S. Nėries g. 8, Vabalninko m., Vabalninko sen., Biržų r. sav., LT-41318 +370 668 76060 vabalninkoskyrius@btvmc.lt

 

 DSCF8998

Varžėsi būsimieji žemdirbiai

     Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyrius, kitą rudenį pasitiksiantis 95 metų jubiliejų, yra žinomas kaip  mokykla, turinti ilgametę žemdirbių rengimo patirtį ir tradicijas. O tai – ne tik kelios besimokančiųjų kartos, tūkstančiai Lietuvos žemės ūkiui reikalingų specialistų, bet ir nauji iššūkiai. Juk tam, kad Lietuva ir žemės ūkis klestėtų, reikia išsilavinusių, perspektyvių, ambicingų ir žemę mylinčių jaunų žmonių. Vienas iš būdų tokiems žmonės atsiskleisti yra profesinio meistriškumo konkursai.

    Spalio 24 d. Vabalninko skyriuje įvyko jau tradicija tampantis trečiasis Respublikinis būsimų žemės ūkio specialistų profesinio meistriškumo konkursas „Ruošk ratus žiemą...2018“. Jame dalyvavo po du technikos priežiūros verslo darbuotojo profesinio mokymo programos moksleivius iš VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos, Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos, Joniškio žemės ūkio mokyklos, VšĮ Panevėžio profesinio rengimo centro, Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos, Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus ir Zarasų žemės ūkio mokyklos.

     Į konkursą mokinius atlydėję ir juos ruošę mokytojai dalyvavo vertinimo komisijų darbe, o konkursantams teko įveikti po vieną teorinę ir 7 praktines užduotis.

Konkurso prizininku tapo Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos moksleivis Dominykas Leonavičius. 2 vietą užėmė Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus moksleivis Andrius Masilionis, o 3 vieta atiteko Justinui Gedraičiui iš Joniškio žemės ūkio mokyklos.

     Kiekvienoje rungtyje geriausiai pasirodęs dalyvis buvo apdovanotas diplomu, prizu ir atminimo dovanėlėmis.

     Dalykinį testą geriausiai atliko Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus moksleivis Džiugas Trečiokas.

     Kitų praktinių užduočių nugalėtojais tapo:

     Suvirinimo užduoties - Joniškio žemės ūkio mokyklos moksleivis Justinas Gedraitis.

     Techninių matavimų užduoties - Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos moksleivis Matas Vasiliauskas.

     Detalių atpažinimo užduoties - Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos moksleivis Danielius Karpavičius.

     Traktoriaus kasdieninės techninės priežiūros užduoties - VšĮ Panevėžio profesinio rengimo centro moksleivis Matas Grinkas.

     Eksploatacinių medžiagų atpažinimo ir apibūdinimo užduoties - VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos moksleivis Vygintas Žukauskas.

     Automobilio šviesų patikros - Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos moksleivis Dominykas Leonavičius.

     Figūrinio važiavimo su traktoriais ir agregatais - Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus moksleivis Andrius Masilionis.

     Renginio organizatoriai dėkoja Biržų rajono savivaldybei už finansavimą, o LR Seimo nariui Viktorui Rinkevičiui, Biržų rajono savivaldybės tarybos nariams Adofui Rinkūnui ir Aidui Vaitkevičiui, UAB „Biržų duona“, AB East West Agro, Gintaro Strautinio IĮ, ūkininkams Kęstučiui Armonui, Petrui Aukštikalniui, Tomui Indriliūnui, Adolfui Jasinevičiui, Jurijui Klepeckui, Jonui Manikui, Kęstučiui Sinkevičiui, Vaidui Sriubikei, Stasiui Stačkūnui už visokeriopą paramą organizuojant ir vykdant trečiąjį respublikinį būsimų žemės ūkio specialistų profesinio meistriškumo konkursą „Ruošk ratus žiemą...2018“.

Dalia Liaukevičienė

 

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

 

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus