S. Nėries g. 8, Vabalninko m., Vabalninko sen., Biržų r. sav., LT-41318 +370 668 76060 vabalninkoskyrius@btvmc.lt

 

 1

KOVO 20 – PASAULINĖ ŽEMĖS DIENA

     Pavasario lygiadienis – Pasaulinė Žemės diena – mus ragina ir įpareigoja konkrečiais darbais prisidėti prie gamtinės aplinkos puoselėjimo ir saugojimo. Tą galime atlikti kiekvienas savo kieme, namų aplinkoje, darbo vietoje.

     Vyresnioji biologijos mokytoja Sigita Čibinskienė šiemet pakvietė mokinius per biologijos(83,84,95,96 grupės) ir dendrologijos (97 grupė) pamokas kūrybiškai paminėti Pasaulinę Žemės dieną, pademonstruoti ekologines žinias, apmąstyti mūsų planetos problemas ir ieškoti būdų, kaip per kasdienę veiklą prisidėti prie gamtos išsaugojimo.

     Šių pamokų metu mokiniai ruošė ir pristatė ekologinius herbus, rašė „Žinią Žemei“, gamino inkilus, klausydami įrašų su paukščių balsais, įvardino, koks tai sparnuotis. Želdinių tvarkytojo grupės mokiniai prisiminė Lietuvos paukščius, vabzdžius, medžius ir vaistinius augalus.

     Rašytojas Kazys Saja yra ištaręs tokią frazę: „Esame vartotojai. Suvartojame viską. Net ir gamtą, kad daugiau niekas jos „nesuvartotų“... Graudu pripažinti, tačiau rašytojas iš tiesų buvo teisus.

     Gamta mūsų bankas, kuris už mūsų imamus kreditus neprašo palūkanų, o negrąžinus skolos, nekviečia antstolių, kad skolas iš mūsų išieškotų ar apskritai pasiūlytų išsikraustyti...

     Todėl rūpintis Žemės išsaugojimu privalome visi. Ir pradėti verta nuo mažų ir, atrodytų, nežymių darbų – popieriaus ir elektros taupymo, langų ir durų sandarumo, vandens čiaupų sutvarkymo – taip prisidėsime prie Žemės išteklių tausojimo, taršos bei globalinio atšilimo mažinimo.

 

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

 

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus