S. Nėries g. 8, Vabalninko m., Vabalninko sen., Biržų r. sav., LT-41318 +370 668 76060 vabalninkoskyrius@btvmc.lt

Akcija „Padovanok bibliotekai knygą“

 

7grdovanosa      Lapkričio 14-24 dienomis Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriuje vyko akcija „Padovanok bibliotekai knygą“. Tai integruota bibliotekos, neformalaus ugdymo bei pramonės įmonių prekybos konsultantų mokymo programos mokinių veikla. Pagal akcijos taisykles iš asmeninių bibliotekų buvo renkamos knygos, vertinamos pagal pateiktus kriterijus, galvojama, kaip išradingiau pristatyti.

      Pagrindinis akcijos reikalavimas, kad dovanojamos knygos būtų išleistos ne anksčiau nei 2000 m. Pramonės įmonių prekybos konsultanto specialybės mokiniai kartu su profesijos mokytoja V. Vilkeliene rūpinosi šios akcijos reklama: kūrė, gamino ir platino akcijos skelbimus, kvietimus, lankstinukus, skirtukus.

      Lapkričio 21 d. bibliotekoje vyko pirmasis akcijos renginys - surinktų knygų pristatymas. Jį prasmingu žodžiu pradėjo ir vedė bibliotekos vedėja D. Liaukevičienė. Renginio metu buvo pristatyta 60 knygų. Visos jos, atsižvelgiant į leidimo metus, buvo įvertintos nuo 1 iki 3 balų. Už kiekvieną balą buvo skiriamas mokinių darytas skirtukas. Šie skirtukai – simboliniai knygų mugės bilietai. Pristatydami knygas mokiniai galėjo išsakyti pageidavimus, kurios iš jų dovanojamų knygų turi būtinai likti bibliotekoje, o kurias galima perduoti į knygų mugę. Iš 60 pristatytų knygų bibliotekai buvo paliktos 9 mokinių ir komisijos nuomone išliekamąją vertę turinčios arba pačios naujausios ir jaunimui aktualiausios knygos, o 51 perduota į mugę. Akcijos metu daugiausia buvo surinkta 2005-2009 metais išleistų knygų. Džiugino skaitytojų išradingumas: raiškus ir įtaigus žodis, muzika, rankų darbo suvenyrai, plakatai – viskas skatino imti į rankas pristatomas knygas.

      Lapkričio 22-23 d. bibliotekoje veikė dovanojamų/keičiamų knygų paroda, kurios metu buvo galima susipažinti su knygomis ir išsirinkti patikusią asmeninei bibliotekai.

      Akcijos kulminacija - lapkričio 24 d. pertraukų metu II a. vestibiulyje veikusi knygų mugė. Mokiniai, mokytojai, darbuotojai aktyviai domėjosi ekspozicija, keitė renginio metu gautus skirtukus į knygas. Čia pat veikė ir „Bankas“, kur buvo galima „užsidirbti“ papildomų skirtukų. Pramonės įmonių prekybos konsultanto specialybės mokinių išradingos užduotys tik patvirtino, kad dėl patikusios knygos verta stengtis – mugės dalyviai su entuziazmu spėjo mįsles, deklamavo eilėraščius, raiškiai skaitė tekstus, o knygos tirpte tirpo... Baigiantis mugei ant stalų tebuvo likę keletas egzempliorių. Šios knygos buvo perduotos bibliotekos fondams. Maloniai nustebino 7 grupės vaikinai – aktyviai dalyvavę „Banko“ skirtukų „pirkimo“ operacijoje jie įsigijo 7 knygas ir perdavė jas bibliotekai. „Nesame godūs, mums šios knygos patiko, bet norime, kad jas galėtų skaityti ir draugai“ – džiaugėsi vaikinai.

      Aktyviausi akcijos dalyviai, grupės, jų vadovai, pramonės įmonių prekybos konsultanto specialybės mokiniai – visi prisidėję prie sėkmingo šios akcijos įgyvendinimo, buvo apdovanoti Vabalninko skyriaus administracijos padėkos raštais.

      „Ši akcija – knygos, šviesos ir veiklos šventė. Smagu dėl pasipildžiusių bibliotekos fondų, tačiau dar labiau džiugina akcijos dalyvių aktyvumas. Šiame technologijų ir skubos pasaulyje gera knyga tampa ypač didele vertybe, todėl linkiu surasti geras knygas ir jas skaityti. Labai tikiuosi, kad tarp šiandien įsigytų knygų bus tokių, kurios privers susimąstyti, kurios „supurtys“ jus ir taps artimos. Tokių, kurias norėsis perskaityti dar kartą...“ – baigdama renginį kalbėjo jo iniciatorė, bibliotekos vedėja Dalia Liaukevičienė.

      

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

 

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus