Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Centro gyvenimas 2021-22

      Mokinių priėmimas 2021-2022 m. m.

Danijos Rotary klubai kasmet skiria stipendijas studentams studijuojantiems Lietuvos universtitetuose, aukštosiose mokyklose ir profesinio rengimo centruose.

Šiemet siūlomos šešios stipendijos.
Stipendijos skirtos sunkiai besiverčiantiems studentams.

Informacija apie šias stipendijas

Stipendijos skiriamos tik pirmąsias savo studijas bakalauro ar panašiu lygiu studijuojantiems žmonėms.
Stipendija suteikiama vieniems akademiniams metams su galimybe pratęsti.
Stipendijos dydis yra apie 100 Eur/mėn.

2022-Gyvūnų gerovės metai. Prisidėk ir tu!

      Biržų TVMC mokiniai įgyvendina pilietinių iniciatyvų projektą „2022- Gyvūnų gerovės metai. Prisidėk ir tu!“ Projektas atkreipė europarlamentaro Petro Auštrevičiaus dėmesį, sulaukė įvertinimo. Vizito metu projekto komanda bendravo su mokiniais bei lankėsi gyvūnų globos namuose „Vizgis“.

Netradicinės veiklos

      Birželio 16d. mūsų mokykloje lankėsi Atžalyno 6-8 klasių mokiniai, kurie dalyvavo Erasmus+ projekto „Europe in S.H.A.P.E“ („Geros formos Europa“) veikloje – mitybos terapijos programoje.

„Atvirų durų“

      Vėluojantis pavasaris ir sparčiai artėjanti vasara jau primena apie mokslo metų pabaigą. Šiuo metų laiku daugelis jaunų žmonių pradeda mąstyti apie tolesnį mokymosi kelią, apie savo vietą pasaulyje. Jiems kyla klausimai: kas aš esu ir koks esu? Kuo ir koks norėčiau būti? Ką aš sugebu ir ką galiu savyje plėtoti? Į šiuos klausimus jie bando atsakyti ne žodžiais ar mintimis, o poelgiais ir veiksmais. Atsakymas - tolesnis mokymasis, pasirenkant  profesiją.  Svarbiausia ją pasirinkti įsiklausant į savo norus ir troškimus, pažįstant savo pomėgius ir gebėjimus.

Mokinių susitikimas su darbdaviais

      Dalyvaudama Europos profesinių gebėjimų savaitės iniciatyvose ir siekdama populiarinti profesinį mokymą BTVMC gegužės 12 d. organizavo „Atvirų durų“ savaitės renginį, kuriame UAB „Agaras“ ir UAB „Biržų duona“ pristatė Centro mokiniams savo įmonių veiklą ir galimybes jose įsidarbinti.

Tarptautinės veiklos sklaidos seminaras

      Balandžio 13 d. įvyko Tarptautinės veiklos sklaidos seminaras „Per pandemijų audras - pirmyn!“, kuris subūrė Centro bendruomenę, svečius iš Latvijos Aizkrauklės profesinės mokyklos, užsienio ir socialinius partnerius  pabūti kartu, pabendrauti, pasidalinti patirtimi, pasidžiaugti laimėjimais, susiplanuoti veiklas ateičiai.

Velykinio gerumo paliesti

      Velykų laukimas Centre įprasminamas įvairia veikla. Džiaugiamės galėdami prisiminti senąsias tradicijas ir pasidalinti šventiniu gerumu su mums brangiais ir artimais draugais. Balandžio 14 d. I g klasės mokiniai ir projekto ,,Turi profesiją – turi ateitį“ dalyviai, vadovaujami socialinės pedagogės ir 9-os klasės auklėtojos, išsiruošė pasveikinti Biržų savarankiško gyvenimo namų gyventojų su artėjančia Kristaus prisikėlimo švente. Mokiniai kartu su mokytojomis nunešė senjorams floristų sukurtus interjerui papuošti velykinius krepšelius, įteikė konditerių ir duonos kepėjų saldžias velykines dovanėles.

      Balandžio 13 dieną Klaipėdos turizmo mokykloje vyko tarptautinis konditerio profesinio meistriškumo konkursas „Pavasario magija“.

Jaunų mokytojų stažuotė Latvijoje

      Vykdant tarptautiškumo veiklas pagal Nordplus projektą „New educators in the school system - a benefit and a challenge“ NPJR-2020/10073, Centro profesijos mokytojai Aušra Simėnienė, Kristina Grubinskaitė, Raimondas Čepokas, Reda Grinkienė, Rasa Plikšnienė ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Marytė Bistrickienė š. m. kovo 28 - balandžio 1 d. stažavosi Aizkrauklės profesinėje vidurinėje mokykloje Latvijoje. Projektas skirtas jaunų mokytojų kompetencijoms tobulinti.

Netradicinės pamokos

      Balandžio 7 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centro apskaitininko modulinės mokymo programos mokiniams vyko integruotos pamokos. Jose lankėsi UAB „Imfina“ įkūrėja ir vadovė Irma Muraškienė ir Užimtumo tarnybos Biržų skyriaus vedėja Eugenija Grabauskienė.  130 grupės mokinės daug sužinojo apie finansines ataskaitas, įmonės balansus,  įmonės kapitalą, pinigų srautus. Užimtumo tarnybos Biržų skyriaus vedėja papasakojo  apie įsidarbinimo galimybes, bei savo darbo vietos sukūrimą.

„Profesionaliausias prekybininkas 2022“

      2022m. balandžio 6 d. 117 gr. pardavėjo specialybės mokinės Simona Šinkūnaitė ir Samanta Varžinskaitė dalyvavo Šiaulių PRC Prekybos ir verslo skyriaus organizuotame  Nacionaliniame mokinių profesinio meistriškumo konkurse „Profesionaliausias prekybininkas 2022“. Konkurso metu mokiniai turėjo atlikti užduotis, susijusias su kasdienine prekybininko praktine veikla: parduoti klientui kavą arba arbatą, užpildyti sąskaitą faktūrą, taip pat dalyviai, žiūrėdami nufilmuotą pirkėjo aptarnavimo situaciją, turėjo nurodyti, kokias klaidas padarė pardavėja. Kol mokiniai varžėsi, jas konkursui ruošusi vyr. profesijos mokytoja L.Pilkauskienė  dalyvavo Raimondos Tamoševičienės vedamoje paskaitoje „Efektyvi komunikacija pamokoje“. Atlikus visas užduotis ir susumavus rezultatus Samanta Varžinskaitė užėmė III-ią vietą. Sveikiname ir džiaugiamės kartu!

„Pasimatuoti“ virėjo, duonos kepėjo ir konditerio profesijas

      Gražios pavasario dienos... Ir visi tokie pavasariški... Šiais (kaip ir praėjusiais) mokslo metais Biržų rajono bendrojo ugdymo mokyklų mokiniams technologijų pamokos vyksta BTVMC. Mūsų centro virėjų, duonos kepėjų  ir konditerių pamokose lankėsi „Saulės“ gimnazijos  II klasių mokiniai su mokytoja Jūrate Pranciliauskiene.

Pamoka netradicinėje aplinkoje

      2022 m. kovo 30 d. 128 gr. mokiniai su mokytojais mokėsi netradicinėje aplinkoje. Jaunuoliai aplankė Vilniaus kolegijos Kraštotvarkos ir agroverslo technologijų katedrą Buividiškėse, kur susipažino su kraštovaizdžio dizaino studijų programa. Kita stotelė – Chemijos ir maisto technologijos katedra, kurioje buvo pristatyta maisto technologo studijų programa. Kartu mokiniai sužinojo apie galimybę, baigus Biržų technologijų ir verslo mokymo centrą, tęsti mokymąsi aukštesnės pakopos studijose Vilniaus kolegijoje.

„Kūrybos virusas 2022“

      2022 m. kovo 24 d. Biržų ŠPT vyko VII-XII klasių mokinių II etapo (rajono) technologijų olimpiada „Kūrybos virusas 2022“. Joje „kūrybinį virusą“ bandė nugalėti mūsų mokyklos II gimnazijos klasės mokinė Kamilė Pačešiūnaitė. Ji mitybos grupėje 9-10 kl. amžiaus kategorijoje laimėjo prizinę antrą  vietą. Sveikiname olimpiados nugalėtoją ir dėkojame mokinę ruošusiai mokytojai Vigitai Žukienei. Linkime ir ateityje, kad technologijų „kūrybiniu virusu“ „persirgtų“ kuo daugiau mūsų mokyklos mokinių.

BE PATYČIŲ

      I-II gimnazijos klasės mokiniai kovo 18 d. susibūrė į netradicinę pamoką. Mokiniai su socialine pedagoge ir grupių auklėtojomis aptarė patyčių sąvoką ir jų apraiškas bei diskutavo, kaip galima pakeisti bendraamžių ir suaugusiųjų nuostatas, kad visiems būtų malonu ir gera bendrauti. Netradicinio ugdymo veiklą „Pažvelk į žmogų kitaip...“ tęsė menininkė-lėlininkė Vita Kiseliūnienė. Užsiėmimų metu jaunuoliai tobulindami kūrybiškumo, komunikavimo ir socialines kompetencijas iš modelino ir medžiagos skiaučių kūrė lėles, siekdami pažvelgti į žmogų – kaip į bendruomenės narį, kuriam reikia draugų, supratimo, atjautos ir pozityvaus bendravimo.

Integruota biologijos, anglų kalbos ir informacinių technologijų pamoka

      2022 m. kovo 18-22d.  II A g. klasės mokiniai dalyvavo biologijos, anglų kalbos ir informacinių technologijų integruotose pamokose „Kirkilų draustinio augalija ir gyvūnija“, kurias vedė biologijos mokytoja R. Poškienė,  anglų k. mokytoja R. Plikšnienė ir informacinių technologijų mokytoja I. Ruplėnienė.

Profesijos mokytojų stažuotė Prancūzijoje

      Biržų technologijos ir verslo mokyklos profesijos mokytojai Tadas Špokas, Eimantas Gasiūnas, Vitalija Pociūnienė ir Rasa Plikšnienė  2022 m. vasario 12 – 19 d. buvo išvykę į „Erasmus+“ profesinio mokymo projekto Nr. 2020-1-LT01-KA-116-077749

Profesinio mokymo diplomai floristams

      Biržų technologijų ir verslo mokymo centro direktorius  vasario 2 d.,  įteikdamas floristo modulinės profesinio mokymo programos baigimo diplomus, džiaugėsi absolventų pasiekimais ir ragino sėkmingai įsilieti į darbo rinką  ar tęsti mokymąsi   siekiant aukštesnių profesinių kvalifikacijų. Kalbėdamas apie mokymosi visą gyvenimą idėją, direktorius pabrėžė apie tęstinio mokymosi galimybę ir kvietė absolventus ja pasinaudoti.

„Pasirinktos profesijos keliu - Jaunasis automechanikas 2021“

      Šių metų gruodžio 21 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centre įvyko respublikinis automobilių mechaniko profesijos mokinių profesinio meistriškumo konkursas „Pasirinktos profesijos keliu - Jaunasis automechanikas 2021“. Konkurso metu buvo siekiama ugdyti mokinių profesinį meistriškumą, kelti profesinio mokymo(si) prestižą, stiprinti mokinių motyvaciją ir skatinti profesijos mokytojų bendradarbiavimą.

Kalėdų popietė „Laikas sau“

      Didžiosios metų šventės – jau pakeliui. Nors didžiosios, bet prasideda nuo mažų dalykų. Tai puiki proga būti šiek tiek geresniems kasdien, šiek tiek daugiau skirti dėmesio sau.

Integruota muzikos ir anglų kalbos pamoka

       Gruodžio 17 d. Centre vyko integruota muzikos-anglų kalbos pamoka „Šv. Kalėdų belaukiant“. Pamoka buvo vedama 10A klasės mokiniams. Joje vyravo kalėdinė nuotaika. Mokiniai prisiminė jau išmoktas dainas, žiūrėdami video ir klausydami mokytojų pasakojimų, palygino lietuviškas ir angliškas tradicijas, išmoko  naują, bet gerai žinomą dainą „Linksmų šventų Kalėdų ir Naujų metų“ ir ją sudainavo angliškai bei lietuviškai. Pamoką užbaigdami refleksija palinkėjome vieni kitiems, kad šis stebuklingas laikotarpis kiekvienam iš mūsų būtų ramus, lengvas ir įsimintinas.

Per speigus į Biržus

      Įgyvendinant Biržų technologijų ir verslo mokymo centro (toliau – BTVMC) Erasmus+ programos projekto „Tarptautiškumo plėtra su Erasmus+“ Nr. 2020-1-LT 01-KA116-077749 (toliau – Projekto) veiklas, į dėstymo vizitą  2021 m. gruodžio 6 – 10 dienomis buvo atvykusi Latvijos profesinės mokyklos SIA Grieta 3 (Jelgava) profesijos mokytoja Ieva Germane.

Susitikimas su psichologu

      Biržų technologijų ir verslo centro mokytojai susitiko su psichologu dr. Tomu Lagūnavičiumi. Paskaitos tema „Nusikalstamo elgesio prevencija mokykloje“ T. Lagūnavičius yra Kauno suaugusiųjų ir jaunimo mokymo centro direktorius, todėl mūsų Centro problemos jam labai artimos.

Tolerancijos miestas

      Džiaugiamės, kad antri metai mūsų Tolerancijos dienos paminėjimo rezultatas - kūrybinis darbas "Tolerancijos miestas", buvo pastebėtas ir pateko į Tarptautinės istorinio teisingumo komisijos leidžiamą naujienlaiškį (2021-11-16).

      Nuorodą į naujienlaiškį.

Profesinių gebėjimu savaitė

      Minint ES profesinių gebėjimu savaitę Biržų TVMC buvo suorganizuotas nuotolinis respublikinis apdailininko profesinio meistriškumo konkursas ,,Paruošk ir nudažyk sieną kokybiškai“. Konkurso užduotis buvo paruošti ir nudažyti sieną bei sukurti video filmuką, kuriame atsispindėtų teisinga darbų technologinė seka.

Tolerancijos miestas

      Lapkričio 16-ąją minėjome tarptautinę Tolerancijos dieną Centre. Jau 13-ą kartą prisidėjome prie pilietinės iniciatyvos atlikdami įvairias edukacines, kūrybiškumo ir išmonės reikalaujančias užduotis. Šiais metais tarptautinės Tolerancijos dienos simbolis -  Tolerancijos miestas. Gražiausias pasaulio miestas yra tas, kuriame žmogus laimingas. O laimingas žmogus yra tada, kai gali pasirinkti savo kelią, kai jaučiasi saugus, suprastas ir toleruojamas.

Gaminti sveikuoliškus patiekalus: misija įmanoma

      Lapkričio 17 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centro virėjų ir konditerių profesijų  mokytojos Renata Kaminskienė ir Vitalija Pociūnienė prisijungė prie organizuojamų Biržų rajono suaugusiųjų mokymosi savaitės „Mokai-gyveni, gyveni-mokaisi! “ renginių, vesdamos  nuotolinę paskaitą  „Gaminti sveikuoliškus patiekalus: misija įmanoma“.

Į kelionę

      Spalio 29 dieną, penktadienį, Mokinių taryba nusprendė mokytojus nudžiuginti suorganizavę jiems netradicinį renginį – viktoriną bei naujai įsikūrusios grupės „Black wards“ koncertą, kurį pristatė neformalaus ugdymo būrelio mokiniai, vadovaujami mokytojo E. Duderio.

Mažųjų sportininkų apdovanojimai

      Štai ir pasibaigė Biržų lopšelio – darželio „Drugelis“ vaikų edukacinio – olimpinio projekto „Mažais ratukais olimpio link“ veiklos. Visą spalio mėnesį Biržų rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigos pildė rezultatų lenteles ir siuntė BTVMC teisėjams. 127 gr. mokiniai Vika, Vakarė, Deivydas bei fizinio lavinimo mokytojas Raimondas Čepokas kruopščiai skaičiavo rezultatus ir atsakingai išrinko nugalėtojus.

Edukacinio regioninio renginio „Monopoly“ konkursas

      Spalio 21 d. Vabalninko skyriuje vyko „Monopoly“ konkursas. Jame dalyvavo 128 gr. Mokinys Deividas Trybas ir 129 gr. Mokinys Rokas Nainys. Mokinius į konkursą lydėjo vyr. profesijos mokytoja Gražvyda Kubilienė. Džiaugiamės įgiję naujos patirties, idėjų, bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžių.

Kaip atrasti

      Ketvirtadienį Biržų technologijų ir verslo mokymo centro moksleiviai vyko į tikybos mokytojos Sigutės Sakalauskienės organizuotą  išvyką  į Kelmės rajono Palendrių šv. Benedikto vienuolyną. Jis įkurtas šalia Palendrių bažnyčios 2002 metais iš Prancūzijos atvykusių šv. Benedikto ordino vienuolių. Šv. Mišių metu bendros maldos ir grigališkojo choralinio giedojimo sukeltas geras jausmas didingoje šio vienuolyno  bažnyčioje sužadino dar didesnį norą užmegzti pažintį su vietiniais vienuoliais.

Mokytojų diena

      Biržų technologijų ir verslo mokymo centre, kaip ir kasmet, buvo pasveikinti mokytojai. Mokinių tarybos atstovai pasidžiaugė, jog juos moko tikri savo sričių profesionalai, kurių pavyzdys motyvuoja siekti profesinių svajonių ir įkvepia kurti. Jie padėkojo už žinias, patarimus, padrąsinimus. Visiems linkėjo sveikatos, ištvermės ir kantrybės!

Europos kalbų diena

      Rugsėjo 26-ji Europos kalbų diena. Šiais  metais ji paminėta jau 20 -ą kartą. Europa yra turtinga savo kalbomis – šiame žemyne yra daugiau nei 200 vietinių kalbų ir dar daugiau, kuriomis kalba šeimos nariai iš kitų žemynų.

Diskusija apie nepilnamečių teisinę atsakomybę

      Biržų technologijų ir verslo mokymo centre vyko prevencinis susitikimas - diskusija apie nepilnamečių teisinę atsakomybę. Diskusijoje dalyvavo Panevėžio apsk. VPK Biržų r. policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Vita Andžienė, Lietuvos Probacijos tarnybos Panenėžio regiono skyriaus specialistė Edita Aleksiūnienė ir BTVMC I ir II gimnazijos klasių mokiniai.

Duona ir pyragai

      Rugsėjo 6 d. 128  grupės virėjos ir 138 grupės Duonos ir pyrago gaminių kepėjai įvadinio modulio pamokų metu kartu su profesijos mokytoja Lina Masoniene lankėsi UAB „Biržų duona“.

Rugsėjo 1-osios šventė

      Kiekvienais metais ateidamas ruduo atsineša Rugsėjo 1-ąją  - Mokslo ir žinių dieną. Šią dieną įprastai mokiniams ir studentams prasideda nauji mokslo metai, t. y. nauji darbai, tikslai ir iššūkiai. Šiemet Rugsėjo 1-oji šiek tiek kitokia ne tik visose Lietuvos mokyklose, bet ir Biržų technologijų ir verslo mokymo centre. Mokslo metų pradžią pakoregavo ypatinga epidemiologinė situacija.

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus