S. Nėries g. 8, Vabalninko m., Vabalninko sen., Biržų r. sav., LT-41318 +370 668 76060 vabalninkoskyrius@btvmc.lt

 

 Verslo zinios

Respublikinis profesinių mokyklų mokinių ekonomikos ir verslo žinių konkursas

Verslo žinios karjeros sėkmei 5

     2019-02-13 Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyrius penktąjį kartą sukvietė profesinių mokyklų komandas į Respublikinį profesinių mokyklų mokinių ekonomikos ir verslo žinių konkursą „Verslo žinios karjeros sėkmei 5“. Besiruošiant ir dalyvaujant tokio pobūdžio  konkurse mokiniai skatinami ugdytis verslumo ir konkurencingumo gebėjimus. Juk aktyvumas, žingeidumas, kūrybiškumas, ekonominis išprusimas – tai savybės, ne tik galinčios jauną žmogų vesti sėkmingos veiklos keliu. Šios savybės įgalina kurti novatoriškas ir ekonomiškai pagrįstas idėjas, o jų įgyvendinimas svarbus ir visos šalies gerovei.

     Penktajame ekonomikos ir verslo žinių konkurse šiemet dalyvavo 12 komandų iš Biržų technologijų ir verslo mokymo centro; Anykščių technologijos mokyklos, Panevėžio profesinio rengimo centro, Alantos technologijos ir verslo mokyklos, Joniškio žemės ūkio mokyklos, Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos, Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos, Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės profesinio rengimo centro,   Rokiškio technologijos, verslo ir žemės ūkio mokyklos, Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos bei Žeimelio žemės ūkio mokyklos.

     Konkurso dalyvius sveikino renginio šeimininkai ir svečiai: laikinai einantis Biržų technologijų ir verslo mokymo centro direktoriaus pareigas Dainius Žukauskas, Vabalninko skyriaus vedėja Vilija Daukienė,   Biržų rajono savivaldybės atstovai - meras Valdemaras Valkiūnas,  vicemerė Irutė Varzienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Rimantas Jocius. Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Biržų poskyrio vedėja Astra Kiškienė, Lietuvos automobilių kelių direkcijos saugaus eismo švietimo konsultantė Sandra Dindaitė.

     Konkurso metu mokiniai atliko teorinį testą, kūrė „Ateities mokyklos“ viziją, sprendė ekonominius kryžiažodžius, dalyvavo protų mūšyje, demonstravo komandinio darbo įgūdžius atlikdami loginę užduotį ir sprendimų priėmimo kompetencijas marketingo rungtyje.

     Kol mokiniai atliko užduotis mokytojai dalyvavo kvalifikacijos kėlimo renginyje. Paskaitą „Kultūros ir verslo suderinamumas“ skaitė Biržų r. sav. vicemerė Irutė Varzienė.

     Po pustrečios valandos įtempto darbo komisija suskaičiavo rezultatus ir paskelbė nugalėtojus.

     Pirmąją vietą konkurse iškovojo Justina Beniulienė iš Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos. Justiną konkursui ruošė mokytoja Vida Koiro.

     Antroji vieta atiteko Matui Petraičiui iš Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės profesinio rengimo centro. Mokytoja – Irena Šulskienė.

     Trečiosios vietos nugalėtoju paskelbtas Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus moksleivis Saulius Brazinskas. Mokytoja – Violeta Vilkėlienė.

     Komandinio darbo įgūdžių reikalavo dvi konkurso rungtys. Geriausią „Ateities mokyklos“ viziją sukūrė ir pristatė Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos komanda: Raminta Masiulionytė ir Sandra Pacepavičiūtė. Loginės rungties nugalėtojais tapo Anykščių technologijų mokyklos komanda: Neringa Maslauskienė ir Ignas Kontrimavičius.

     Komisija skyrė keturis apdovanojimus už geriausiai atliktas atskiras konkurso užduotis. Už geriausiai atliktą ekonominių žinių testą diplomu buvo apdovanota Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos moksleivė Ieva Ochmanė. Viktorinos „Proto mūšis“ laimėtoju pripažintas Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus moksleivis Saulius Brazinskas. Ekonominį kryžiažodį geriausiai išsprendė Matas Petraitis iš Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės profesinio rengimo centro. O marketingo rungtis geriausiai pavyko Ignui Sermončiui, Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus moksleiviui.

     Visi konkurso dalyviai gavo padėkas už dalyvavimą ir atminimo dovanėles.

    Gerą nuotaiką ir muzikinius kūrinius renginio dalyviams dovanojo neformaliojo ugdymo organizatorės Valentinos Jarutienės paruošti mokinai bei Modesto Samulėno vadovaujama kapela „Ištikimi draugai“ iš Žilpamūšio.

  

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

 

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus