Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Biržų skyriaus gyvenimas 2012-13

Mokslo ir žinių šventė Technologijų skyriuje

 

      Rugsejo 1 d.Mokslo metų pradžią Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Technologijų skyriuje mokiniai paskelbė teatralizuotu pasirodymu. Sveikinimo žodį tarė ir sėkmingų mokslo metų palinkėjo centro direktorius Albertas Araminas. Šventės proga sulaukėme svečių – Biržų rajono savivaldybės garbės piliečio Aleksandro Zeltinio ir centro socialinio partnerio Biržų kredito unijos administratorės Otilijos Stirkienės. Tradiciškai pirmasis prašymą mokytis pateikęs pirmakursis 17 gr. mokinys Laurynas Griciūnas iškėlė Lietuvos Respublikos vėliavą, simbolizuojančią mokslo metų pradžią.

Europos kalbų diena

 

Europos kalbų diena      Rugsėjo 26-ji – Europos kalbų diena, kurią švenčia visa Europa. Europos valstybėse organizuojami įvairūs renginiai Kalbų dienai paminėti.

      Ši diena buvo paminėta ir Biržų technologijų ir verslo mokymo centre. Renginyje dalyvavo I – II kursų mokiniai. Anglų kalbos mokytoja R. Mikalauskaitė-Ašakienė supažindino su šios dienos atsiradimo istorija.

Mokytojų diena

 

Mokytojų diena      Spalio 5-osios rytas Biržų skyriuje šiek tiek neįprastas. Mokyklos direktorius ir budintis mokytojas, atjaunėję bent 20-čia metų, visus mokinius maloniai kvietė į aktų salę, o mokytojus lydėjo į mokytojų kambarį, kur jų laukė pirmoji staigmena – draugiški šaržai, kuriuos mokytojams dovanojo dailininkas Vytautas Jackevičius.

Į mugę

 

Mugė Kupiškyje      Spalio 6 dieną buvome pakviesti į Kupiškio technologijų ir verslo mokyklą dalyvauti tradicinėje ,,Rudens gėrybių‘‘ parodoje – mugėje.

      Į mokyklą, stadioną, sporto salę rinkosi mugės dalyviai ir svečiai bei smalsuoliai. Į jų būrį įsiliejome ir mes. Mokyklos fojė sukūrėme savo mokyklos ekspoziciją.

„Sveikos gyvensenos savaitė“

 

Apdovanojimai      Siekiant įgyvendinti sveiko gyvenimo būdą mokykloje ir realizuoti Visuomenės sveikatos programų projektą „Galvojant apie ateitį“, spalio 15-19 dienomis mokykloje buvo organizuota „Sveikos gyvensenos savaitė“. Šiai savaitei visi ruošėmės iš anksto - norėjome smagia forma parodyti sveikos mitybos, fizinio aktyvumo derinimo galimybes.

 

LMP Kas tai?

 

Lietuvos mokinių parlamentas      Spalio 25 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Biržų skyriuje įvyko Centro ir Pilietinių iniciatyvų centro organizuotas seminaras ,,Lietuvos mokinių parlamento rinkimai 2012“. Seminarą vedė Pilietinių iniciatyvų centro direktorius Girvydas Duoblys. Renginyje taip pat dalyvavo mokiniai iš Biržų ,,Saulės“ gimnazijos ir ,,Aušros“ vidurinės mokyklos. Dalyviai sužinojo apie Lietuvos mokinių parlamento (LMP) rinkimų tvarką, suvokė parlamento vaidmenį ir įtaką mokinių interesams.

Ekskursija į Šiaulius

 

Ekskursuja į Šiaulius      Lapkričio 8 dieną vykome į Šiaulius. Pirmiausia lankėmės dviračių muziejuje. Visi buvome nustebinti dviračių įvairovės. Sužinojome, kad net keturi lietuviai dalyvavo „Tūkstantmečio taikos žygyje su dviračiais aplink pasaulį“. Išėję iš muziejaus pasukome prie „Auksinio berniuko“ ir metalinės „Lapės“ skulptūrų kurios stovi Talkšos ežero pakrantėje.

„Maironis visoms kartoms“

 

Maironis visoms kartoms      Biržų skyriuje lapkričio 9 dieną vyko atvira literatūros pamoka „Maironis visoms kartoms“. Pamokos tikslas – paminėti poeto Maironio 150 - ąsias gimimo metines, akcentuojant jo kūrybos svarbą lietuvių literatūroje, ugdant mokinių pagarbą žymaus žmogaus atsiminimui.

Tarp klasinės krepšinio varžybos

 

Krepšinio varžybos      Spalio – lapkričio mėnesiais mūsų mokykloje vyko tarp klasinės vaikinų krepšinio varžybos.

      Dėl pirmos vietos kovojo 1 ir 2 grupių komandos, o dėl trečios vietos 3 ir 13 grupių komandos. Pirmą vietą iškovojo 2 grupės vaikinių rinktinė, antri liko 1 grupės vaikinai, trečią vietą, įveikę 3 grupę, laimėjo 13 grupės rinktinė.

Lapkričio 16 – oji – Tarptautinė tolerancijos diena

 

Tolerancijos diena      „Dalink širdies gerumą, išmintį, toleranciją, supratimą, atjautą, suteik vilties ir pasitikėjimo tiems, kuriems jų labiausiai reikia” - šiais Tėvo Stanislovo žodžiais renginį pradėjo socialinė pedagogė Laimutė Šlekienė. Tą dieną mokymo centro fojė buvo papuošta stilizuotu lyjančiu dangumi. Renginio erdvę, per interjero ir dizaino pamokas, papuošė mokiniai, vadovaujami bibliotekininkės ir profesijos mokytojos Audronės Čiapienės.

„FUXUS-NEKRIKŠTUS”

 

Fuksų krikštynos      Biržų skyriuje plito pavojingas rudeninis virusas „FUXUS-NEKRIKŠTUS”. Šis virusas buvo pavojingas tik pirmo kurso mokiniams. Todėl š.m. lapkričio 22 d. 1100 val. buvo paskelbta visuotinė akcija-vakcinacija „PASKIEPYK IR IŠGELBĖK FUKSĄ!“.

Seminaras „Vidaus dažymas“

 

"Vidaus dažymas"      Lapkričio 27 dieną Biržų technologijų ir verslo mokymo centre, Biržų skyriuje vyko seminaras tema „Vidaus dažymas“. Seminarą, kuris buvo skirtas apdailininko (statybininko) programos 15, 127 ir 2 grupių mokiniams ir mokytojams, vedė „Tikkurilos“ mokymo centro vadovas Rokas Vičkus. Seminaro dalyviai sužinojo naujas dažymo technologijas ir medžiagas. Seminaro vadovas pristatė spalvų paletes, medžiagas paviršiui paruošti, įvairius dekoratyvinius dažus.

Gruodžio 1-oji – Pasaulinė AIDS diena

 

Aids diena      Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras bei Švietimo ir mokslo ministerija šia proga Pasaulinės AIDS dienos išvakarėse, lapkričio 30 d., kvietė bendruomenes prisijungti prie iniciatyvos „AIDS: geriau žinoti“. Mūsų mokyklos bendruomenė nutarė palaikyti šią iniciatyvą.

Integruotas praktinis mokymas

 

Integruotas praktinis mokymas      Floristo ir apdailininko (statybininko) specialybės mokinių praktinis mokymas vyko R. Bajorūnienės socialinėje įmonėje UAB „Vairidas“ (kepyklėlėje). Apdailininko (statybininko) specialybės mokiniai, vadovaujami profesijos mokytojos metodininkės Jolantos Širmelienės, atnaujino ir sutvirtino laiptų pakopas. Floristo specialybės mokinės, vadovaujamas profesijos mokytojų Ingridos Pranauskaitės ir Audronės Čiapienės, gamino kalėdines dekoracijas, jomis puošė įmonės įėjimą.

Kalėdinių dekoracijų paroda

 

Kalėdinės dekoracijos      Floristų specialybės mokiniai visą gruodį per floristikos pamokas gamino kalėdines dekoracijas, vainikus, stilizuotas eglutes, puokštes. Mokinių darbų paroda buvo eksponuojama mokyklos bibliotekoje. Papuošta mokykla galėjo grožėtis visa mokyklos bendruomenė ir atvykstantys svečiai.

Kalėdinis 3D kino seansas

 

Karnavalas      Nuostabu... Nepakartojama... Nepamirštama... Visi šie žodžiai tiktų gruodžio 20 d. vykusiam kalėdiniam renginiui apibūdinti. Spalvinga iškaba visus kvietė į D kino seansą. Norint patekti į kino teatru virtusią aktų salę, teko įsigyti 3D akinius, kuriuos pagamino „Meninės raiškos“ būrelio mokiniai.

Atminties žvakutės

 

Sausio 13 d.      Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinių okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti iniciatyva jau šeštus metus rengiama akcija, skirta prisiminti ir visuotinai paminėti 1991 metų sausio įvykius. Sausio 11 d. 8 val. visose Lietuvos mokyklose, valstybės įstaigose, ambasadose ir namuose dešimčiai minučių buvo užgesinta šviesa ir uždegtos atminties žvakutės žuvusiems už Lietuvos laisvę. Mūsų mokiniai ir mokytojai pirmos pamokos metų dalyvavo šioje akcijoje, taip pat diskutavo apie Sausio 13 – osios prasmę ir svarbą.

Šaškių ir šachmatų finalinės varžybos

 

Šaškių ir šachmatų varžybos      Sausio 18 d. Kaune vyko Lietuvos profesinio mokymo įstaigų mokinių finalinės šaškių ir šachmatų varžybos. Puikiai šiose varžybose pasirodė Biržų technologijų ir verslo mokymo centro vaikinų šaškių ir merginų šachmatų komandos. Vaikinai (rezultatu 2\1) įveikė Alytaus PRC, Vilniaus geležinkelio transporto, Telšių VŠĮ, sužaidė lygiomis su Klaipėdos laivų remonto mokykla, bet pralošė Kauno SRC. Biržiečiai surinko 15 taškų, užėmė 3 vietą ir iškovojo bronzos medalius.

LITEXPO paroda „Mokymasis. Studijos. Karjera. 2013“

 

Litexpo      Vasario 7 – 9 d. Vilniuje LITEXPO parodų centre vyko tarptautinė paroda „Mokymasis. Studijos. Karjera“. Esminis šių metų parodos akcentas – savarankiškas profesinio mokymo įstaigų prisistatymas, demonstruojant populiariausias profesinio mokymo programas. Pirmą kartą profesinėms mokymo įstaigoms prisistatyti buvo skirta atskira salė.

Šachmatų ir šaškių turnyrai, skirti Vasario 16 – ajai

 

P2150068a      Vasario 1 – 14 dienomis Biržų skyriuje vyko moksleivių šachmatų turnyras, skirtas Vasario 16 – ajai. Varžybose dalyvavo 14 moksleivių. Nugalėtojais ir prizininkais tapo Ernesta Verbickaitė, Eglė Bankauskaitė, Aurimas Paliulis, Lukas Ladyga, Žydrūnas Manikas.

„Protų mūšis“, skirtas Vasario 16 d. 95-osioms metinėms paminėti,

 

DSC 0037a      Vasario 14 d. mokyklos bibliotekoje rinkosi mokinių komandos į „Protų mūšį“, skirtą Vasario 16 d. paminėti.

      „Protų mūšyje“ varžėsi 4 komandos: „Fainuoliai“, „Kenčiukai“, „Pupuliai“ ir „Pačios sau fainos“. Renginį vedė istorijos mokytoja Giedrė Jankūnienė. Taip pat buvo pakviesta kompetentinga komisija, kurią sudarė pavaduotojas ugdymui Dainius Žukauskas, skyriaus vedėjas Mindaugas Vegys ir profesijos mokytoja Marytė Bistrickienė.

Viktorina „Protų mūšis“

 

 Viktorina     Vasario 28 d. Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje vyko viktorina „Protų mūšis“. Viktorinoje dalyvavo Biržų technologijų ir verslo, Joniškėlio žemės ūkio ir paslaugų bei Kupiškio technologijos ir verslo mokyklų mokiniai. Pirmąją vietą iškovojo Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos komanda. Jiems sėkmė buvo palankesnė, teko atsakyti į daug lengvesnius klausimus. Mūsų komanda pasižymėjo skaičiavimu mintinai. Mes laimėjome antrąją vietą. Kupiškio komandai atiteko daug Joniškėlio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos neatsakytų klausimų, todėl jų bendras taškų skaičius ir lėmė pirmąją vietą.

Gamybinė praktika Vokietijoje

 

Gamybinė praktika      Nuo sausio 21 iki vasario 16 dienos Biržų technologijų ir verslo mokymo centro ir Rokiškio technologijos, verslo ir žemės ūkio mokyklos apdailininko (statybininko) specialybės mokiniai atliko gamybinę praktiką pagal Leonardo da Vinci mobilumo projektą „Apdailininkų (statybininkų) profesinių kompetencijų ir asmeninių gebėjimų tobulinimas“ Nr. LLP-LDV-IVT-2012-LT-0680 Vokietijoje, Leipcige mieste.

Kovo 18-24 d. veiksmo savaitė „BE PATYČIŲ“

 

Be patyčių      Socialinė pedagogė supažindino su visos savaitės renginiais. Akcentavo, kad patyčių problemos sprendimui reikalingas aktyvus visos mokymo centro bendruomenės įsitraukimas. Kaip renginio credo išsikėlėme žodžius: „Priešinkimės blogiui, o ne tyliu nuolaidumu leiskime jam plisti“.

Šaškių ir šachmatų varžybos

 

Šaškių šachmatų varžybos      Kovo 30 ir balandžio 7 dienomis Biržų skyriaus mokiniai dalyvavo šaškių ir šachmatų suaugusiųjų varžybose, kurios vyko Pasvalyje ir Kupiškyje. Šiose varžybose labai sėkmingai pasirodė šachmatininkė Ernesta Verbickaitė. Pasvalyje ji užėmė pirmą , o Kupiškyje antrą vietą. Neblogai pasirodė ir šaškininkai. Pasvalyje Žydrūnas Manikas buvo antras, o Irena Zalinkevičiūtė – trečia. Mokiniai dalyvavo varžybose.

Automobilių mechaniko specialybės profesinių žinių viktorina

 

Automobilių mechaniko viktorina      Atvirų durų savaitė, organizuojama BTVMC, prasidėjo balandžio 8 d., pirmadienį, automobilių mechaniko specialybės profesinių žinių viktorina. Varžėsi keturios mokinių komandos - trys automobilių mechaniko specialybės grupių komandos iš Biržų skyriaus ir technikos priežiūros verslo darbuotojo specialybės komanda iš Vabalninko skyriaus, lydima profesijos mokytojo Vidmanto Kupčinsko.

Šventė, tapusi tradicija

 

Atvirų durų diena      Biržų technologijų ir verslo mokymo centre kiekvienais metais organizuojama ,,Atvirų durų“ savaitė. Šis renginys jau tapo tradicija. Tradicijos mokinių gyvenime turi didelę reikšmę. Jos padeda stiprinti kolektyvą, veiklos įgūdžius, pasididžiavimo savo mokykla jausmą.

      Šiais metais ,,Atvirų durų“ savaitės renginiai vyko balandžio 8 – 12 d.

Biržų technologijų ir verslo mokymo centro komanda liko trečia, bet nenugalėta!

 

DSC 0008a      2013 m. balandžio 19 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centro komanda dalyvavo Lietuvos profesinio mokymo įstaigų mokinių sporto žaidynių virvės traukimo finalinėse varžybose. Jose taip pat dalyvavo Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Marijampolės komandos. Traukiant burtus, komandos buvo suskirstytos į du pogrupius. Mūsų komandai burtai lėmė virvę traukti su Klaipėdos ir Marijampolės komandomis.

Ekskursija į Vilnių ir Trakus

 

DSC 0048a      Įgyvendindami projektą „Naujos idėjos – pasirinktai specialybei!“, kurį finansavo Biržų kredito unija, balandžio 27 dieną Biržų technologijų ir verslo mokymo centro mokiniai su mokytojais Donatu Plikšniu, Arvydu Pociūnu ir Maryte Bistrickiene bei Biržų kredito unijos administracijos vadovės pavaduotoja Otilija Stirkiene vykome į ekskursiją. Kad neprailgtų kelionė, mums viešnia papasakojo ,,Biržų kredito unijos“ istoriją ir pateikė daug naudingos informacijos apie nevyriausybines organizacijas, veikiančias Biržų rajone.

Pasirink profesiją

 

Išsirink profesiją      Gegužės 8 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centre įvyko renginys ,,Pasirink savo profesiją“, kurį pagal ES finansuojamą projektą ,,Profesinio mokymo tobulinimas atsižvelgiant į darbo rinkos poreikius“ organizavo Panevėžio verslo konsultacinis centras. Projektu siekiama palengvinti profesinio mokymo plėtrą, atsižvelgiant į darbo rinkos poreikius, ir padidinti mokinių skaičių profesinio mokymo įstaigose. Įgyvendinant projektą buvo sukurti trumpi filmai, pristatantys Utenos ir Panevėžio regionų profesines mokyklas ir jų ruošiamas specialybes.

„Darom 2013“

 

Darom 2013      Gegužės 10 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centro mokiniai ir mokytojai dalyvavo akcijoje „Darom 2013“. Mokiniai ir mokytojai rinko šiukšles Skratiškių gatvėje.

      Akcijos dalyviai pasidžiaugė, kad šiukšlių surinko mažiau nei praeitais metais ir priėjo prie nuomonės, kad biržiečiai tapo tvarkingesni.

Pamoka autoservise

 

DSC 0004a      Gegužės 16 d. automobilių mechaniko specialybės mokiniai lankėsi socialinio partnerio UAB „V. Briedis ir partneriai“ autoservise. Šiame servise atliekami įvairūs automobilių techninės priežiūros ir remonto darbai. Didžiąją teikiamų paslaugų dalį sudaro važiuoklės ir transmisijos remontas.

Naujos galimybės profesiniame mokyme bendradarbiaujant su Biržų kredito unija

 

DSC 0157b      Įgyvendinant Biržų kredito unijos finansuojamą projektą mokiniams „Naujos idėjos – pasirinktai specialybei!“ gegužės 22 dieną Biržų technologijų ir verslo mokymo centre vyko jaunojo verslininko konkursas tema ,,Naujos idėjos - pasirinktai specialybei!“. Konkurso tikslai: skatinti mokinių mokymosi motyvaciją, bendradarbiavimą ir finansinį švietimą, verslumo ugdymą, didinti profesinio mokymo patrauklumą. Renginyje dalyvavo Biržų kredito unijos administracijos vadovė Aušrinė Poškienė ir administracijos vadovės pavaduotoja Otilija Stirkienė. Konkursą organizavo profesijos mokytojai R. Karosienė, M. Bistrickienė ir D. Plikšnis.

Padėka už dalyvavimą konkurse „Sveikatingumo simbolis“

 

Sveikatingumo simbolis      2013 metai yra paskelbti Sveikatingumo metais. Projektais, įvairiomis akcijomis, sportinėmis varžybomis, diskusijomis mokymo centras aktyviai dalyvauja įgyvendinant Sveikatingumo metų idėją.

      14 grupės mokiniai, vadovaujami dailės mokytojo Mindaugo Vegio, sėkmingai dalyvavo Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento bei Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos organizuotame konkurse „Sveikatingumo simbolis“.

Gegužės 31-oji- Pasaulinė diena be tabako.

 

DSC 0004b      Iš Sveikatos apsaugos ministro Vytenio Andriukaičio laiško. „Mieli moksleiviai, mokytojai, mokyklų bendruomenių nariai. >>Neabejoju, kad išsilavinęs mūsų jaunimas žino liūdną pasaulio statistiką: nuo rūkymo sukeltų ligų kasmet miršta 3.5 milijono žmonių, o kiekvieną dieną - apie 10 000. Rūkymas sąlygoja apie 20 procentų bendro Lietuvos mirtingumo, tai yra apytiksliai 7000 Lietuvos gyventojų miršta prieš laiką nuo rūkymo sukeltų ligų. Tyrimais įrodyta, jog metus rūkyti žymiai sumažėja rizika susirgti rūkymo sukeltomis ligomis. Vadinasi, milijonų mirčių būtų galima išvengti vien atsisakius šio žalingo įpročio.

Sklaidos seminaras

 

EU flag LLP LT200x55      Birželio 21 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centre (BTVMC) vyko Mokymosi visą gyvenimą programos, Leonardo da Vinci paprogramės mobilumo projekto Nr. LLP-LdV- IVT -2012-LT- 0694 „Mobilumo ir naujoviškos praktikos plėtotė“ rezultatų sklaidos seminaras.

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus