S. Nėries g. 8, Vabalninko m., Vabalninko sen., Biržų r. sav., LT-41318 +370 668 76060 vabalninkoskyrius@btvmc.lt

BTVMC Vabalninko skyriuje – Atvirų durų diena

  DSC0011

Balandžio 6 dieną Vabalninko skyriuje vyko Atvirų durų diena. Jos tikslas – supažindinti 9-12 klasių mokinius, jų tėvelius, mokytojus su mokyklos galimybėmis: ko ir kaip galima mokytis, kokia įranga ir technika naudojama mokantis profesijos, kokios neformaliojo ugdymo veiklos galimybės ir kita. Į Atvirų durų dieną atvyko mokiniai su savo mokytojais ir tėvais iš Panevėžio raj. Karsakiškio Strazdelio pagrindinės mokyklos, Paliūniškio pagrindinės mokyklos, Pasvalio specialiosios mokyklos, Biržų r. Vabalninko B.Sruogos gimnazijos, vaikų socializacijos centro „Širvėna“.

 

Už Atvirų durų dienos renginių koordinavimą atsakinga Vabalninko skyriaus vedėja Vilija Daukienė savo pranešime akcentavo, kad kiekvienais metais kvalifikuotų darbininkų poreikis ir poreikis jaunimo bei suaugusiųjų profesiniam mokymui auga. Džiugu, kad kyla profesinio mokymo populiarumas ir kokybė. Vabalninko skyriuje sudarytos palankios sąlygos ne tik mokytis, bet ir ilsėtis. Gerai lankantys pamokas, pažangūs mokiniai gauna stipendijas, visiems pageidaujantiems suteikiamas bendrabutis.

Praktinio mokymo vadovas Almantas Janušonis apžvelgė praktinio mokymo galimybes ir perspektyvas: „mūsų tikslas – užtikrinti, kad mokiniai praktiškai susipažinę ir naudodami naujausias technologijas ir įrangą, įgytų darbo rinkos poreikius atitinkančius praktinius gebėjimus“.

Vabalninko skyriaus mokiniai dalyvauja tarptautiniuose mobilumo projektuose. Vasario mėnesį penki technikos priežiūros verslo darbuotojo specialybės trečio kurso mokiniai tobulino profesinius įgūdžius trijų savaičių stažuotėje Portugalijoje. Renginio metu projekto dalyviai ir kartu vykusi anglų k. mokytoja metodininkė Marytė Martinkevičienė pasidalino įspūdžiais iš stažuotės.

Vabalninko skyriuje ne tik stiprinamas praktinis mokymas, bendrasis ugdymas, bet daug dėmesio skiriama ir mokinių saviraiškai, užimtumui, prevencijai, laisvalaikiui. Mokykloje vyksta įvairūs renginiai, akcijos, konkursai, veikia sporto, estradinio dainavimo, socializacijos, žurnalistinio raštingumo, automobilininkų būreliai. Tuo galėjo įsitikinti Atvirų durų dienos svečiai, stebėdami nuotaikingą meninę programą, apžiūrėdami mokyklą, papuoštą įspūdingais rankų darbo kūriniais (mokytojos Valentina Jarutienė, Vida Skujienė, Sigita Čibinskienė).

Po oficialios Atvirų durų dienos dalies mokyklos svečiai susipažino su kabinetais ir laboratorijomis, atliko juose praktines žaidybines užduotis, apžiūrėjo techniką, aplankė mokyklos bendrabutį, valgykloje vaišinosi bulvių plokštainiu. Po skanių pietų mokiniai rinkosi į mokyklos mažąją salę, kur vyko šokiai, o mokytojai - į bibliotekoje vykusį kvalifikacijos kėlimo seminarą “Skirtingų gebėjimų mokinių karjeros perspektyvos“, kurį parengė ir vedė etikos mokytoja metodininkė Dalia Liaukevičienė ir anglų kalbos mokytoja metodininkė Marytė Martinkevičienė.

Atvirų durų diena – puiki galimybė baigusiems pagrindinį ir vidurinį mokymą savo akimis pamatyti, kaip ir ko mokomasi Vabalninko skyriuje, kokia neformaliojo ugdymo veikla, kokia teorinio bei praktinio ugdymo bazė.

 

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

 

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus