Konditerija yra menas. Šiandien virtuvėje praleidžiame ganėtinai daug laiko ir gaminame patys. Ieškome įdomių receptų, eksperimentuojame, kepame, puošiame savo desertą - meno kūrinį.
Mokykloje išmokome konditerijos pagrindų, pritaikant naujus produktus ir naujas technologijas sukuriame daug įdomių, naujų kepinių. Reikia tik labai norėti ir nebijoti įgyvendinti savo kūrybinių fantazijų.
Programos valstybinis kodas: T43101302
Programos apimtis: 70 mokymosi kreditų
Programos trukmė: 1,3 metai
Kvalifikacijos pavadinimas – konditeris
Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų sandarą (LTKS) – IV
Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti: vidurinis išsilavinimas ir kvalifikacija
Programos paskirtis: parengti kvalifikuotą konditerį, gebantį savarankiškai dirbti įvairiose maitinimo įmonėse, duonos ir pyrago gaminių kepimo ir konditerijos įmonėse.
Programoje numatyta privalomieji moduliai:
- Įvadas į profesiją;
- Darbo vietos paruošimas;
- Mielinių tešlų konditerijos gaminių gamyba;
- Konditerijos pusgaminių ir puošimo elementų gamyba;
- Nemielinių tešlų konditerijos gaminių gamyba;
- Kreminės konditerijos gamyba;
- Įvadas į darbo rinką.
Taip pat pasirenkamieji moduliai:
- Šakočių gaminimas;
- Desertų gamyba;
- Rankų darbo saldainių gamyba.
Asmens įgytos kvalifikacijos vertinimo metu bus vertinamos kompetencijos: paruošti gamybai maisto produktus ir žaliavas, gaminti konditerinį gaminį, jį dekoruoti.
Kitų kompetencijų įgijimas vertinimas žinių ir supratimo pagrindu, baigus modulio programą.
Būsimo darbo specifika. Asmuo, įgijęs šią kvalifikaciją, galės: dirbti duonos, konditerijos, maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse. Baigus šią mokymo programą, mokymąsi galima tęsti pagal aukštojo mokslo studijų programas.
Baigusiems mokymo programą bus išduodami šie dokumentai:
- profesinio mokymo diplomas
DAUGIAU INFORMACIJOS APIE KONDITERIO MODULINĘ PROFESINIO MOKYMO PROGRAMĄ RASITE ČIA.