S. Nėries g. 8, Vabalninko m., Vabalninko sen., Biržų r. sav., LT-41318 +370 668 76060 vabalninkoskyrius@btvmc.lt

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/btvmc/domains/btvmc.lt/public_html/plugins/content/sigplus/metadata.php on line 325

 

 20211018 104039

Dėmesys mažina socialinę atskirtį

             Spalio 17 d., visame pasaulyje minima Tarptautinė kovos su skurdu ir socialine atskirtimi diena. Ši diena skirta atkreipti dėmesį į skurdžiausius pasaulio žmones, įsigilinti į skurdo priežastis ir pasekmes, suvokti jo paplitimą mūsų visuomenėje. Nors gyvename XXI amžiuje, Lietuva jau daugelį metų atkakliai bando mažinti skurdą, nes nepritekliuje gyvenantys žmonės dažnai yra stigmatizuojami, kaltinami ir išstumiami iš visuomenės gyvenimo. Sprendžiant  rimtą visuomenės problemą, šiam tikslui  2000 metais buvo parengta skurdo mažinimo strategija, kuriami įvairūs projektai, inicijuojamos programos.

     Deja,  situacija išlieka sudėtinga – skurdą įveikti pavyksta ne kiekvienam. Dėl vyraujančių specifinių problemų kaime yra nemažai  menką išsilavinimą turinčių asmenų, senyvo amžiaus vienišų žmonių ir daugiavaikių šeimų, kuriose auga daug pažeidžiamų vaikų. Žinodami esamą padėtį, Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriuje besimokantys būsimieji socialinių darbuotojų padėjėjai kartu su šios profesijos mokytojais nutarė aplankyti labiausiai pažeidžiamus Vabalninko seniūnijos gyventojus ir kaip šilumos ir gerumo simbolį įteikti karštos sriubos stiklainį. Į kvietimą prisidėti prie šios veiklos noriai atsiliepė Vabalninko seniūnija, Vabalninko bendruomenė,  parduotuvės INDRITUS UAB savininkai, „Maisto banko“ skyrius Panevėžyje, įmonės SAMPRATA UAB direktorius Tomas Kavaliauskas. Visos išvardytos įmonės ir geros valios žmonės prisidėjo prie  maisto paketų paruošimo, taip pasidalindami savo gerumu bei empatija.

     BTVMC Vabalninko skyriaus virėja Jūratės Mačinskienė pasirūpino karšta sriuba. Vabalninko skyriaus socialinio darbuotojo padėjėjo mokymo programos moksleiviai vadovaujami neformaliojo ugdymo organizatorės surinktus stiklainius puošė rankų darbo lipdukais su palinkėjimais bei sukomplektavo maisto paketus. Aplankyti žmonių ir išdalinti paruoštų dovanų vyko Vabalninko skyriaus vedėja Vilija Daukienė, mokytojos Valentina Jarutienė, Dalė Markutienė, Vabalninko seniūnas Laimutis Brazdžionis ir socialinio darbo organizatorė Laura Navalinskienė. Šių susitikimų tikslas - ne tik dovanoti karštos sriubos stiklainį ar maisto paketą, bet ir dalinti lankstinukus „Ką turėčiau žinoti apie VAKCINACIJĄ?“  ir taip kviesti  žmones  skiepytis nuo COVID -19. Bendraudami su žmonėmis supratome, kad pusė jų nėra pasiskiepiję. Vieni skiepus prilygina savižudybei, antri nesiskiepija, nes nenori ar bijo, treti bandė įtikinti, kad gyvena nuošaliose vietovėse ir jų pandemija nepasieks.

     Be to, mūsų gerumo akcija turėjo ir paslėptą tikslą - priversti žmones susimąstyti, ar jų pasirinktas kelias teisingas. Jauniems žmonėms akcentavome, kad sunki finansinė padėtis gali būti laikinas etapas kiekvieno gyvenime, tačiau pakeitus gyvenimo būdą, įpročius, visa, kas bloga, gali likti praeityje. Akcentavome, kad nenoras skiepytis gali turėti nepataisomų pasekmių. Vabalninko seniūnas susitikimų metu klausė žmonių, su kokiomis problemomis susiduria, kokios pagalbos reikėtų, domėjosi, ar žmonės pasiruošę šaltajam metų sezonui, informavo, kokiais telefonais kreiptis iškilus reikalui.

     Aplankėme apie penkiasdešimt Vabalninko seniūnijos gyventojų ir sutikome daug žmonių, kuriais galime pagrįstai didžiuotis, nulenkti galvas prieš jų darbštumą bei norą gražiai gyventi. Susitikome ir su tais, kuriuos savitas gyvenimo požiūris bei žalingi įpročiai daro skurdo įkaitais. Priėjome prie vieningos išvados, kad  žmogaus gyvenimo kokybei įtakos turi ne tik gaunama pinigų suma, bet ir jo paties turimos vertybės, o  norint padėti žmogui neužtenka ištiesti pagalbos ranką. Reikia, kad žmogus pats norėtų į ją kabintis.

   

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

 

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus