkamai reaguoti užklupus  emocinėmis  problemoms, o įsitraukę į aktyvaus laisvalaikio praleidimo veiklas (sportinės varžybos, žygis pėsčiomis, baseino pramogos), ugdėsi ilgalaikį fizinio aktyvumo poreikį. Vyko įvairios paskaitos apie fizinės ir psichinės sveikatos gerinimo būdus, žalingų įpročių prevenciją, sveiką gyvenseną, praktikumai, literatūros paroda ir pristatymas, viktorinos ir konkursai. Projektas įgyvendintas bendradarbiaujant su Biržų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro, Lietuvos Kariuomenės karo prievolės ir komplektavimo tarnybos Panevėžio regioninis karo prievolės ir komplektavimo skyriaus Biržų poskyrio,  Panevėžio aps. VPK Biržų r. policijos komisariato  specialistais. 

     Įvairios, žaismingos ir įtraukiančios projekto veiklos didina sveiko bei aktyvaus gyvenimo būdo siekį, o mokiniai teigiamai vertina savo patirtis dalyvaujant įvairiose veiklose, pastebi teigiamus gyvenimo būdo ir vertybinių nuostatų pokyčius ir tikisi projekto tęstinumo.

Dalia Liaukevičienė

    

 

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

 

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus