S. Nėries g. 8, Vabalninko m., Vabalninko sen., Biržų r. sav., LT-41318 +370 668 76060 vabalninkoskyrius@btvmc.lt

„Savaitė BE PATYČIŲ“ Vabalninko skyriuje

 

      Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyrius prisijungė prie savaitės be patyčių renginių organizuodamas „Draugystės savaitę“. Akciją inicijavo bibliotekos vedėja Dalia Liaukevičienė ir neformaliojo ugdymo organizatorė Valentina Jarutienė. Organizatorės siekė akcentuoti pagarbos ir draugiško bendravimo svarbą bendruomenėje. Visą savaitę bibliotekoje veikė stendas su svarbia informacija ir kontaktais – kur galima kreiptis iškilus įvairiems rūpesčiams. Vyko sporto varžybos, bendrabutyje buvo renkamas draugiškiausias kambarys. Grupės kūrė „Draugystės medį“, o lietuvių kalbos mokytojai organizavo esė konkursą „Grupės draugystės istorija“.

      Kaip sekėsi draugiškai bendrauti ir bendradarbiauti aptarėme susirinkę į „Draugystės vakarą“. Renginio vedėja Dalia Liaukevičienė pasidžiaugė, kad „Draugystės savaitė“ sutapo su labai aktyviu mokyklai metu – vyko ne tik „Savaitės be patyčių“ numatytos veiklos, bet ir Donelaičio 300-ųjų gimimo metinių minėjimo projekto renginys, atvirų durų savaitė ir atvirų durų diena. Tai, kad buvo įvykdytos visos numatytos veiklos ir yra didžiausias bendruomenės draugiškumo įrodymas: gebėti pasitarti, susitarti, pasidalinti veiklomis, prisiimti atsakomybę, ištiesti pagalbos ranką nespėjančiam, pasidžiaugti draugo sėkme, priimti draugišką kritiką ir taisyti klaidas – visa tai patikrino draugystės tvirtumą.

      „Draugystės vakaro“ metu kiekviena grupė pristatė „Grupės draugystės medžius“, o bendrabučio tarybos narės - draugiško bendravimo bendrabutyje akimirkas. Socialinė pedagogė linkėjo, kad patyčių nebūtų ne tą vieną savaitę per metus, draugiškai gyventi reikia visada. Vabalninko skyriaus vedėja Vilija Daukienė įteikė padėkos raštus sporto varžybų nugalėtojams:

      Tritaškio metimo į krepšį varžybose I vietą užėmusiam Modestui Orliniui, II-ą vietą – Tomui Švedarauskui, III-ią vietą Valdui Petrauskui. Kamuolio nuo vidurio linijos metimo varžybų nugalėtojui Tomui Švedarauskui, geriausiam draugiškų krepšinio varžybų su Nemunėlio Radviliškio komanda žaidėjui Žilvinui Kiekšai.

      Diplomai buvo įteikti ir bendrabutyje vykusio „Draugiškiausio kambario“ konkurso nugalėtojams: I vieta buvo skirta 15 kambariui (Inga Čirvinskaitė) ir 39 kambariui (Žygimantas Pirtinas, Mantas Žalnieriūnas, Darius Žalnieriūnas, Juozas Lukomskis). II vieta atiteko 13 kambariui (Justina Zeberinšytė-Zebersytė ir Dovilė Zeberinšytė-Zebersytė) ir 32 kambariui (Vilmantas Legys, Ričardas Legys, Dandrijus Miltakis). III vietos nugalėtojais buvo pripažinti 14 kambarys (Eglė Kavaliauskaitė ir Sandra Pranckūnaitė) ir 27 kambarys (Žilvinas Kiekša, Justinas Tuomelis, Deivydas Pilkauskas).

      Padėkos raštais buvo apdovanoti ir „Grupės draugystės medžius“ kūrusios bei pristačiusios grupės. O mokinių kurti medžiai papuošė atnaujintą mokytojų kambarį.

      „Branginkite draugus, išmokite rašyti patirtas skriaudas ant smėlio, o patirtą džiaugsmą – ant akmens“ – baigdama renginį linkėjo Dalia Liaukevičienė.

      

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

 

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus